16 Eylül 2016 Cuma

İhtiyaç

Fantastik kitap arayışımdan haberi olan var mı bilmiyorum ama fantastik bir serinin ilk kitabı olan "İhtiyaç"tan bahsedecekken uzun zamandır dişime göre fantastik kitap aradığımı ve bulamadığımı söyleyerek söze başlayabilirim.

Aradığım gibi bir kitap bulamıyordum.
Fantastik okuma yaşımın geçmiş olma ihtimalini ve vaktiyle çok güzel kitaplar okumuş olmanın etkisini göz önünde bulunduruyorum tabii ki.

Bu kitaba gelince, severek okuduğumu en başından belirteyim.

Yaz sıcaklarında bir çırpıda okudum. Ama bazı yerler çok tanıdık bazı yerler de çok anlaşılmazdı. Serinin ilk kitabı olması hasebiyle özellikle anlaşılmaz olması tercih edilmiştir diye düşündüm. Dört kitaptan oluşuyor seri ama ben şimdiden ikinci kitapta neler anlatılacak merak ediyorum.

Zara, babasının ölümünün ardından babaannesinin yanına taşınıyor ancak durumdan hiç memnun değil. Annesinin, kendisini, çocukların esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu bir yere neden gönderdiğine bir anlam veremiyor. Bir de önce hayal olduğunu sandığı ancak daha sonra başkalarının da onu gördüğünü öğrendiği ve kendisini takip ettiğini düşündüğü bir adam var ki, yeni taşındığı yerde de bu adamı görüyor. Yeni arkadaşları bu adamın kim olduğu konusunda ona yardım ederlerken geçmişi ve saklanan sırları ortaya çıkıyor.

Dediğim gibi severek bir çırpıda okudum. Kitabın fantastik kısmından bahsetmenin spoiler olacağını düşündüğümden o kısma girmedim. Ama isterseniz girebiliriz :)

Yalnız Zara'nın şehir değiştirme nedeni geçerli bir neden gibi gelmedi. Annesi gördüklerini yanlış yorumlamış olabilir ama kızı da tutup babaannesine göndererek bence olayların göbeğine atmış oluyor. Hatta karşı tarafın işini de kolaylaştırmış oluyor. Hem de bile bile. Zara gibi bilmese neyse.
Bir de bazı açılardan vampir hikayelerini hatırlattı. Vampir yok bu kitapta hadi bu spoilerdan bir şey olmaz onu söyleyeyim.
Serinin devam kitaplarının daha orijinal olaylar ve karakterler barındırmasını ümit ediyorum.

Genç yaştakilerin bayılarak okuyacağına da eminim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

söz sizin...