11 Temmuz 2016 Pazartesi

Yüreğini Haramdan Sakın

Çok iyi bir şey yaparak Gözlerini Haramdan Sakın'dan hemen sonra Yüreğini Haramdan Sakın isimli, ikinci kitabı okuyarak seriyi tamamladım.
Ben ne yapar eder bu ikinci kitabı okurdum ama arayı açarsam kim bilir ne zaman tamamlardım diyerek Ramazan ayında bu kitabı da okudum, bitirdim.

Öncelikle diğer kitabın sonunu eleştirmiştim hatırlarsanız, bu kitabın başlarında, ya dedim ben nasıl olur da eleştiririm. Ne güzel şeylere vesile olmuş fena mı işte...
Gençleştim ben bu kitabı okurken ya:)
Hala ilk kitabı okumak istediği halde okumayanlar olabileceğinden temkinli yaklaşıyorum ancak çekeceğim videoda kendimi sınırlandırmayacağım ona göre!

Ömer ve Betül bu kitapta çok fazla baş başa kalıyor, kah kavga ediyor, kah barışıp tam 'onlar ersin muradına' derken tekrar didişiyorlardı.
Tabii bir de saklanmaları gereken bir durum ve hayati tehlikeleri söz konusuydu.
Bir de Kutay ön plana çıkıyordu bu kitapta ki ben diyorum ki, şu Kutay'a ayrı bir kitap mı çıksa..
Bu da popüler bir şey biliyorsunuz yan kitap karakterini başka kitapta baş karakter yapmak. Her yiğidin harcı değil, dengeyi iyi kurmak, bıktırmamak lazım ama Merve Özcan bunun da altından kalkar gibi geliyor.

Gelelim eleştirime.
Birinci kitabın sonunu eleştirmiştim ama onu tamamen dînî bir kalıba sokamadığımdan eleştirmiştim. Yoksa günümüz insanının da sık sık düştüğü bir yanlış. Yani onu ben eleştiri bile saymıyorum, bu kitaptaki eleştirimin yanında...

Sonlarına doğru her şey çok güzel gidiyordu. Ben Betül'ün yerinde olsam asla asla asla affetmem, diyerek sinirlenecek kadar benimsemiştim olayı. Önceki kitaptan daha hızla okuduğumu da belirteyim. Ama üçüncü olay bana çok zorlama çok gereksiz geldi.
Sanki sonlara doğru nasıl bağlayacağını bilememiş de böyle bir şey uygun görülmüş gibi hissettim, o kadar doğru gelmedi bana.
Şöyle olsaydı böyle olsaydı diyerek kendi alternatif sonlarım üzerinde çok düşündüm o yüzden.

Ben asıl Merve Özcan'ın şimdiden sonra yazacağı kitapları merak ediyorum ki, wattpad'de yeni kitabının bölümlerini yayımlamaya başlamış bile. Acayip merak ediyor ve okumak istiyorum ama daha önce defaatle söylediğim gibi ekrandan kitap okumak sevdiğim bir şey değil, ben kitabın sayfalarını çevirmeliyim. Yoksa basılmasını beklemeden okurdum muhakkak. Ama siz, eğer benim kadar ekrandan kitap okumaya karşı değilseniz, zorlanmıyorsanız, -o kadar övüyorum- bir bakın derim yani.
Az önce ben okumadığım bir kitabı mı önerdim?!
O kadar güveniyorum anlaşılan...

Bu arada kitabın önce Wattpad'de çıkması iyi bir şey mi?
Yayınevlerinin başka yerde yayımlanmayacak şartının da bulunduğu bir anlaşma imzalatıp bu yazarları kapması gerekmez mi?

Demek ki Wattpad, iyi bir reklam unsuru.
Hımm..

Konuyu çok dağıttım, değil mi?
Şöyle toparlıyorum hemen, evet sonunu eleştiriyorum ama okumanızı, gencecik bir yazar olan Merve Özcan'ı tanımanızı ve Ömer ve Betül'le tanışmanızı çok isterim.

Bu kitabın videosunu izlemek isterseniz Youtube kanalıma uğramayı ihmal etmeyin ve kanalımı ziyaret etmişken bir de abone olun yani :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

söz sizin...