6 Eylül 2017 Çarşamba

Goblin


Goblin'den önce izlediğim The Legend of Blue Sea dizisinin yazısını yazmadan Goblin yazısı mı yazıyorum yoksa?
Goblini izledim.
İzlerken instagramdan paylaştım.
Whatsapptan paylaştım.
Habire ondan bahsettim.
Aslında burada yazmama bile gerek yok.
Gerçi ben instagramda paylaştığımda da sona ben kaldım sanmıştım ama o hooo storye mesaj yağdı.

Şimdi bu dizi biraz tanrılı melekli bir dizi.
İlk bölümde, tövbe tövbe izlemesem mi ne diyor bu zındıklar, moduna girdiysem de, merak da ettim.
Hemen muhafazakar geçinen ablaların, bacıların yorumlarını aradım. O hoo.. hacıdan hocadan korkacaksın, derler ya bayılmışlar diziye, izleyin de izleyin, diyorlar.
Bunlar benden daha dindar, bunlar izlediyse ben de izlerim ya hu, dedim. İzledim 🙈

Burada yaptığım hiçbir yorum yaptırım içermez, günahı boynunuza ama bunu baştan söyleyeyim. Öte tarafta asla günahınıza ortak olmam, herkesin kendi aklı var, bir blog yazısı yazdık diye beni ateşe atmanıza müsade edemem!


Uyarımı da yaptıktan sonra, (😂😂, korkarım insanların daha çok merak etmesine neden olacağım) konusuna gelirsek, gerçekten nasıl anlatsam bilemiyorum.

Kim Shin geçmiş yaşantısı neticesinde antromorfik bir tanrıya dönüşür ve Goblin olarak anılır. Goblin herhalde gene bu kore efsanelerinden. Çünkü onlarda Goblin masalları, kitapları falan var. Ölümsüz bir hayatla ödüllendirilir/cezalandırılır. Yıllarca.. ne yıllarcası, yüzyıllarca sevdikleri birbir kaybetmenin acısını yaşayacaktır/yaşamıştır. Onu bu durumdan sadece Goblin'in gelini kurtarabilir.

Bu dizide karakterler harikaydı. Hepsine bayıldım çok sevdim. Hele Yoo In-na'nın karakteri Sunny var ya 😍😍😍
Diyaloglar, espriler muhteşemdi. Kah kahkahalarla güldürdü, kah ağlattı.
Goblin ve geliniyle olan sahneler kadar, Goblin ve Azrail sahneleri de büyüleyiciydi.
Dizinin sonunda bir de, hatta arada da, özel bölümler vardı ki aman Yarabbi! O kadar eğlenceli!


Sonu önemlidir kore dizilerinde. Gittikçe düzeltiyorlar ama sanki değil mi?
Her ne kadar fantastik bir dizi olsa da sonu ı ıh.. öylece geri.. spoiler olmasın. Sevindim tabii öyle olmasına ama benim sonum daha başarılıydı. Age of Adaline izlediniz mi? Heh anladınız bence izlediyseniz ne demek istediğimi 😉

Son olarak bunca yıldan sonra ilk kez Gong Yoo'yu izlemekten mutluyum ama beklediğim bir sahne vardı. Ama o yoktu dizide. Bundan yana üzgünüm açıkçası.

4 yorum :

  1. Goblin'i yıl içinde izlemiş olmama rağmen,bugünlerde dönüp tekrar izlemeye başladım,sizin de dediğiniz gibi beni hem güldürüp hem de ağlatan nadir dizilerden,tertemiz, berrak bir yapım..Dizinin sizin blogunuzda ele alındığını görünce tatlı,keyifli bir an yaşadım.Güzel bir tesadüf oldu benim için:)Mutlu kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikinicide de aynı keyifi verdi mi?
      vermez mi di mi?
      teşekkür ederim.

      Sil
  2. İlk olarak ellerine sağlık^^ Diziyi abime izletmek istedik ama tanrılı vs. şeyler olunca hoşuna gitmedi, bıraktı. Lakin benim için pek sıkıntı olmadı, çünkü zaten sıkça fantastik okuyan biriyim(Çoğu tanrılı, melekli vs oluyor.) Birde gerçek olmayan bir şey olduğundan bu kadar kafaya takmadım ne yalan. :D Yine de güzel diziydi, gerçekten ama Moon Lovers(Yine bir kıyaslama :D) en iyisiydi. KALP KALP

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi bir dizi izlersem bu kesinlikle moon lovers olacak. acayip merak ettim

      Sil

söz sizin...