15 Haziran 2017 Perşembe

Yağmurun Gelini


Kitap kulübümüzün mayıs ayı kitabı Sinan Akyüz'ün Yağmurun Gelini isimli romanı oldu.
Sevgili Aylin, Sinan Akyüz'ün sıkı bir hayranı. Her kitabını okumuş.
Yağmurun Gelini ise son çıkan kitabı olduğu için beraber okumayı teklif etti. 
Onun tercihini okuduk bu ay yani.

Sinan Akyüz kitaplarının en önemli özelliği, gerçek yaşam hikayeleri olmasıymış. Yani bu kitapta okuyacağınız hikaye de yaşanmış gerçek bir hikaye.
Kitapta düğün günü evleneceği kişiyi kaybedince kaynıyla evlenmek zorunda bırakılan bir kadının hikayesi anlatılıyor. Evlenmiyor tabii ama neler oluyor peki?
Ana hatlarıyla konu bu.
Sevdim mi?
Sıkı durun.
Ya da önce siz bir tahmin edin sizce ben bu kitabı sevdim mi?

Sevmedim. Hiç sevmedim ya hem de yumuşatamayacağım bile.
Aşiret dizileri olur ya hep onlar geldi aklıma. Aşiret dizilerini sevenler kitaba bayılır zaten bence de ben hiç sevmedim.
Bir kere tahmin edilebilir, bilindik bir hikayeydi. Kimse, ay ben hiç beklemiyordum demesin 😏

Bu kitabı okurken, bizimkiler dışında birçok kişide daha gördüm hepsi de kitaptan övgüyle bahsediyorlardı buna değinmem lazım. Tek sevmeyen benim.
Ha tamam okurken hiç zorlanmadım, akıp gitti sayfalar. Zaten o özelliğinin üzerinde durmuş herkes sayfalar akıyor diye. 
Valla bence o da basitliktendi. 🙈 
Gayet düz basit bir anlatımı vardı yani su gibi okundu gitti. 

Sinan Akyüz ile tanışma kitabı için yanlış bir kitap olabilir benim için, diye düşünüyorum yazarı yaftalamıyorum. Bir kitabını daha almıştım bunu alırken onu da okuyacağım ondan sonra diğer kitaplarını alıp almamayı gözden geçireceğim.

Sinan Akyüz severler, başta da Aylin, lütfen kızmayın 😙
Kulübün diğer elemanları kitap yazısını hazırladıklarında bu yazıyı güncelleyip linki veririm bir de onları okursunuz çünkü onlar beğendi.

Peki aranızda hiç Sinan Akyüz kitabı okumuş olan var mı?

8 yorum :

  1. Sinan Akyüz'ün Şahika Feraye, Firuze şam da bir türk gelin, Firuze ve oğulları bir de incir kuşları okudum. Genel olarak beğendim hepsini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman bunu da begenirsin bence ;)
      incir kuşlarını aldım bakalım..

      Sil
  2. Yazarın daha önce İncir Kuşları adlı kitabını okumuştum sadece. Çok da etkilenmiştim. Daha sonra okumak nasip olmadı. Belki bu kitabı olur okuyacağım kitabı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incir kuşlarını o kadar duydum ki, ben de aldım. bakalım sevecek miyim :)

      Sil
  3. merhaba seyhan hn.geçen hafta okuduğum Bir evlilik komedisinden sonra kesinkes Sinan akyüz ü artık okumamaya karar verdim ve çevremdekiler tepkiyle karşıladı.çünkü onlar çok seviyor.Yazarın bugüne kadar piruze şamda bir Türk gelini,Piruze ve oğulları,şahiha feraye,aşk başka evde kitaplarını da okumuştum.Adından dolayı belki bu komedidir pucca tarzı diye son şansı verdim.Bir daha asla okumayı düşünmüyorum.Çabuk okunuyor evet ama konu yok tüm kitaplarında.tam olay örgüsü başlıyor başka bir olaya atlayıp bitiriyor.Kİtapları bitirdiğiniz de çok yüzeysel olduğunu anlıyorsunuz.Dili kolay okunabilir ama doğru dürüst konuları anlatmadan bir bakmışsınız kitap bitmiş siz eee ne oldu ki şimdi diye kalmışsınız.O yüzden size sonuna kadar katılıyorum.konular tam işlenmeden bitirdiği için bir tat bırakmıyor.hoşçakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nihayet sevmeyen birini buldum çok mutlu oldum. ben de incir kuşlarını aldım ama şimdi çok umutlu değilim açıkçası, onu da begenmezsem benlik değilmiş kitapları deyip geçeceğim ancak beğenirsem tekrar şans vereceğim bakalım.
      sizin kadar okumadım ama bir kitap için şu an görüşüm sizinkiyla aynı.

      Sil
  4. Beğenmediğine inanamıyorum Seyhaan:) bence güzeldi.. birlikte okumamız da güzeldi:)

    YanıtlaSil
  5. Yazarı uzun senelerdir okuyan biri olarak ilk kitapları kadın erkek ilişkileri üzerine idi ve ben akıcı dili ve gerçekçiliği karşısında yazarımızı ayrı bir yere koydum yani kitaplarını okuyabilirsin aylin :) dedim, şamda bir türk gelini okuduğum zaman ziyadesi ile dokunmuştu o zaman hele hikayenin gerçekliği dokunmuştu işte :) şahika ve ferayayi de sevdim beraber okuduğumuz bu kitabı çok beğendiğimi söyleyemem açıkcası çabuk okudum evet dili akıcı ama yazar daha yukarda iken bu biraz çıtayı düşürdü lakin yazarın opsiyonu yüksek kredisinden yedi :) olsun yeni kitap çıkarsın yine okurum :) son söz ben biraz fazla bizden seviyorum millilik kendimizden olanı okumayı seviyorum hikayeler bir şekilde bizden oluyor ve ben en fazla ya bu karakterde fazla mı abartmış diyebiliyorum sadece :) neyse amma yazdım derken birlikte kitap okumak çok keyifli :)

    YanıtlaSil

söz sizin...