20 Aralık 2015 Pazar

Kara Sevda Neslihan Atagül'ün Stylingi!

*Blogda konuk yazar günü.
Yazarın önceki yazıları için tıklayınız:

Bu haftaki yazımız Star T.V.'nin iddialı yapımlarından Kara Sevda üzerine;

İlk tanıtımlarını izlediğimde "maden ocakları"nı dizinin ana konusu zannetmiştim. Ancak ilk bölümden sonra bir daha bahsi geçmedi. E onlar da haklı, bir madencilik hikayesi ne kadar ilgi çekerdi ki?..
Öyle düşünmüş olmalılar ki çok bildiğimiz, zengin kız, fakir oğlan hikayesini; bol entrika, küllenmiş aşk ve güzel kız, yakışıklı adam, saplantılı aşık koca aşk üçgeniyle ekrana taşımaya karar vermişler. Yani hikaye çok klişe, karakterler de öyle, örneğin;
Burak Özçivit çok başarılı, yakışıklı, dürüst, idealist dört başı mamur maşallah:)
Ama bu kadar.
Dizi bize başka bir şey vaat etmiyor. Ne oyunculuk ne de hikaye olarak.

Zerrin Tekindor'dan bahsetmeden olmaz.
Burada da o hep görmeye alıştığımız rol de, öyle ki hal, tavır, mimikleri bile aynı. Bu rol üstüne yapıştı bence.

Ama hakkını teslim etmemiz gereken bir konu var ki oda Neslihan Atagül'ün stylingi; kesilikle çok başarılı. Yani diziyi sırf bu bölümde ne giymiş diye izliyorum desem yalan olmaz. Bu başarılı stylingi yapanlar tanıdık isimler. Biri sosyetik modacı Deniz Marşan digeri ise Kıvanç Tatlıtuğ'un sevgilisi diye bildiğimiz ama yıllardır bu işi yapan Başak Dizer.

Dizi Ay Yapımın her zamanki özenli işlerinden aslında. Yönetmenliğini Hilal Saral, müziklerini Toygar Işıklı yapıyor. Yapım şirketi bu ekiple birçok iyi işe imza attı (Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne...).

Hikayenin klişe ve sıradan olması izlenmesine engel değil. İzleyici de öyle düşünüyor olmalı ki yayınlandığı gün reyting listesinde ikinci.

Ay Yapımın bu sezon ekrandaki iki dizisinden biri Kara Sevda. Yapım Şirketinin eski iddalı yapımlarından çok uzakta, ama izleniyor ve izlenecek de.
Çünkü biz bu zengin ailelerin bitmek, tükenmek bilmeyen entrikalarını izlemeye doyamadık.

9 yorum :

  1. İzliyorum bende yani kaptırdım kendimi 3 dizim var :))) Neslihan Atagül ü Fatih harbiyeden seviyorum duruluğu, tavrı, tarzı hoş '-'

    YanıtlaSil
  2. yorumlama super.:)) Evet hikaye hep ayni. ama cok guzel oynayan oyuncu oldugu surece bu dizi hep reyting yapacak. bir birine yakisan iki sevgili izlenir:)) carsambayi zor bekliyorum . bagimli oldugum Ask oyunu vardi ikincisi bu olcak galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vay vay vay
      ben de başlarda birkaç bölüm izledim ama bıraktım, çok özledim öyle belirli bir günü bekleyecek kadar bir diziyi sevmeyi ya ciddenn ^^ ne hoş..

      Sil
  3. Ya ben iyice mi koptum bu tv den dizilerden.Kim kimdir hangi dizide oynar haberim yok.Ama bu ara arayı kapatırım bence.Annem geldi ve onunla izlememek olmaz.Biz de annem gelince kumanda ona teslim edilir de:)Gerçi son üç senedir Kara Gül de takılıp kalmıştı ya neyse.Nasıl diziyse yılda iki bölüm de izlesen olayı çözüyorsun.Yani diyeceğim izleyici her şeyin karasını entrikasını seviyor sanırım.Kara Aşk ,Kara Gül bir tane daha var sanırım Kara Para mıydı adı neydi.Beni boğuyor Seyhan bu hikayeler ben sıcak hikayelerin insanıyım.Dramın da ,aşkın da komedinin de dozu kaçtı mı zorlama geliyor kopuyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tv izlememek de izlemek gibi bir alışkanlık cidden bağımlıktan bağımsızlığa geçtim ben de izleyemiyorum. misal bir dizim olsun nun günün bekleyeyim çok istiyorum ama o güler geride kalmış benim için. bu diziyi de izliyordum mesela belki alışırım diye. izlemeye devam da edeblirdim ama bi bakmışım bırakmışım :)

      Sil
  4. İtiraf ediyorum her ne kadar ben de deli gibi klişe olduğunu düşünsemde izlemeden edemiyorum ve neslihan atagülün bu dizideki stylingine hayranım.Birde beni şaşırtan şu oldu başak dizerden mi çıkıyormuş bu güzel stil :) Çok şaşırtıcı oysa biz onu sadece Kıvanç Tatlıtuğun sevgilisi olarak bilirdik :D

    YanıtlaSil

söz sizin...