3 Eylül 2015 Perşembe

Çatalla Yenen Dondurma

Ben o kadar dondurma severim ki, "dondurmakolik" bile olabilirim.
Favorilerim illa ki var ama her çeşit dondurmayı seve seve yerim. Hatta bir yerde dondurma siparişi verirken daha önce ne yemediysem onu isterim.

Sonra boğazım da hiç acımaz/ağrımaz benim.
Upss. Yalan değil ama eksik bilgi oldu düzelteyim.
Yani ben boğazım ağrımıyor sanıyordum. Yaz kış dondurma yiyorum ve bir şey olmuyor sanıyordum. Ama bende boğaz kuruluğu vardı. Sabahları ağzımı zor açıyordum. Gece yanımda muhakkak su bulunduruyordum. Bunun dışında namaza kalktığım zaman dondurma yediğim ve boğazıma iyi geldiğini düşündüğüm zamanlar da oldu. Çivi çivi sökerdi neticede.

Hayatımda ilk defa doktora bana ilaç versin de boğazım düzelsin diye gittim.
Hayatımda ilk defa doktor ilaç yerine tavsiye verdi. Aşırı soğuk ve sıcak tüketmememi salık verdi. Bundan önce hayatında "ılık" diye bir şey olmayan birinin şaşkınlığını tahayyül edebiliyor musunuz?

Ben dondurma yemeyi ramazan ayından evvel kestim. Çünkü boğaz kuruluğu bir yudum suyla geçebilir ama siz o bir yudum suyu içemeyince bütün gününüz işkenceye dönebilir. İrademe sağlık güzel bir ramazan geçirdim.

Derken sahalara döndüm.
Ancak her markayı kesinlikle yemiyorum artık. Ve hiçbir markanın renkli, özellikle de pembe kırmızı renkli dondurmalarını yemiyorum. Evet malum böcek "Cochineal"dan ötürü.

Bu sayede Ülker'in kesme dondurmasını keşfettim.


Şu an favorim bu! keçi sütünden yapıldığı yazıyor üstünde ne kadar doğru bilmiyorum ama ciddi süt tadı var ve harika! Annemle babam ilk yediklerinde "bu hangi dondurma?" diye sordular. Ailecek favorimiz.
Hazır dondurma bile olsa diğer dondurmaların arasından sıyrılıyor.

Bu da evimize giren diğer çeşitleri.
Kahramanmaraş'ta üretilmiştir yazıyor ;)
Ancak hala favorim sadece sadesi.

Geçen gün de karton pakettekinden aldım. Tadı aynı ancak ambalajı hiç kullanışlı değil. Bunu da belirtmesem çatlardım.
Bol dondurmalı günler ^^

7 yorum :

  1. bayilirim, yolunuz birgun Isparta'ya duserse Irfan usta Maras dondurmalari'n da catalla biçakla bi maras dondurmasi yemeden geçmeyin, eminim pisman olmayacaksiniz, guzel geçsin gununuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyor musunuz, bahar ayları sonlarında yani ıspartda güller açmaya başlayınca Ispartaya gitmek gibi bir niyetimiz var.
      gidersem ki çok isterim, önerinizi muhakkak deneyeceğim.
      teşekkürler

      Sil
    2. harika, o zaman gul toplama mevsimi ispartada genelde hazirandadir. imkaniniz olursa mutlaka bir gul tarlasina ugrayin ama hani su sabah 4-5'te gunes dogmadan (arilar geliyor cunki) burnunuzda kalacak o pespembe gullerin kokusu ve unutulmasi cok zor yillar gecse de. Irfan Usta'da merkezde carsi polis karakolunun yanindaki subesini tercih edin, baska mahallelerde de var bildiim kadariyla subesi ama en eskisi merkezdeki olani, keske ben de isparta'da olsam da bir bardak cay da birlikte csek ama maalesef coook uzaklardayim memleketimden. eee hadi bakalim hayirlisi o zaman diyelim

      Sil
  2. Hmmmm çok leziz gözüküyor bende bir dondurma canavarıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NEssss bigün beraber dondurma yiyelimmmmmmmmmmm

      Sil
  3. Aaaa böyle düşünen bir tek bizim aile değilmiş demekkiiiii :) Gerçek keçi sütüyle yapılan Maraş dondurması tadını veren tek hazır dondurma bence de :) Üzerine antep fıstığı da çok yakışıyor bence :) Bazen sadece üstten antep fıstıklı kısmını sıyırıp yiyesim geliyor :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fıstıklar mı ? yapmaa:)
      benimkinin de fıstıklı kısımlarını yiyebilirsin, ben sevemedim.

      Sil

söz sizin...