16 Mayıs 2013 Perşembe

Yaz Günlerini Eğlenceli Kılacak Oyun ve Oyuncaklar

Yaz mevsimi ile birlikte günlerin uzaması ve güneşin insana verdiği enerjiyle ne çocuklar ne de yetişkinler evde zaman geçirmek ister. Sımsıcak bir yaz gününde ister şehrin içinde olalım ister sakin bir tatil mekanında, zamanımızı eğlenceli geçirebilmek ve özellikle kış günlerinde ailecek geçirilen zamanın azlığına inat; tüm ailenin katılacağı programlar ve oyunlar planlamak oldukça eğlenceli olacaktır. İşte size dışarıda ailecek yapılabilecek birkaç öneri:

 − Tüm aile bireylerinin evde olduğu bir tatil gününde, tatili nasıl geçireceğimize hep birlikte karar verebilir herkesin fikirleri üzerinde sohbet edilebilir. Bu sohbet, hem çocukların kendilerini ifade etme biçimlerini geliştirecek hem de kendilerine olan güvenlerini artıracaktır. Ayrıca, hep birlikte geçirilecek olan zamanın güzelliğinde herkesin bir katkısının olmasını sağlayacaktır.

 − Bulunduğumuz şehre göre sahil ya da mesire yerlerine yapılacak piknik organizasyonları, hem çocukların hem de yetişkin aile bireylerininin doğayla iç içe olarak, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlayacaktır. Hatta özellikle böyle bir plan yapıldığında, bilgisayar ve telefonlardan uzak durarak bir arada zaman geçirmeye özen göstermek önemlidir. Bırakalım ailemiz dışındaki insanlar bize birkaç saat ulaşmayıversinler!

 − Pikniğe gitmeye karar verdiysek, evde piknik için hazırlıklar hep beraber yapılabilir. Böylelikle planı hem tüm aile bireylerinin benimsemesi sağlanır hem de hazırlık süreci bir nevi oyun gibi algılanabilir. Beraberce hazırlanan sandviçi ya da kurabiyeleri yine beraberce yemenin tadı, yiyeceklerin tadından çok güzel olacaktır. 

− İster pikniğe gidelim ister mahalledeki bir parka, yanımızda götüreceğimiz oyuncak ve oyunlar, yine zamanımızın eğlenceli geçmesini sağlarken tüm aile bireylerinin birbirine bağlanmasını sağlayacaktır.

 − Biz yetişkinlerin çocukken oynadığı oyunları tatili fırsat bilerek çocuklarımıza öğretebiliriz. Yakan top, ip atlamak, istop, beş taş, seksek, sessiz sinema gibi bizlerin çocukken oynadığı oyunları kendi çocuklarımıza öğretmek hem biz hem de çocuklarımız için oldukça eğlenceli olacaktır.

 − Maisto, Nikko gibi markaların uzaktan kumandalı araba ve uzaktan kumandalı helikopterleri ailecek dışarıda eğlenceli vakitler geçirmek için bire bir! Hele hele bu arabalarla yapılacak yarışlarla tatlı bir rekabete girmek, günümüzün unutulmayacak nitelikte eğlenceli geçmesini sağlayacaktır.

 − Tabu, Kızma Birader, Scrabble, Cranium gibi ailecek oynanan dünyanın en ünlü kutu oyunları, tüm aile bireylerini kaynaştıracak, çocukların bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

 − Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un çocuklara spor bilinci kazandırmak için hazırladığı lisanslı spor oyuncakları, güneşli bir yaz gününde spor dolu bir gün geçirmemizi sağlayabilir. Dört büyük spor klübünün lisanslı ve çocuklara özel piyasaya sunduğu boks, tenis, futbol, basketbol ve beyzbol takımları, ailecek spor yapmamızı sağlarken çocukların da farklı spor dalları hakkında fikir edinmelerine olanak tanıyacaktır.

 − Piknik yapmaya gittiğimiz bir yere ya da evimizin çevresine, ailemizi sembolize edecek bir çiçek ya da ağaç dikip çocuklarımıza çevre bilincini aşılayabiliriz.