21 Aralık 2015 Pazartesi

Gölgedeki Yıl


Çok sevilen Kıyıya Vuran Deniz Kabukları isimli romanın yazarı Hannah Richell'in ikinci kitabı Gölgedeki Yıl, önceki kitabını aratmıyor. Ne kalınlık, ne anlatım ne de konu olarak.

Laila çoçuğunu kaybetmiş ve bunu henüz atlatamamış, haliyle bu durum eşiyle arasını bozmuş ana karakterimiz. Bir gün kendisine nereden geldiği kimin gönderdiği bilinmeyen adres ve anahtar geliyor. Evi görmeye gittiklerinde, kocasının gönlü olmamasına karşın bu eski evi yenilemeye karar veriyor.

Sonra 1980 yılına gidiyoruz. Üniversiteden yeni mezun olacak bir grup genç sıcaktan bunaldıkları bir yaz günü serinlemek için gittikleri göl çevresinde bu evi buluyorlar. Birileri kendilerini o evden atana kadar bu evde kalıp şehir hayatından uzakta, ekmeklerini kendi kazanmaya karar veriyorlar.
Bir avuç salak.
Bu durum nelere mal olacak?! Hepsine bir temiz sopa çekmek isterdim ama benden büyükler :)

Geçmiş ile gelecek arasındaki ortak nokta bu ev. Ancak kimden kalmıştı Laila'ya?!
O gençlerden hangisi ya da hagileriyle alakası vardı? 
Bu ve okudukça aklınıza takılacak birçok sorunun cevabını yine okudukça öğreneceksiniz.

Önceki kitabı da çok beğenmiştim bu kitabı da çok beğendim. 
Ağır drama bana sorarsanız ikisi de. Her ne kadar affetmeler bağışlanmalar olsa da ben affedemiyorum aklıma geldikçe sinir oluyorum. 

Hannah Richell kol kırılır yen içinde kalır misali, aile içinde kırılış ve toparlanış hikayelerini seviyor olmalı. 
Hayır Hannah! Kötüyü ez, parçala, asıl mutlu son o!

Aile-Dram türü kitapları sevenler, yazarın iki kitabını da mutlaka ama mutlaka okumalı!
Not: 
Bu kitabı youtube'da yorumlamayı istiyorum ancak henüz videosunu dahi çekmedim. Ancak başka videolar çekmiş olabilirim ve kanalıma abone olmayanların haberi olmayabilir. Bence bi' bakın bakalım bu hafta ne videosu yüklemişim? :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

söz sizin...