23 Mart 2020 Pazartesi

Ödüllü Un Helvası | Tam Ölçü!

Benim var ya belki bir yıldır denemeyi istediğim bir tarifti.
Nihayet bugüne kısmet oldu.
Yalnız arkadaşlar bak çok güzel oldu, benden söylemesi.
Un helvası için kimseye yalvarmanıza gerek yok. Tam ölçü vereceğim. 
Youtube kanalını da vereceğim anlamayan bir de izlesin ama yapın yiyin anacım :*
Şerbet:
1 su bardağı süt.
1.5 sb su
2 sb şeker

Helva:
125 gr tereyağ (kadın margarin kullandı ama yoo dostum, benden kıymetli mi dedim tereyağ kullandım :) )
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı un
Arzuya göre ceviz (7-8 ceviz kırdık galiba biz)

Önce şerbeti ocağa koy.
Sonra tencereğe tereyağını koy, eriyince sıvı yağ ekle hemen unu koy ve kavurmaya başla.
Tam yirmi dakika durmadan karıştır.

Bu arada şerbet kaynadığı an kapat. O da yan ocakta ılımaya dursun.

17. dakikada cevizleri ekledim. Karıştırmaya devam.
20. dk şerbet ekle. Kontrollü bir şekilde, çünkü ilk etapta sıçrıyor.
Sonra bir iki dakika daha karıştırıyorsun hoop anlıyorsun zaten kıvama geliyor. Ocağı kapat ve ne istersen öyle şekil ver. Ben videoda izlediğim gibi dondurma kaşığı kullandım.
Video demişken youtubeta Ödüllü Un Helvası derseniz çıkıyor. Çok kolay.

Afiyet şifa olsun.
Not: Şifa olsun dedim de aklıma geldi, Sefa Doğanay'ın Canan Karatay tiplemesinde gördüm de aklıma helva düştü. Ters tepti Canan hocam affet.

1 yorum :

  1. Evde dura dura kilo alacak insan zaten. Eline saglik.:) Ben de severim un helvasini. Ben de bugun ev yapimi coconut tarifi yazdim blogda:)) Allah saglikla, afiyetle yiyecegimiz gunlere eristirsin hayirlisiyla. Bu arada meal okumakla ilgili paylasimini da ayrica katiliyorum;)

    YanıtlaSil

söz sizin...