2 Kasım 2016 Çarşamba

Sahte Kraliçe

Go Kitap farklı tarzda kitapları biz gençlerle buluşturmaya devam ediyor.
Ben de gençlik kitapları okumayı pek sevdiğimden, yaşım ilerlese de, genç okur grubundan saymaya devam ediyorum kendimi.
Sahte Kraliçe de Go Kitap'tan çıkan çok yeni bir kitap. Farklı bir konuya ve dünyaya sahip.

Bu kitapta bahsedilen yer Kupari, Valtia diye isimlendirilen büyü yeteneği olan bir kraliçe tarafından yönetilmektedir. Halktan soyutlanmış bir şekilde tapınakta, akıl hocaları olan rahiplerle beraber yaşamaktadır. Valtia seçilmiş kişidir, hepsi fiziksel yönden birbirine benzemektedir  ve Valtia'nın halefi olan Saadella, çocuk yaşta tapınakta eğitilmekte Valtia'nın ölümünden sonra ondaki büyü özellikleri Saadella'ya geçmektedir.
Daha önce yapmadığım bir şeyi yaparak mümkün olduğunca açık anlatmaya çalışıyorum. Bu sizi bekleyen dünya.
Konusuna gelirsek, Valtia'nın ölümünden sonra büyü özelliklerinin Saadella'ya geçmemesi neticesinde yaşananlar ve Saadella Elli'nin yaşamak zorunda kaldığı güçlükleri ve sonrasında keşfettiği sırları anlatıyor.

Kitap 450 sayfa. İlk 200 sayfa bana inanılmaz karışık geldi, ay öyle miydi böyle miydi, anlamaya çözmeye çalışıyorum, yok! Çok sıkılıyorum falan ama 200. sayfadan sonra aktı gitti.
Ama bence 450 sayfalık kitap için 200 sayfayı anlamak için bu kadar çaba sarf etmek sinir bozucu. Bir de Mim sorunsalı vardı, ben kadın olarak düşündüm, sonra ulan erkek miydi bu dedim.. Kadınmış bu arada, kitabı okuyacaklara benden söylemesi, ama spoiler değil bu merak etmeyin.
Bu arada ben pek arka kapak yazısını okumam ama bu gibi anlayamadığım kitaplarda arka kapak yazısını okurum. Bu kitabın arka kapak yazısı bana yetersiz geldi, yanlış geldi, çünkü beni kitaptaki dünyaya adapte edemedi. -Halbuki şimdi okuyorum, fena bulmuyorum. :))

Dediğim gibi kitabın ilk 200 sayfasındaki yaşadığım sıkıntıları saymazsak, güzel bir kitaptı.
Yaşı genç veya türü sevenlerin daha çok hoşuna gidecektir muhakkak.
Ha bu arada belki bu başların sarmaması/anlaşılmaması belki benle alakalıdır, siz yine de diğer yorumlara da bakın.

4 yorum :

  1. Okunacaklar listeme eklendi,teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  2. Bu kitap sanki seni çok sarmamış seyhan :))) Ben bi an tereddüt ettim listeme alıp almama konusunda :) Bu arada Sarah Jio'nun yeni kitabı mı çıkmış sanki bana mı öyle geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk yarısı hiç sarmadı son yarı neyse ki güzeldi, en özet haliyle.
      SArah jio çıkmış, yoksa sen hala almadın mı?
      :))

      Sil

söz sizin...