1 Şubat 2017 Çarşamba

Alışveriş Alışkanlığım

İndirim zamanındayız.
Benim gibi kırmızı etikete karşı koyamayanların yerli yersiz her şeyi aldığı, ihtiyacım var mı yok mu diye düşünmeden mağazalara saldırdığı zamanlar.
Hiç öyle 'aa yoo' moduna girmeyin. Eğer öyle olmasaydı Zara'nın indiriminde kasa kuyruğu mağazanın dışına taşmazdı.
Hep dilimizde, Tüketim toplumuyuz, diyoruz ya hani.. Kim ne almış, nerede ne indirime girmiş, falanca iki katına almıştı muhabbetleri, daha çok gaza getiriyor ve 'tüketim toplumu' olmanın hakkını sonuna kadar veriyoruz.

Ben çok kontrollü bir alıcıyım.
Cidden bak. Bazen saçma harcamalar yapabiliyorum ama bunu bile kendime izin verdiğim için yapıyorum. 
Eskiden böyle değildim ama. 
Siz buna ister yaş ilerledikçe insan daha kanaatkar oluyor deyin, ister yaş ilerledikçe insan daha zor beğeniyor deyin ama yaş ilerledikçe alışveriş alışkanlığı değişiyor.

Eskiye girmeden şimdilerde nasıl bir alışveriş anlayışım var anlatayım. 
Bir kere online alışveriş sitelerine girmiyorum. Arada bir yolumu şaşırır da girersem bir ayakkabıyla oradan çıkabiliyorum ve çoğunlukla o ayakkabıyı geri gönderiyor boşu boşuna kargo ödediğimle kalıyorum. Ama büyük konuşmayayım ama ayakkabı artık ASLA!

En büyük derdim rahatlık benim. Artık topuklu ayakkabıya 'ayy ama çok güzel' demelere son. (Ama çok şansızım ayakkabı konusunda.)

Kıyafet alırken baktığım şey ise, bunun içinde koşarken nasıl görüneceğim.
Evet yanlış duymadınız, bir şey alırken kendimi koşarken hayal ediyorum. Çünkü sık sık geç kalmamın yanında yavaş yürüme huyum yok. Acelem olmasa bile beni yolda görseniz acelem olduğunu düşünebilirsiniz.
Bu, o kadar fazla şey almama (en başta da etek) engel oluyor ki inanamazsınız 😂 

Sizin alışveriş kurallarınız var mı merak ediyorum.
Lütfen bana tuhaflıklarınızdan bahsedin, bir ben olamam, değil mi?

8 yorum :

  1. İnternetten alıyorum çoğu zaman ( kına elbisemi ve gelin ayakkabımı mesela aldım gitti ) , zara - mango gibi markalardan genelde indirim dönemi alışveriş yapıyorum indirim dışı bakıp çıkıyorum , hep bir işim olacak umuduyla günlük giyeceğimden çok klasik ve topuklu parçalara elim kayıyor bu yüzden ihtiyacım hep ihtiyaç olarak kalıyor , kotta boya üstte yakaya , elbisede astar kalınlığına bakarım ve yüzde 95 denemeden alır çıkarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa bak senin alışveriş tarzını beğeniyorum. tarzın da var aldıkların da hep akıllıca seçimler!

      Sil
  2. Ayakkabı konusunda yüzüm hiç gülmemiştir. Muhakkak sağdan soldan üstten bilekten bir yerden vurur. Her sene yeni bir ayakkabı alırım ama doya doya giyemem. Son dönemlerde spor ayakkabı merakı başladı. İşe giderken de spor giyiniyorum. Hepsini kullandığım içinde çok fazla olduğunu göze batmıyor. Çok da rahat oluyor sporlar, ta ki bir fotoğraf karesine girene kadar. ''fotograf keresi mi?'' demeyin. Spor ayakkabı ile topaç gibi gözüktüğümü az biraz topuk ile kilolarımın göze batmayacağını düşünüyor hemen topuğa geçiş yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. spor ayakkabı zaten en çok kullandığım ve rahat ettiğim ayakkabıdır ancak bu sene sevgim ve birlikteliğim tavan yaptı :)

      Sil
  3. eskiden çok güzel bir alışveriş alışkanlığım vardı. Öyle kolayına alışveriş yapmazdım şimdilerde ise iyice saçma bir hal aldı, alıyorum ve eve gelip neden bunu aldım diyorum. Son zamanlar da kesinlikle alışveriş yapmayı bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman gözden geçirmemiz gereken bir psikolojiye sahibiz sanırım.
      yardımcı olurum istersen, ne de olsa psikoloji olmaya gerek yokmuş sosyal medya da psikologum diye yutturabilirsen :D

      Sil
  4. sen biliyorsun aslinda 😂😂 isten kacarken kameralarda dikkat ceker mi kiyafetim cantam ayakkabim 😂 halbuki kacmiyorum da guven problemim olabilir mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kaçma fikri hep aklında kaçmasan da hazırlıklı olmakta yarar var gibi görüyorsun anladım.
      demek ne kokoş olacaktın kameralar olmasa :)

      Sil

söz sizin...