25 Ocak 2017 Çarşamba

Sen Bunu Okuduğunda Ben Ölmüş Olacağım

Go Kitap'tan çıkan ve genç yetişkin kategorisinde olan bu kitap benim ilgimi öncelikle güzel kapağıyla çekti.
İddialı bir de ismi var kitabın.
Kitabın içeriğini de az çok tahmin etmenize neden oluyor.

Daelyn daha önce birkaç kere intihar girişiminde bulunmuş, son intihar girişiminde konuşmasında hasar meydana gelmiş ve hala intihar eğilimi olan bir kızdır.
Oldukça kilolu olan Daelyn küçük yaşlardan itibaren akranlarının zorbalıklarına maruz kalmış, bu zorbalıklar onun daha da içine kapanmasına, kendini iyice yemeğe vermesine neden olmuştur.
Ailesi kendince doğru olan şeyleri yaparken Daelyn daha da yıpranmıştır.
Daelyn anne ve babasına karşı da çok katı.
O anlatmasa nereden bilecekler oysa.
Tamam her yıl okul değiştirmesi Daelyn' e bir fayda sağlamıyor ama Daelyn de kafayı ölmeye taktığından hiç çaba sarfetmiyor.
Annesi hüsranla sonuçlanan bir arkadaş toplantısı sonunda "hiç çaba sarf ettin mi bari?" diye sorunca Daelyn annesine değilse de bize neden benim çaba sarfetmem gerekiyor?, diye soruyor.
Öyle tabi. Bazılarının arkadaş bulmak için mutlu bir hayat sürmek için çaba sarf etmesine gerek yok. Ama işte bazısının var.
Anne ve babasının onsuz daha iyi olacaklarını düşünüyor ama işte olmayacaklar Daelyn. Bunu aslında sen de biliyorsun. Annenin arkadan kafayı sıyırmasına neden olacak anlamsız bir kağıdı yok ederken söylüyorsun bunu aslında.
Bu tip kitaplar gençlik kitabı diye geçebilir ama ben öncelikle ebeveynlerin sonra eğitmenlerin okuması taraftarıyım.
Gençlere de, maalesef bazılarımızın çaba sarf etmesi gerektiğini söylemek isterdim. Ama bu çabaya değer, çünkü sonunda elde edeceğimiz şey bizim mutluluğumuz oluyor...

1 yorum :

söz sizin...