16 Haziran 2017 Cuma

Ümmet İftarı

Instagram'da takip edenler zaten biliyor ama duygularımı uzun uzun anlatmam lazım bu iftar hakkında.
Instagramda takip etmek için👉 the_syhn 
(Instagramdan gelip bu yazıyı okuyanlar ise yorum bırakırsa sevinirim.)
Ümmet iftarından bahsediyorum.

Facebook'ta bir arkadaşın etkinliğe gideceğini belirtmesiyle haberim oldu bu iftardan ancak bu yıl 3.sü düzenleniyormuş.
Ayasofya önünde simit, ayran ve hurma ile iftar.
İftar menüsü sadece bu.

Ben simit sevmem. Sevdiğim birkaç yer var onun dışında açlıktan ölsem simit aklıma gelmez. Ama bu iftara gitmeyi çok istedim.
İftara gidecek arkadaşım Sümeyye ile hemen irtibata geçtim. Ben de takılayım mı size dedim. O da sağ olsun, more then merrier, dedi ve onlarla gittim.
Ezana çok az vardı gittiğimizde yer kalmamıştı simit, ayran ve hurmalar dağıtılmıştı ama hemen insanlar ellerindekini paylaştılar.

18 saattir ağzına lokma koymamış insanların yiyecek tek simitlerini yarıya bölüp, hiç tanımadıkları sizle paylaşmasındaki mutluluğu, huzuru, kardeşliği, nasıl ifade edebilirim.
Ben o gün yarım simit, bir ayran, bir hurma ile iftar ettim ama mutluluğumu anlatamam size.
Ha, simit bile harika geldi diyemeyeceğim hala sevmiyorum :)
Ama iyi ki gitmişim, iyi ki böyle bir iftara katılmışım, diyorum.

Ben dışarda iftar sevmiyorum. Çok gereksiz menülere çok gereksiz fiyatlar ödeniyor. Açık büfe desen kalkıp kendime yemek koyacaksam neden para ödeyeyim kafasındayım ve ben cidden az yiyorum iftarda. Yani yazık!
O görüşlerimi bilenlerden ramazan başında böyle salaş yerlerde iftarlar, piknik iftarlar teklifleri geliyordu, ben onu da kabul etmiyordum. Yerde oturamam, taburede rahat etmiyorum falan.
Şimdi resmen kalan tüm günleri dışarıda bir parça ekmekle, yol kenarında piknikle iftar yapar halde geçirmek istiyorum. O iftardan sonra kaç kaygısız, az yemekli, rahat iftara katıldım biliyor musunuz? Belediyenin düzenlediği sokak iftarına bile gittim 😀
Resmen tadı damağımda kaldı.

Herkese tavsiye ediyorum. Hele ümmet iftarından seneye haberiniz olursa muhakkak gidin. Üzerinden kaç gün geçti hala aynı coşkuyla bahsedebiliyorum.
Ramazan 99 TLlik iftar sofralarına oturup 16 lira fitre ödemek değil.

Son olarak şundan da bahsetmem lazım. Ümmet iftarına giderken Üsküdar'da gördüm. Mihrimah camii önünde:
Çaykur, Üsküdar meydana çay arabası kurmuş ve iftardan sonra ücretsiz çay servis ediyor.
Mükemmel bir hizmet. Allah razı olsun.
Reklamsa reklam kardeşim, muazzamdı çayınız da! Gönülden tebrik ediyorum.

4 yorum :

  1. seneler önceydi iftar yapmıştık öyle kalabalıktı ki her yer sonunda yarım ekmek arası köfte ayran alıp çimlerde bile zor yer bularak oturmuştuk, öyle tatlı gelmişti ki o yemek hala anarım :) ne iyi yapmışsın giderek bir de seyhan simit sevilmez mi ya :)

    YanıtlaSil
  2. Bebeklerim az ele gelmeye başlayınca ramazan çadırına gidelim demeye başladım, bebekler büyüdü halen gidemedik.. Öyle güzel anlatmışsın ki çok istedim bir dahaki ramazanda katılmayı.. Mekke de haremin içinde sadece hurma ve zemzemden oluşan iftar sofralarının tadı hala damağımda, okadarcık iftarla hatimle teravih kılınır zira yemek yemek için dışarı çıkarsan içeri giremezsin.. 😭😭Sevgiler Seyhan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bana da mescidi haramda iftar açmak nasip olur ♥

      Sil

söz sizin...