29 Ekim 2020 Perşembe

Harry Potter | 8 Filmi İzledim

 


Harry Potter kitaplarını çıkar çıkmaz okudum ama filmleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çünkü kitaplarını çok severek okumuştum. Okuduğum en güzel seriydi. Filmleri hemen ardından izlesem birincisi keyif alamayacaktım, ikincisi hep kitapla kıyaslayacaktım. 
Akıllıca bir seçim yaptığımı düşünüyorum açıkçası. Hatta çocuklar için üzülüyorum. Filmi var nasılsa diye kim bilir kaç çocuk kitaplarını okumayacak?! Halbuki kitapların yerine tutabilir mi hiç! 

Peki neden durup dururken Harry Potter izleyesin tuttu derseniz... Yeğenimin Harry Potter yaşı gelmiş meğersem ♥ Şimdi o izlemişken ben izlememişken benimle de izle diye tutturmamla onunla başladım ama tek bitirdim. Hatta bir araya gelmeyi bekleyemediğimden son bölümleri yalnız izledim ve onunla mesajlaşırken "sana küstüm" dedi. Onsuz Harry Potter izledim diye bana küstü ♥ 
Ay ne güzel duygu yiyeceğim ya ♥ 

Film/filmlere dönersek.. Filmler harika ya! Bir kitap ancak bu kadar güzel uyarlanabilirdi bence. Bazı yerleri okurken bile hayal etmekte zorlanırken ne güzel yapmışlar bayıldım. 
Oyuncular da muhteşem tabii. Hermione'nin saçlarının bu kadar uslanmasını beklemiyordum sadece.

Kitapta okuduğumda çok etkilendiğim hatta çok ağladığım yerleri izlerken o kadar etkilenmediğimi de söyleyebilirim. Ya ne olacağını bildiğimden ya da büyüdüğümden diyeceğim ama sanmıyorum, sanırım olacakları bildiğimden. 

Çoğu detayı da unutmam filmi izlerken eleştirmeme neden oldu, tabii. O yüzden diyorum iyi ki beklemişim şimdiye kadar. 

Peki tekrar izler miyim? 

İzlerim döne döne izelerim. Yalan yok. Adamlar güzel çekmiş :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

söz sizin...