4 Aralık 2021 Cumartesi

Mavi Dantel

 Yaz başında daha basılmadan evvel okuma şansına eriştiğim bir kitaptan bahsetmek istiyorum bugün. Mavi Dantel, konusunu yaşanmış gerçek bir hayat hikayesinden alıyor. Maalesef kitapta anlatılanlar gerçek desem, sanırım içeriği hakkında bir bilgi vermiş olurum. 



Coğrafya kader evet ve bu topraklarda kadın olmak çok zor. Fahriye’nin başına gelenleri okurken kimimize çok zor, çok uzak gelecek. Umarım bu kişiler çoğunlukta olur. Ama uzak gelenler bile bilecek ki böyle nice hayatlar var. 

Fahriye’nin yaşadıkları; hayatın bazıları için diğerlerinden daha zor ilerlediğini, kadınların her daim toplumda ne tür zorluklara göğüs gerdiğini hatırlatacak, mücadeleyi, dik durmayı bırakmamayı tembihleyecek. 

Gözyaşlarınız zaman zaman okumanızı güçleştirse de, bu kitabı elinizden bırakamadan okuyacaksınız. 

2 Aralık 2021 Perşembe

Eskişehir

Her şey salgın döneminde eve kapanmamla başladı. 
Hayat durmuş gibiydi ama akıyordu. Akıp giden aslında bizim ömrümüzden geçen zamandı. Salgın döneminde beni en çok yıpratan düşünce bu oldu. Salgın öncesine baktığımda ise, iyi ki yapmışım ertelememişim, dediğim şeyler neler onları düşündüm. Ne yapmak istiyordum da erteledim bunun da muhakemesini yaptım elbet ama o olsa olsa başka post konusu olur.
İyi ki yapmışım dediğim şeyler arasında hep gezmek olmuş :) 
E o zaman daha çok gezmeliyim diye düşündüm. Sonra kapanma biter bitmez, dedim ki ben gidiyorum geliyor musunuz gelmiyor musunuz?
Yazdıklarımı sildim neden çünkü ilgilenmeyeceğinizi düşündüm, değerli vaktinizi çalmayayım.
Ama şunu bilin tabii. Hiç plan yapmadım, bu işi yurt dışı seyahatimizde tanıştığımız Furkan' a bıraktığımı söylemeliyim. Furkan da program neymiş daha iyi bir fikrim var dedi. Ve nihayetinde Şule bize Eskişehir'i gezdirdi.
İkisine de buradan çok çok selamlar ♥
Böyle güzel insanlar bazı şeyleri doğru yaptığımın kanıtı. (Konuyu nasıl kendi şahaneliğime bağladım?)

Eskişehir'de bir gün kaldık biz, ama bence hızlı olursanız bir gün yeter. Yorucu olur ama yeter. Hızlı Tren yerine arabayla gitmek de bizim için bir art oldu şehir içinde de kullanabildik böylece. Ama hızlı tren de güzel bir alternatif. çok güzel bir alternatif. Ve hızlı tren istasyonu çok merkezi bir yerde. Ancak istediğiniz saate bilet almak biraz çetrefilli.

Nerelere gittik peki?
Sazova Bilim Parkı ♥ 
Çok güzeldi komple bir gün geçirilebilir orada. Eminim Eskişehirlilerin sık sık gittiği bir yerdir.



Odun pazarı.. o sokaklarda gezinmek ayrı bir tat. Çok büyük sayılmaz, ama müzeler falan derken zamanınızın çoğu gidecektir.


Bal mumu müzesine giremedik mesela biz. Kuyruk da vardı beklemek istemedik. OMM'dan evvel bal mumu müzesine gitseydik aslında daha mantıklı bir seçim yapmış olacaktık. Çünkü OMM'da kuyruk yoktu ve kısa sürüyor gezmesi. Açıkçası modern sanattan anlamadığımı da iliklerime kadar hissettiğim için girmeseydim de olurmuş diyorum ama siz seversiniz belki.



Çarşısında gezindik, kumda kahve  içtik ve tabii ki çiğ börek yedik ♥

Hani hep derler ya küçük bir Avrupa şehri gibi. Eskişehir gerçekten öyle.
Oturmayın evde, fırsatınız olursa gidin mutlaka.