24 Şubat 2019 Pazar

Bingöl

Gecikti biliyorum. Aman hangi yazım gecikmiyor ki?
Merhaba herkese!
Ben Seyhan, bloğuma hoş geldiniz!
Bingöllüyüm ve bu sömestr tatilinde ilk kez Bingöl'e gittim. Hayatımda görmediğim kadar kar gördüm ve çok eğlendim.


Bu yazımda anlattığım gibi daha evvelinden Bingöl'e gitme gibi bir hayalim/merakım yoktu.
Bazı yerlere bağlanıyorum ben gidince, Bingöl'de de bu olur diye korktum açıkçası :) Ve oldu! Şimdi her yıl bir hafta da olsa görebilirim inşallah diyorum. Planlar yapıyorum. Herkesi aşka getiriyorum "seni de götüreceğim dedemin evi bir bitsin" diyorum.

Ama insanın köklerinin bağlı olduğu yere gidip görmesi ne kadar mühimmiş meğer!
Aranızda hiç (orada doğmasa da) annesinin babasının memleketine gitmeyen var mı?
Yoktur sanıyorum, ama ben gene de sorayım.


Peki Bingöl'de ne var?
Hadi bize anlat diyorsunuz değil mi?
Dürüst olacağım. Bingöl'de bir şey yok aslında. Gerçekten. Bunu söylemek bana acı veriyor. Tarihi bir yeri yok, etnik bir özelliği yok, özel bir yemeği yok.. varsa düzeltin arkadaşlar, pazarlama yok Bingöl'de.
Turistik bir yer olmadığı için magnet yok mesela. Halbuki ben isterdim ya bir magnetini bir kartpostalını alayım..

Ee peki neyini sevdin, diye mi soruyorsunuz şimdi?
İnsanlarını çok sevdim bir kere. Yardımsever. Gözü tok.
Köy kahvesinde oturup çay içtik çay parasını almadılar. Bakkaldan su aldık parasını almadılar. Siz misafirsiniz dediler. Tandır ekmeği yapan güzel abla sadece ekmeğini değil tereyağ ve peynirini de bizimle paylaştı, gelin bende kalın, dedi.

Daha önce hiç köye gitmedim tam olarak nasıl olur bilmiyorum ama gittiğim köyler çok güzeldi.
Hele ilçeler gayet gelişmiş.
Bingöl deyince kafamda beliren bir köymüş aslında, ama küçük de olsa şehir merkezi gayet işlek ve kalabalık. Cami cemaati muazzam mesela.
Bingöl üniversitesinin oralarda kaldık biz, oralarda kafeler, yemek yerleri dolu, gelişmekte olan bir yer, daha da güzel olacak belli.

Fark ettiğim şeylerden biri de Bingöllülerin gözlerinin güzel olması. Aslında benim dikkatimi çekmişti; ailemin, akrabalarımın gözlerinin güzel olması. Ancak genetik bir miras da olabilirdi tüm şehre mal etmek abartılı gelebilirdi ama değilmiş ya. Hemşehrilerim hep güzel yüzlü, güzel gözlüydü ♥ sadece son gün bindiğimiz huysuz taksiciyi saymıyorum ki o zaten aslen Elazığ Paluluymuş :)))

İşte böyle ahali.
Bingöllüyüm ben. Duymadım bilmiyordum diyen çok oldu.
Nereden bileceksiniz, bilmeyen arkadaşlarım bile varmış, konu açılmayınca Bingöllüyüm diye dolanacak halim yokmuş demek :)
Çok eğlenceli yorumlar geldi bir de, mesela biri "ben sizi Karadenizli sanıyordum Bingöl deyince bir an düşündüm Bingöl Karadeniz'de miydi diye"
Sonra bir arkadaşım "aynı oranın insanına benzemişsin" diye mesaj attı bir fotoğrafıma. Zaten oranın insanıyım diye cevap verdim ve koptum.
Ama artık duymayan kalmadı herhalde.
Bundan böyle daha fazla Bingöllüyüm sanırım.
Bingöl'e gitmeme vesile olan arkadaşlarıma orada günlerimi güzelleştiren yeni tanıştığım insanlara karşı aşırı sevgi ve minnet doluyum ♥

Not: daha güzel fotoğraflar bekliyorum sahibinden, idare edin şimdilik borcum olsun.

2 yorum :

söz sizin...