24 Ağustos 2019 Cumartesi

Son Durak: Kavala

Birinci gün; Bulgaristan
Altıncı gün; Brugge
Yedinci gün; Volendam ve Amsterdam
Sekizinci gün; Dresden
Sekizinci gün; Prag
Dokuzuncu gün; Viyana
Onuncu gün; Bratislava
Onuncu gün; Budapeşte
On birinci gün; Üsküp
On ikinci gün; Selanik


Kavala Yunanistan'ın sahil kentlerinden.
Neredeyse 6 yüz yıl Osmanlı hakimiyetinde kalmış bir kent.
Kanuni'nin Su kemeri inşa ettirdiği, Bizans kalesini genişlettiği bir kent.
Vay vay vay diyorsunuz değil mi?


Tur şirketi bizi sahilde bir yerde bıraktı ve bir saat süre verdi.
Yemek süresi de dahil buna.
Balık yemek vardı kafamızda, ama nereye girmeye kalktıysak süre vermediler, sorduğumuzda azarlar gibi hayır hazırlanamaz o kısa sürede dediler. Acayip gıcık oldum var ya, sorsanız şu an bana bütün yunanlardan nefret ediyorum. Neden battıklarına şaşmamak gerek.
Türkçe biliyorlar diye girdiğimiz yerde adamın tavırlarına uyuz olduğumuzdan kalktık, iyi ki de kalkmışız ya hiç mi balık yemedik, geri zekalı, gel de Türkiye'ye müşteri ile nasıl konuşulur öğren.
Biz kalktık ama aç oldukları için oturan ve dakikliğiyle ünlü arkadaşlarımız vaktinde dönemediler otobüse. Belliydi o adamın servisi yayacağı.


Yunanistan benim aklımda kaba insanların bulunduğu gayet sevimsiz bir yer olarak yer ediyor.

Buradan sonra tur şirketi bizi kurabiye alabileceğimiz bir yere getirdi. Kendi ahbapları mıdır nedir böyle yerlere götürmek için hep zamanımızdan çaldılar bize oralarda alışveriş yaptırdılar, zorla değil tabii ama "sizi bir yere götüreceğiz hediyeliklerinizi oradan alabilirsiniz", veya Kavala'da olduğu gibi "kurabiyenizi oradan alırsınız".. ve her nedense onların götürdükleri yerde uzun uzun zaman geçirebildik.
Tur için ayrı bir yazı yazacağım. Tam da bu yazıdan sonra! Lütfen turlara katılmadan iyi araştırın!

Neyse ki sonraki durağımız İstanbul'du ♥
Bu seyahat beni tabii doyurmadı. Aksine seyahat isteğimi arttırdı.

Seyahat Ya Resullallah !♥

3 yorum :

  1. Yıllar önce Yunanistan'a turla gitmiştim... Şu dondurmacı çok ünlü dediler, turdaki herkes başına üşüştük...Satış yapan üç kişi de önlerde olsalar da kapalı hanımları görmezden geldiler. En son önümdeki kapalı hanımı es geçip benim ne istediğimi soran satıcıya patladım. Müslüman nefreti ile yaşadıklarını, benim de bir müslüman olduğumu, faşizan tavırlarından dolayı dondurmalarını almaktan vazgeçtiğimi söyledim. Sonra gittiğimiz her yerde kapalı kadınlara karşı aynı benzer tavırlar gördük... Muhtemelen tüm hissiyatınız sizin kapalı oluşunuzdan dolayı karşı taraftan yansıyan gerçek duygular... Bununla birlikte, tur operatörleri bazı satış noktaları ile anlaşmalılar... Ne kadar müşteri götürüyorlarsa, karşılığında bazı şeyleri parasız alıyorlar...Selanik ve Kavala bizim sahildeki herhangi bir ilimiz gibi... Atina'ya bayıldım ama... tarihi dokusu, mimarisi, heykelleri ile muhteşem bir yer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebebin bu olmasındansa genel olarak kaba ve tembel bir millet olduklarını düşünmek işime geldi demek ki. ben kötü duygularla ayrıldım oralardan. tabii atinayı bilemem oraya gitmedik.

      Sil
  2. Aslında doğru tespit, kaba ve tembeller de... Ama son derece ırkçılar...

    YanıtlaSil

söz sizin...