19 Haziran 2018 Salı

Kate Middleton Ekosesi

Seyhan'dan yine dev hizmet!
Anlatıyorum.

Trendyol benim vazgeçilmezim. Sizin yerinizde olsam, asla başka yerden giyinmezdim 😂
Şu anda bile beklediğim 3 kargo var.
Neyse reklam değil amacım ama şu elbiseyi artık birileri alıp giysin istiyorum.



Abartma Seyhan neden alıp giyelim ki bunu dediğinizi uyar gibiyim. Bu ekoseyi giymek için çok güzel bir neden olarak aşağıdaki görseli sunuyorum.
Ve şu an her beden kalmasa da çok uygun fiyata satılmakta. Ben olsam kesin indirime girmeden almıştım. Şimdiki fiyatına ise asla kaçmaz.

Yeşil kruvaze günlük elbise
Yeşil Ekose günlük elbise

8 Haziran 2018 Cuma

Şekersiz Hayat #4

Şekersiz hayat yazılarımla sizi bunaltmak istemesem de elimde değil.
Dertleşmem lazım.
Tek derdim çay.
Resmen çay içemiyorum. Madem içemiyorum şeker koyayım bari, de demiyorum çünkü anlaşılan o ki ben sevmiyormuşum siyah çay.
Olay buymuş yani.

Çay içmiyorum.
İçersem süt koyuyorum. O zaman güzel oluyor işte, o zaman seviyorum.
Veya misafirlikte tatlıyla beraber geldiyse artık şekersiz çay ve tatlıyı götürüyorum kusura bakmayın yani. Ama mesafemi koruyorum sıklıkla tatlıya karşı.

Bizim de çay saati olur. Şimdi Ramazan'da mesela 5 çayı yerine, iftar sonrası teravih öncesi çay faslımız var.
Ben de sütlü mistik çayımla eşlik ediyorum.

Şekerli içerken de severdim ben bu sütlü çayı. Şimdi sütlü içmeye başlayınca aklıma geldi de aldım. Güzel kokulu tarçınlı marçınlı hoş aromalı bir çay. Sütlü sütsüz içilebilir.
Benim gibi çayı şekersiz içemeyenler şekerli de içmek istemeyenler sütlü çay içmeyi deneyebilir, sütlü çay içmeyi sevenler de bu mistik çaya bir şans verebilir diye düşündüm.

Afiyet olsun.

5 Haziran 2018 Salı

Gerçek bir Kraliçe: Rania


Madem Royal Family yazıları bu kadar okunuyor, madem seviyorsunuz size bir de Rania yazısı yazmamak olmazdı.

Bazıları Kraliçe olmak için doğuyor sanki, dedirten sıradan Filistin kökenli bir kızken bir partide Ürdün kralıyla tanışıp hemen 6 ay sonra evlenen, bir de evlendikten bir yıl sonra Ürdün veliahtını dünyaya getiren Güzeller güzeli 47 yaşındaki Kraliçe Rania!

Yalnız parti marti derken tam bir sindirella hikayesi değil mi?

Bu kadını belki biliyor ve takip ediyordunuz, belki de orada burada görüp beğenip geçiyordunuz. 
Burada bahsediyor olmamın tek nedeni zarafet timsali kıyafeti.












Kadın Met Gala'ya bile katılmış. Söz konusu met gala oldu mu en şık kıyafet seçilebilir, diğerlerini görmeye gerek yok.

Instagram'da gerek kendi sayfasında gerek fanların paylaştıklarında çok daha güzel görseller bulmak mümkün ancak şu ara kullanmadığımdan alelacele bunları seçtim :)

Arap dünyasının bu Amerika seviciliği ve duyarsız halleri hepimizi sinir ediyor ancak bu postun amacı farklı değil mi? Anladınız siz beni ♥

4 Haziran 2018 Pazartesi

7.5 Liraya Kitap

Arkadaşlar kitaplarlarımdan bazılarını satmak istiyorum.
Düşündüm, sahafa hepsini taşıyamam.
İnternetten satsam, Letgo orada buluşalım burada buluşalım mesajları geliyor. Tanımadığım kişilerle niye buluşayım. Kargolayacağım alacaklar sanıyordum.
Biri erkek misiniz diye sordu evet dedim kitabı almaktan vazgeçti.
E ben bi' daha oradan talip olana satar mıyım? 😂

Diğer uygulamalarda da, komisyon kesiyor. Haklı olarak yani. Tamam bir şey demiyorum da sen fazla vermiş olacaksın ben az almış olacağım ne gerek var.



Bu fotoğraftaki Maskeli Kedi ve Antika Adam dahil değil, onlar adıma imzalı.

Üşendim hepsini çekemedim. Buraya koyduğum fotoğraflardan fazlasını satmak niyetindeyim ancak hepsini değil. Bende gördüğünüz diğer kitapları da sorabilirsiniz. seyhanc@gmail.com
Baştan söyleyeyim buluşmam 😂😂😂😂
Çok yoğunum kuzular ondan yani.
Ptt kargo ile 3-4 liraya gönderim yapılıyor.
İstediğiniz kitapları bana söylersiniz satılmadıysa size ayırırım eft/havale yaparsınız ptt ile ödemeli yollarım.
Çok kitap alacaksanız pazarlık yapma hakkınız da var, kullanın!
Sizi dolandırmayacağıma kefilim 😂

Kitaplarda kusur yok hatta çizik bile yok. Çünkü bazıları okunmadı bile.
Online fiyatlarına bakın derim.
Bu kitapları elden çıkarmama neden olansa Youtube'da kitabın yazarı ve fanlarıyla yaşadığım tatsız olay. Ben bu kadar değer veriyorken başıma bunlar geliyorsa gerçekten demek ki değer vermemeliyim dedim.
Pek bağışlanacak türde de kitaplar değil malum 😂
Neyse ya, yoruma kapıyorum, mail atın 😘😘

1 Haziran 2018 Cuma

Vizem Reddelidi Ne Yapmalıyım?

Alman hükümetiyle verdiğim vize savaşından bahsedeyim size.
Dolayısıyla burada Almanya vizenizi reddettiyse yapmanız gerekenler olacak, onu baştan belirteyim.

Benim vizem reddedildiğinde Google'a aratınca hiçbir şey bulamamıştım. Üstüne soğuk su için önerisinden başka.
Halbuki Almanya bir ay içinde vize reddine itiraz etme hakkı tanıyor. O da olmazsa Berlin Mahkemesine başvurabilirsiniz, diyor. Neyse ki buna gerek kalmadı.

Vize reddine itiraz dilekçesi yazılmalı önce.
Vizeyi reddettiklerinde neden reddettiklerine dair bir metin de veriyor. Klasik şeylerin yanı sıra size özel nedenler de yazıyor. Burada maddi durumunuz yeterli görülmemesi veya geri dönemeye niyetinizin olmaması gibi nedenler belirtiliyor, yapmanız gereken aksini ispatlayan bir dilekçe yazmak. Maddi durumsa maddi durumunuzu kimin üstlendiği ve onun maddi durumunu belgelemeniz gerekiyor.
Misal, bir daha dönmeye niyetim olmayacağı düşüncesiyle reddedilmişti benim, ben de efendim sizin ülkenize mi kaldım!, diye yazmadım tabii! Defalarca Almanya'ya gittiğimi ve her zaman vizem dolmadan döndüğümü belirttim, eski pasaportlarımdaki tüm vize bölümlerini giriş çıkış damgalarını da tarattım. Ayrıca öğretmen olduğumu, okulların eylülde açılacağını, bu arada sonuç beklediğim sınavların olduğunu belirttim, sınav giriş belgelerini de tarattım.
Dilekçenin çıktısını aldım. İmzaladım, Tekrar tarattım.
Islak imza çok önemli!
Dilekçeyle tarattığım tüm belgeleri bir dosya haline getirim Alman konsolosluğuna e-maille gönderdim. Elden vermek mi hızlı olur, e-maille gönderilenleri dikkate alırlar mı, dilekçeyi Almanca mı gönderseydim, düşünceleri vardı; bir yandan dilekçeyi çeviriyor, bir yandan konsolosluğu arıyordum ama düşmüyordu hep meşgul ya da açmıyorlardı. En sonunda ulaştım ve "evraklarınız müdüre iletilmiş gelmenize ya da almanca dilekçeye gerek yok sonucu bekleyin" diye cevap verdi telefondaki kadın.
Bundan sonra bekledim bekledim. Neredeyse bir ay sonra mail geldi.
Bir evrak istiyordu.
Ne istediler hatırlamıyorum ama hemen o evrağı götürdüm; başka bir evrak, başka bir evrak, başka bir evrak derken ben her hafta taksime gidiyordum bu evrakları teslim etmek için. En son aradılar vizemin çıktığını seyahat sigortamı yaptırıp gelmemi söylediler.

Yok, onu getirin bunu getirin kısmı çok eziyetli ve sinir bozucuydu. İnada bindiği için devam ettim, yoksa görmediğim de bir yer değil aşırı da gitmek istiyor değildim. Ayrıca ben yazın annemle babamla olayım diye istemiştim, okullar açıldıktan sonra bir hafta tam da annem babam dönecek gitmek zorunda kaldım.
Lanet olsun onlar bizim ülkemize gelmek istedi mi cüzi bir miktar verip geliyorlar o kadar! Ne vize işlemleri ne başka bir şey. Bize de bu şekilde muamele edilmesi?..


Annem şimdi, yazın gel diyor mesela, bu vize işlemleri için istemiyorum.

Gittiğim zaman aslında ne kadar ihtiyacım varmış onu fark ettim, çok da memnun kaldım gezimden. Ama dediğim gibi vize...
Bir de normalde Almanlar çok güler yüzlüdür tamam mı? Nereye giderseniz gidin insanlar güler yüzle merhaba hoşgeldiniz der, sokakta biriyle göz göze gelseniz selam verir. Böyle eğitilmişler tabii, nedeni bu ama çok güzel bir şey.
Yalnız Türkiye'deki konsoloslukta çalışanlar aynı Türk memurlar gibi davranıyor. Burada bir sıfat kullanacaktım ama kullanmadan da anlatabildim sanırım. Suratsız, nemrut, pislik,yüksek tonda! Böyle davranmayı da Türkiye'de öğrendiklerini düşünüyorum.

Umarım birilerine yardımcı olur. Olmasa da muhabbet ettik işte fena mı 😉