13 Ocak 2018 Cumartesi

Arif V 216

Cem Yılmaz'ın son filmi Arif V 216'ya da gittik.
İlk defa sınıfımla bir filme gittim. Bu film benim için bu yönden önem taşıyor.

Aile Arasında'ya gittiğimizde bu filmden bir parça izlemiştim onun dışında fragmanlarını bile izlemedim. Ama seveni de sevmeyeni de vardı.
Ne kadar kötü olabilir ki, abartıyorlardır sevmeyenler diye düşünüyordum fakat beklentimi de yüksek tutmamıştım.

216 dünyaya Arif'in yanına insan olmaya gelmesiyle başlıyor sonra insanlar "dünyamızda uzaylı istemiyoruz" diye ayaklanıyor araya Amerikalılar da giriyor derken o hengamede bizimkiler geçmişe,1969 yılına gidiyor.. 216'nın o özendiği yeşilçam zamanına.
Konuyu geçelim önemli olan o değil zaten.
Oyuncular şahane.
Bu Ozan Güven nasıl bir adam bilmem. Bu kadar mı insan rolüne girebilir?! Süperdi her zamanki gibi. Sadece tabii ki o da değil, hepsini tek tek yazmayayım, hepsi Ahu Yağtu'dan Zafer Algöz'e ( A'dan Z'ye yani 😉) hepsi çok iyiydi. Fakat Alagöz'ün filmi beğenmediğini söyleyen bir zamanlar pek popüler olan Ayça'ya iban gönder paranı geri göndereyim demesini kendisine yakıştıramadım.
Ne gerek var?
İlle herkes beğenmek zorunda mı?
Niye şahsi almak zorundasınız acaba?
Bir de Hıncal Uluç yorumu var. Efendim Şahan komik film yapıyormuş, Cem Komedi yapıyormuş.
Bak bak.
Şahan'a gülerseniz avam, Cem'e gülerseniz elitsiniz bu ülkede, çünkü etiket etiket.. 😒
Recep İvedik serisinden sadece birini izlediğimi belirteyim de beni Recep İvedikçi sanmayın. Sadece bu karşılaştırmayı yersiz buluyorum anlatabiliyor muyum? Ne farkı var?!

Sinemada insanların güldüğü kısımlar küfürlü kısımlardı. Küfre gülen biri değilseniz ve gülmek için gidiyorsanız gitmeyin. Çok da uzundu ayrıca.
Ha şarkılar harika, görsel olarak muhteşemdi. İki de gülsem yeter, diyorsanız gidin tabi. O kadar da değil 😀
Söylemek istediklerimi şöyle bir toparlıyayım; Cem Yılmaz çok daha iyisini yapacak kapasitede. İnsanların kendinden daha iyisini beklemesi gayet normal bence. Film hakkındaki görüşümü en iyi şöyle anlatabilirim sanırım, filmin sonundan anlaşıldığı üzere devam filmi gelecek fakat bu ayarda bir film olacaksa ben gitmemeyi tercih ederim.
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim 😊

Gidenler mutlaka olmuştur. Yorumlarınızı merak ediyorum.

1 yorum :

  1. Offf şu filmleri etiketleme olayına ben de sinir oluyorum. Sen beğenirsin ben beğenmem. Sanat kişisel bir şey. Herkes beğecek diye bir şey yok ki! Öyle olsa tüm filmler, müzikler tornadan çıkmış gibi aynı olurdu.

    YanıtlaSil

söz sizin...