11 Şubat 2016 Perşembe

Biten Kozmetik Ürünlerim

Ay hep böyle bir post yapmak istemişimdir.
Ama arada sırada kozmetik eşyası krem falan alsam da düzenli kullanmadığımdan bitmez.
Atılmaz da mesela, öyle birkaç sene durduktan sonra bozulmuştur bu, denilerek atılır.

Ama artık yaş.. yaş kemale erdi.
Yaşlılık belirtileri kendini gösteriyor.
O yüzden biraz daha düzenli kullanmaya başladım ürünleri.

Yine de tabii itiraf edeyim hepsi bir anda bitmedi. Bitenleri beklettim bu fotoğrafı çekmek için :)

Evet bazılarının bir ayda kullandığı belki de daha az sürede tükettiği miktarda ürün var burada.

Güneş kreminden başlıyalım. En düzenli ve en uzun süredir kullandığım ürün güneş kremi. Açık tenliyim biraz, çabuk lekeleniyor cildim, mecburen dikkat ediyorum. Her yaz değiştiriyorum ben genelde ama şimdi fark ettim ki iki yazdır Avené kullanıyorum. Üstelik memnun da değilim Avené'den. Yüzü çok beyazlatıyor, ölü gibi duruyorum bu bir, ikincisi de çok terletiyor. Gerçi belki yazdandır :) Sonuçta kremsiz çıkmadığım için belki kremden değildir yüzümün terlemesi :)
Şimdi yeni bir güneş kremi aldım, ama daha kullanmadım. Kışın da belki güneşli günlerde kullanırım, dedim ama kullanmayacağım. D vitamini seviyem yerlerde, bari kışın güneşinden faydalanayım diye kendimce tedavi yöntemi buldum :)

Vichy Aqua Termal öyle aman aman bayılmadığım ama hiç de kötü olmayan bir nemlendirici. Vichy'e güveniyorum nedense. -Hülya güvendiği için olabilir :) -
Gerçi ne yapmasını bekliyorum nemlendiriciydi alt tarafı. Bitince tekrar almadım. Gece kremini almayı düşünüyorum bu sefer de.
La Roche-Posay'e gelince bundan çok memnun kaldım. Benim cildimde pek sivilce çıkmaz ama çıkanların lekesi de aylarca geçmez. Bu krem nemlendirirken o tip lekeleri de onarıyor. Ama çok kuru ciltler için. Yoğun bir krem yağlı bir cilt sürerse daha beter edebilir gibime geliyor. Bitince tekrar aldığım ve muhtemelen bitince tekrar alacağım bir ürün. Nemlendirici niyetine Vichy ile dönüşümlü kullanıyordum. Şimdi bu ürünü gündüz kullanıyorum gece de kuzenimden arakladığım Esteé Lauder gece kremi var onu kullanıyorum. Gül gibi geçiniyoruz.

Kuru saçlarım için Fahriye Evcen'in reklamlarında oynadığı Loreal yağını seçtim.
Memnun kalmışım ki bitmiş, kuzenim geçen gün beğenip beğenmediğimi sordu sonra benim yanıtımı beklemeden böyle dedi. Oysa fark edebileceğim bir güzellik katmamıştı bana göre. Ben bu ürünü kullanınca otomatikman Fahriye'ye benzeyeceğimi sanmıştım. :P
Yine de zor zamanlarda hani böyle yıkama sonrası kuruttuğunuzda, kupkuru sağlıksız görüntüye karşı ya da taramaya korkulan karışmış hallerde bir umut, bir cesaret olduğu doğru. Çok abartıp beklentiye girmezseniz iyi denilebilir.

Eyeliner daha doğrusu diplinerım uzun zaman önce maksadını aştı. Bitmişti ama gözün üstüne olmasa da altına kalem gibi sürülüyordu. Hani kirpik diplerine ;)
Bu diplinerlarında ucu sert oluyor eyeliner sürmek isteyip de ben gibi süremeyenlere kuzenim bunu öneriyor. Ben de geçen indirimde görünce aldım tekrar. Yüz yılda bir sürüyorum neden Loréal alayım, dedim tekrar Alix Avien aldım. 12.90'a düşmüştü 14.90'dan dayanamadım :)))))

Rimelim ise..
Yaw benim kirpiklere ne yapsak boş. Uzatıyor tamam ama kıvrılmıyor ki kirpiklerim.
Dimdik ileri bakıyor. Tıpkı sahibi gibi eğilip, bükülmek, kıvrılmak bilmez.
Aa aferin bak, olaya böyle bakınca kirpiklerimi sevdim. Evet kıvrılmıyoruz ne var?!
Hayatımda aldığım ilk ve tek rimel olması bakımından önem taşır..
Dedim ya yaşlılık diye.
Yoksa ben şimdi yirmisine basmadan makyaj yapanlardan değilim. Fondötenler, aydınlatıcılar, kapatıcılar bir yana ne BB kremim ne de artık bir rimelim var. Ama eyelinerım var :)

Ve yine de böyle bir yazı hazırladım.
Ama zevk aldım bu yazıdan. Diğer yazılarıma kıyasla oldukça uzun, değil mi?

Makyaj değil de kremlenmeyi falan, arada unutsam da, seviyorum, sanki sürer sürmez gençleşiyorum, öyle bir hava geliyor :)
Önerilerinize açığım bu arada.
Bana sürer sürmez gençleştiren ürünlerden bahsedin ^.^

4 yorum :

  1. Senin bu postunu yerimmmmmmm :)

    Bakım adına şöyle iyisinden gece için nemlendiriciye makyaj adına da kıvıran rimele bnmde ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilgi alışverişinde bulunalım.
      sihirli ürünü bulan diğerine söylesin ;)

      Sil

söz sizin...