11 Ekim 2018 Perşembe

40 Uçurma Sepeti

Efenim ben bugüne bugün 3 çocuk halasıyım ♥
Allah yeğenlerime hayırlı, sıhhatli, neşeli, uzun ömürler versin, çok acayip seviyorum onları.
Değişik bir şey yeğen sevgisi. Her ne kadar "hala"lar bu konuda harcansa da hala bu. Onların da bir kalbi var ve onlar da yeğenlerini çok ama çok seviyor.

Bizim son numaranın kırkı çıktı.
Kırk uçurmaya geleceklerdi. Annem birden telaşlandı, bir şeyler hazırlayayım diyerek markete gitti. Haydaa. Bir geldi ki un şeker sabun bilmem ne bilmem ne almış bana bunları paketle diyor. Yahu kadın Ramazan erzağı mı hazırlıyorsun bunlardan az az olsa yeter. Bizimki paket paket ürün almış. 
İhtiyaçları olsa zeytin yağı tavuk falan da al. Hani misafirliğe gittiği yere göre annelerimiz yapar ya o alışverişi :)



Sonunda sepete koyalım sepeti de süsleyelim üstüne de tak sen altınını dedim. Bozuk para dahil minik minik kilitli poşetlere koyduk.
Ne var peki sepetin içinde; un, pirinç, tuz, çörek otu, şeker, ekmek, yumurta. Sabunla ıslak mendil de almış onları da koyduk. Bozuk para olmazsa olmazmış onu da koyduk. Kahve koyacaktık, taze çekilmiş babam yeni almıştı, onu koymayı unuttuk :) sonra sepeti tülle sardık klasik, altını da tülün üstüne iliştirdik, en gereklisi o çünkü 😂


Çok mütevazı bir hazırlık olduğu için paylaşıyorum yoksa aman bakın neler de yaptık değil amacım, hiçbir zaman o olmadı.
Böyle şeyler de hava civa atma değil, içten gelmesi mühim bence, yoksa bence çok sırıtıyor, kendimizi zorlamadık yaparken mutlu olduk. Biz hediyemizi verdik diye onlar aldı diye mutlu oldu önemli olan oydu.
Diğer yeğenlerime böyle yapmamıştık aklımıza bile gelmedi, son numaranın kısmeti de buymuş. 

2 yorum :

  1. Çok cici olmuş, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerim yumurcağa...

    YanıtlaSil
  2. Yumurta ve bozuk para olmazsa olmaz;)

    YanıtlaSil

söz sizin...