13 Aralık 2015 Pazar

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

*Hatırlatma;
Bu blogda pazar günleri konuk yazar yazmaktadır;



Bu hafta Raci Şaşmaz ve ekibinin Kurtlar Vadisi dışında tutan ve insana "bu kadar uzun dizi ismi mi olur?" dedirten yapımı: Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ı seçtim.

Bence bu sezonun en iyi yapımlarından, zaten reytingleri de bunun göstergesi. Zira her kategoride birinci. Oyunculara gelecek olursak Oktay Kaynarca Adanalı'dan sonra nihayet aradığı rolü bulmuş. Karısı ve sevgilisi arasında kalmış,karadenizli, hırslı mafya lideri Hızır Çakırbeyli rolüne,çok iyi yansıttığı komik ve duygusal halleriyle cuk oturmuş. Deniz Çakır (meryem) Oktay Kaynarca 'nın gözü kara eşi. Çakır 'a ağır abla rolü yakışmış. Hele ceketi omuzuna alması çok cool. Ama bence dizinin en iyisi Ozan Akbaba (İlyas Çakırbeyli) asabi ,delifişek kardeş rolünde başarılı. Dizi her ne kadar konusu ve kadrosu sebebiyle bir erkek dizisiymiş gibi görünse de dizideki kadın karakterlerin hatrı sayılır çokluğu ve iki kadın arasındaki rekabet kadın seyirci içinde ilgi çekici.


Dizinin bir de amatör ünlüleri var. Örneğin milli futbolcumuz Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan dizide bir mafya üyesinin adamı rolünde. Açıkcası kendisine bu yönde bir kariyer planlıyorsa eğer işi baya zor gibi ben bi' ışık göremedim oyunculuğunda.
Bir de Yasemin Saklıoğlu (lütfiye) var ki kendisini  YouTube'da karadeniz şivesiyle anlattığı komik videolardan tanıyoruz.
Ben kendisini bir komedi dizisinde beklerken bu yapımda görmek şaşırttı.

Dizi yayınlandığı gün sosyal medyanın da gündeminde, öyle ki sıkı ünlü takipçileri var.
Demet Akalın her hafta diziyle ilgili paylaşımda bulunuyor,
Gülben Ergen ve eşi dizinin iki eşliliği normalleştirdiğini savunup Oktay Kaynarca'yla kısa süreli, dostane bir polemiğe bile girdiler.
Bu durumda insan sormadan edemiyor "hangi diziler Türk aile yapısına uygun?" o eşik maalesef çoktan aşıldı. Ama kumanda bizde, seyredip seyretmeme özgürlüğümüz var. Dizinin yapımcıları kendinden söz ettirmeyi iyi biliyorlar, örneğin Deniz Seki'nin oynatılması bu duruma karşı çıkanların da olmasına rağmen kabul edelim iyi fikir.

Diziye dönecek olursak başarılı senaryosu ve iyi oyuncularıyla uzun ömürlü olacak gibi; bir Kurtlar Vadisi olur mu? Bence olmasın...


Kezban_londrada bildirdi: twitter, instagram

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

söz sizin...