Dondurma kızartılır mıydı ki!?
Geçen sene
Carte d'Or etkinliğine gitmiştim de nasıl yapıldığını görmüştüm.
O zamandan bu yana merak ederim tadını.
(Carte d'Or demişken,
herkesin doğum günü hatırlayıp benimkini es geçtikleri için hala kırgınım onlara :/
İçimde kalmasın(: )
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_v3b27ZEwcyIkkyktZlMc5BT7FMhadtFmuOe03T_GWMClJHCwdbm9N21goSuANqpM97x9TJGvI4Yap3om3h-hTKwTalR2AxpCysgx37QbZj2xJqNNCkw7VFRSZ66nQ_j8xgKheFqw7a8Q7q5wUpnRBh08lnloOLBkaMzO9C0zeCn8F_vAAyVw=s0-d)
Tabii nasl yapıldığını biliyor olmam, yapacağım anlamına gelmiyor :)
Restaurantlar bunun için var: Alın verin ekonomiye can verin :)
Nasıl mı buldum?Dondurma yani niye sevmiyim?
Aslında zevk meselesi olmakla beraber, dışı kıtır içi dondurma, benim gayet hoşuma gitti.
"Kızgın kumlardan serin sulara" söylemi, dondurmanın bu sunumu için kullanılmalı :)
O gün merak ettiğim bir başka lezzeti daha tattım :
Badem çorbası.![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_u0EyVfhPYR4lX4vuzx8Qb2X_4cAefVhP6oG8yFxA_CYJUqCdRoX0EbBzlasde1hlS-R0Al7DhMmzEVGVawNmvJIZgvqSnkqVq2DocXMrOuesFgJEXgeOL_p7jvSePS1xYuF4X6kCV2WF0K51927rGmZ1Qtq_B3m-Ft1DYbZ-1o6BDRRjE7TQ=s0-d)
Çorbayı içince farkettim ki, ben keşkül tadında bir tat bekliyormuşum :)
Sütlü çorbaları sevenlere yönelik diyeyim bu çorba için.
Geçen gün 'o koku burdan geliyor' taktiği ile güzel bir strateji izlediklerini düşündüğüm 'tarchy'i denerken söylediğim gibi: Yeni şeyler denemekten kaçınmam ;)