19 Eylül 2014 Cuma

Amerikalı'nın Sarah Jio'su Varsa Bizim de Vefa Enver'imiz Var

Bıktım bu yabancılara bakıp bakıp, "Adamlar yapmış abi", demelerden, "onlarda böyle bizde böyle" diye kıyaslardan.
Milletçe ezik miyiz neyiz?!

Misal Sarah Jio. Ülkemizde çok popüler olan Amerikalı yazar. Kitaplarını okuyor çok seviyoruz Bunun dışında çok da hoş bir hatun.
Gençmiş, güzelmiş, anneymiş, başarıymış, bizde yokmuş böyle.
Yanlış anlamayın ben de severim Sarah Jio'yu ama var bizde de var!

Mesela bizim de Pembe Kraliçe Vefa Enver'imiz var!
Genç, güzel, iki çocuk annesi -ki kendisine baktığınızda, 'nasıl yani iki çocuk annesi?!' diyebileceğiniz bir fiziğe sahip ve başarılı!


Adana doğumlu olan Vefa Enver, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu. Türkiye'nin ilk romantik komedi yazarı ve yayınlanmış 13 kitabı bulunmakta.
Ben henüz dört kitabını okumuşum, diğerlerini de keyifle okurum ^.^
Yazarımız eşi ve çocuklarıyla İstanbul'da yaşamaktadır.

Vefa Enver'in iki cins arasındaki çekişmeli diyaloglarını, iç seslerdeki esprili dilini, mekan kıyafet anlatımlarını seviyorum. Kitapta cesur bir sahnesine denk gelirseniz cesur bir anlatımla karşılaşırsanız, şık bir kadına denk gelirseniz tam anlamıyla şık bir kadın canlanır gözünüzde.

Kitap okurken eğlenmeyi tercih edenlerin fazla uzağa gitmesine, ille yabancı yazar tercih etmesine gerek yok yani. Kapın bir Vefa Enver Pembesi ve romantizme doğru yol alın.


12 yorum :

  1. Merhaba,
    Sarah Jio'nun kitaplarını okudum ama Vefa Enver'i ilk defa duydum çok merak ettim şimdi. Hem romantik hem de espirili yazarları çok severim. Hemen kitaplarına göz atıp önümüzdeki hafta tatilde okumak için bir tane edinmeliyim. Teşekkürler ve sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sarah jio ile tarzları farklı ancak madem eğlenceli ve romantik komedileri seviyorsunuz tatil vefa enver ile tanışmak için oldukça iyi bir fırsat olacaktır ;)

      Sil
  2. Birçok yerde rastladım Vefa Enver'e ama hiç okumadım..Şu an bitirmem gereken kitaplarım var bitsin ona da göz atayım..Sen önerdiysen güzeldir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğlenceli kafa rahatlatan kitapları seviyorum ben, tarzına uyarsa bi şansl vermeni isterim tabii :)

      Sil
  3. Aklımda olsun. Teşekkürler. :)
    O iki çocuk doğurup, hiç doğurmamış gibi olan bizzat tanıdığım biri var. Ablam. :D Benle hala aynı beden giyiniyor yahu.. ben ki 38 beden giyerim. Bazısında 36.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amaan öyle abla mı olurmuş, accık kilo alsın :P
      maşallah diyelim o zaman ablana benim gibi kıskançlara söylenecek sey mi bu ;)

      Sil
  4. Seyhan bravo! Çok yerinde bir noktaya parmak bastın :) Ben S.Jio hayranı olan biriyim, kendisini takip ediyorum da evet tam anlamıyla anne ve fıstık gibi bir hatun aynı zamanda! Ama bu onlar tek demek değil gerçekten bizde de hem kariyer hem de çocuk yapmış yazarlarımız var! Ki Vefa Hanım bunların en nadide örneği! Kendisine tabiri caizse tapıyorum! İnsan da hayranlık uyandırıyor cidden. Hep diyorum bana pembeyi sevdiren kadın diye...

    Bence birçok okurun düşüncelerine tercüman oldun! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel ve destekleyen yorumun için. Türk yazarların da hakkı verilmeli.

      Sil
  5. dimi ama bizim yazarlarımız daçok iyi ki

    YanıtlaSil
  6. Merhaba... Bende Vefa Enver'in tüm kitaplarını okumuş biriyim:) Kendisinden sonra bu türde yazan Türk yazarlarda da artış oldu ki buna çok mutluyum. Çünkü yabancı yazarların kitaplarını okumak pek tabiki güzel ama Türk yazarlarınkini okumak hikayeye daha çabuk girebilmek ve kendimizden daha çok şeyler bulabilmek adına çok daha güzel:) Vefa hanımın yeni kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Lutfen Vefa Enver'i ilk andan beri erkek zanneden bir tek ben olmayayim , lutfen ! hahahahah yaaa :)

    YanıtlaSil

söz sizin...