6 Temmuz 2010 Salı

Coffee Prince



Kaç zamandır Güney Kore filmlerinden bahsetmiyorum değil mi?
Çünkü dizileriyle pek bir haşır neşirim:)

Aslında bu diziden önce başka bir dizi daha bitirmiştim ama artık ona değinir miyim değinmez miyim, değinirsem ne zaman değinirim; bilemem:)


Diziyi anlatmayacağım:)

Bu izlediğim 3. Güney Kore dizisi. İlk 2 diziyi tek başıma izlemiştim ama hep tavsiye ediyordum.
Bu sefer bu diziyi kuzenlerime de izletme kararı aldım.
Biri "Ben Japon dizisi falan izlemem", ötekisi "Sevmiyorum bunları ben" diye sızlanıp benim tepemin tasını attırmalarıyla "Hepiniz ilk bölümü izlemek zorundasınız!!" diyerek, resti çekmemle sindiler ve biz ilk bölümü izledik.

Ben kalkmaya hazırlanırken "Hadi ikinci bölümü izleyelim" dediler ve günün birinde sırf ben sonraki bölümü izlemek istemiyorum onlar izlemek istiyor diye kavga bile ettik:)
Ben CDlerimi o laptopunu aldı, ama akşam o laptopunu ben CDlerimi ortaya koymak suretiyle uzlaştık:=)


6 bayan diziyi severek izledik, aramızda korece konuşmaya başladık.
'Hani izlemiycektiniz? Hani sevmiyordunuz?' diye hep başlarına kaktım tabii:)
Sonra "I'm sorry, i love you" dizisini onlara verdim, onu tekrar izleyemem yaa.. Çok acıklı..

Kızlar dizinin başrol oyuncusu Gong Yoo'ya bayıldılar:


Bense So Ji Sub'u tek geçerim! Peki konuyu dağıtmayalım:)

Gong Yoo'nun ciddi bir hastası olan LaFea sayesinde izlediğim bu dizi için kendisine teşekkürü bir borç bilirim.
Yeni dizi ve film CDlerine kapımın her zaman açık olduğunu burdan bildirerek, maruzatımı belirtmiş olduğumu, mesajın doğru yere ulaştığının farkında olarak bu yazıya son veriyorum.
Yoksa sabaha kadar yazacağım:)

Kaynak tabii ki google görseller :)

29 yorum :

  1. hiç izlememiştim guney kore fılmleri izlemek lazımmış

    YanıtlaSil
  2. Oooo bu Gong Yooo mudur nedir (google diyesim geliyor) hakkaten yakışıklı bi abiymiş :D Allah sahibine bağışlasın ne diyelim :D Yaa bu dizileri nereden buluyorsunuz? Ben de seyretmek istiyorum. Temin etmeme yardımcı olur musun?

    YanıtlaSil
  3. bende de su an blogger de bi sorun var... 4 tane yorum onaylanmasi gerek diyo 2 tane oluyo. 1 tane onaylanmasi gerek diyo 5 tane yorum oluyo.. bi tuhaf kafasi karisti =D

    YanıtlaSil
  4. fiyonklara bayılmak....
    işte ortak noktamız:)))

    bugün bu yorum yayınlanmaz muhtemelen ama umarım sana ulaşır:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Geçici. Bana da oluyor, biraz zaman geçtikten sonra düzeliyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil

  6. Sezgicim, lütfen cnm, lütfen;)
    Burdan online izleyebilir,
    Burdan daha önce önerdiğim güney kore dizi ve filmlerine bir göz atabilirsin ;)

    Kirazzade, bende lafea dan otlanıyorum valla. bir yere girip çıkıp korsancılık yapıyor ama nasıl yapıyor bilmiyorum:)

    Sena, blogger bilmiyor di mi; yorumlar bizim için değerli ;)

    Cepaynası, yorumunu okumuş olmanın dışında yayımlamış olmanında haklı sevincini yaşıyorum.. fiyonklar sevilmez mi ya ;)

    Neduk, ilk defa oldu bana o yüzden endişelendim :)

    YanıtlaSil
  7. eh işte genç kızlık yakışıklı çocukların filmi beğenilecek tabii
    ailenizin psikolojisti sessiz neval

    YanıtlaSil
  8. Kirazzade iyi dileklerin için teşekkür ederim aminnn diyorum :D Buradan kendisini nasıl sahiplendiğim anlaşılabilir. Soruna gelince hemen yardımcı olayım :)

    Buradan Türkçe altyazılı online izleyebilirsin.

    http://www.ezgidizi.com/asyadizi/category/kore-dizileri/coffee-prince

    Torrent kullanıyorsan buradan bölümleri indirebilirsin. Türkçe alt yazılar için Saranghi sitesine bakabilirsin.

    http://www.torrentz.com/add2f7c6a57a8d2ba2c02871834d53534fa31699

    Yok ben torrent neyim bilmem direk link ver dersen de, :) buradan hem videoları hem de İngilizce alt yazılarını indirebilirsin. Yine de bir sorun olursa, bana ulaşabilirsin :)

    http://www.megaupload.com/?f=GPOQ7A0D

    YanıtlaSil
  9. Sana gelince Seyhancım kendimle de seninle de gurur duyuyorum :) Beğenmenize çok sevindim :) Bu aşk yayılmalıydı, yeni kurbanlar bulmalıydım senin sayende bir sürü yeni izleyici kazandı Kore Sinema-dizi sektörü. Sen, Raquel ve daha nicelerinin aramıza yeni kurbanlar katmasıyla çoğalmaya devam edeceğiz :) Eylemlerim artarak sürecektir ha ha ha :)

    YanıtlaSil
  10. Neval, amaaan gençliğimmi kalmış benim :))

    Lafea, böyle eylemlere can kurban, sen beni elinde tutmayada devam et tamam sen oldun diyip uzaklaşma benden ona göre :))

    hemen yardımcı olduğun içunde saol bacım ;)

    YanıtlaSil
  11. Şu Güney Kore yapımlarını bir ben mi beğenmiyorum acaba? yoksa bana hep kötüleri mi denk geliyor anlamıyorum. Old Boy faciasından sonra senin tavsiyelerine kulak verip, önyargılı davranmayıp yine bir Güney Kore filmi izledim. Yanılmıyorsam ismi Boş Ev'di. Üstelik ödül de almış sanırım bu yapım. Ama ben yine beğenmedim tabi filmi.

    YanıtlaSil
  12. küllün iftira:))
    kızım boş evi daha ben izlemedim nasıl önerebilirm? :))

    ayrıca sen git alacakaranık serisini izlee!!

    ay hiç yakıştıramıyorum sana ayrıcada bak yine sinirlendim alacakaranlık dedim diye :):):)

    YanıtlaSil
  13. Semra neden kendi başına film seçiyorsun ki? Neden Seyhanın önerdiği Romantik Komedileri izlemiyorsun mesela? İzlediğin filmler çok ileri düzeyde Kore sineması hatta genel sinema izleyicisine hitap ediyor. Boş Ev çok ağırdır. Kim Ki Duk filmleriyle başlanmaz ki Kore Sinemasına. Rüya nispeten daha iyidir ama o da çoookkk ağır. Tarzını söyle bana sana bir kaç film önereyim :) Seni de bu aleme çekeceğiz. Cidden Uzakdoğu sinemasi Amerikanın da keşfettiği son zamanlar sürekli remakelerini yaptığı hoş bir alternatif. Ama Alacakaranlığı beğendim diyorsan çok zorlanacağımızı düşünüyorum :D :D

    YanıtlaSil
  14. Seyhan zaten ben Boş Ev'i senin önerdiğini söylemedim yazıma dikkat edersen. Güney Kore filmlerini önerdiğini söyledim. Sen çok beğenip izlediğin için, bende bir Güney Kore filmi gördüm. O da Boş Ev'di. Bir şans daha vermek istedim ama Güney Kore yine mağlup oldu. La Fea, izlediğim bir Güney Kore filmi daha vardı aslında ama ismini şimdi hatırlamıyorum. Konusu çocuk sahibi olamayan bir aile, evlatlık alıyorlar. Evin bahçesinde bir ağaç var ve çocuk onunla konuşuyor. Çocuk ortadan kayboluyor filan. Her neyse bu filmin konusu güzeldi ama bunu da beğenmememin nedeni çok gereksiz ayrıntılarla donatılmış olmasıydı. Gereğinden fazla uzatılmıştı ve insanı da boğuyordu bu ayrıntılar. Sadece bir kere değil, 3 kere şans verdim ancak üçü de hayalkırıklığı oldu benim için. Ya da ben çok şanssız olduğumdan dolayı hep kötü filmlerine denk geliyorum. Ben Amerikan yapımlarını çok seviyorum. Adamlar hakkını veriyor yani şimdi hak yememek lazım. :)En sevdiğim dizi 24'tür mesela. En sevdiğim film de Matrix. Aksiyon filmlerini çok severim. Ayrıca alacakaranlığı sevdim işte. N'olacak? :)) Bence Old Boy ve boş evden bin kat güzel. En azından içinde action var. Alacakaranlık'da sana katılacağım tek nokta Seyhan, Kristen Stewart'ın mal gibi rol yaptığı. Ben öyle kolay kolay film beğenmem aslında.
    Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki; alacakaranlığı sevmeyen bazı kişiler -alacakaranlığı sevmediği için- kendilerini zeki sayıp, sevenleri de salak yerine koyuyorlar. Bundan daha ahmakça bir hareket de görmedim hayatımda. (Sözüm meclisten dışarı, kimse üzerine alınmasın.) Bir insanın hangi filmi sevip sevmediği o kişinin zeka seviyesini belli etmez. Benim en sevdiğim film Matrix diye alacakaranlığı sevemez miyim yani? Bunlar kişisel tercihler ve zevklerdir. Yani demek istediğim şey; Matrix'i izleyen ve beğenen çok zeki, Alacakaranlığı beğenen de salak değildir. Ben alacakaranlığı veya matrixi beğenirim, sen başka bir yapıtı beğenirsin. Herkesin zevk ve eğlence anlayışı farklıdır. İnsanları buna göre yargılamaya da kimsenin hakkı yoktur. Bence asıl önemli olan hiçbir filme önyargıyla yaklaşmamak ve her türde beğenilebilecek yapıtlar bulabilmektir.
    Bunları niye söylediğime gelecek olursak; geçenlerde bir blogda bu konuyla ilgili bir yazı okudum ve o seviyesizlikte de yorumlar. Hazır konu açılmışken içimdekilerini boşaltayım dedim. Yani sizle alakası yok. Amma dolmuşum bende :)

    YanıtlaSil
  15. Canım genel bir sorun sanırım.Ben de onaylıyorum görünmüyor,ya da siliniyor.Bloglar açılmıyor.
    Güney Kore filmlerini ben de izleyemiyorum.Niye bilmiyorum :)öpüldünnn

    YanıtlaSil
  16. güney kore mi? ne Coffe Prince mi?? allahım hemen bişiler yazmam gerek :)
    coffe prince süperdir ya 3kere mi ne izledim.. ara ara da girip şöyle atlaya atlaya bakınırım en süper kısımlara.. mükemmeldir, kusursuzdur ötesi yooktur bence..


    @ semra hakikaten çok ağır dalmışssın kore yapımlarına.. oldboyun etkisini üstümden atmam çok uzun zamanımı aldı.. boş evde beynini yorar adamın.. romantik-komedi takıl ilk olarak bence.. sonra da dramlarına geçersin.. bi de bakmışsın evde korece konuşmaya başlamışsın.. böyledir bu yavaş yavaş girer insanın kanına.. bana da öyle oldu.. amaaan neyse kaçıyorum sabaha kadar yazarım yoksa bu gazla.. hadiyin millet görüşürük..

    YanıtlaSil
  17. Ben finallerle yaz okulu arasında bir aylık bir tatil yaptım evde.I'm sorry ı love you dizisini izlemiştim daha önce sonra dedim ki annemlerle de izleyeyim.Oturdum hadi bizi izleyelim dedim.Tamam dediler.Annem benim ilkokul mezunu,zamanında sağ sol çatışması olduğu için malatya da bombalar patlarmış hergün onlarca insan ölürmüş o yüzden dedeim ilkokuldan sonra göndermemiş.Ama o annem,sonra babam ve iki kız kardeşim bir hafta boyunca onU İzledik.Altyazılı bir şekilde.Çok sevdiler.Hatta babam böyle gelenlere anlatıyo.Sonra Acusee demeye baŞladılar bizimkiler. :) Annem gece 2 ye 3 e kadar izliyodu.Günde 3 bölüm izliyoduk :) çOK güzel geçti günlerim :) zAten annemin ilkokul mezunu olmasına bakma,prison break dizisini altyazılı olarak 3 sezon izledi.Hem de bana kendi diyodu çabuk hadi aç onu diye :)

    YanıtlaSil

  18. LaFea, cvp vermiyorum:)

    Semra, hakikaten milletin alacakaranık sevdasını anlamıyorum ama kimseye izlediği birşey için aptal yakıştırması yapmam zaten lafın bana değil o kısmını anladım:):) bu kdr celallenme :=)

    Ebrulim, aslında seni azcık tanımışsam seversin diye düşünüyorum:)

    Nilü, 3 keremi izledin daha da izlersin :) ben izleyecek gibiyim çünkü :):)
    yeni dizi önerileri alabilirim haberin olsun :)

    FD, helal olsun, ben izletemedim anneme :) biz izlerken çok sıkıldı garibim :)
    anneni bilemem ama kız kardeşlerin seveceklerdir coffe prince sende izlemesen olur ama kız kardeşlerin için indir bu diziyi :)

    YanıtlaSil
  19. Ya ama 4. Sınıfa giden kız kardeşim altyazılı izlememize sinir oluyo.Mesela komik bişeye gülüyoruz noldu niye gülüyosunuz ne dedi.anlat noldu Nuray nolur ya diye yalvarıyo.Kendi de gülüyo ama neye güldüğünü bilmiyo.Çok gülüyorum onun o haline.Kızıyo hızlı okumaya çalışıyo ama yapamıyo ağlıyo :)

    YanıtlaSil
  20. Yok, yok Semra ben kararlıyım sana da sevdirecem :D :D Zevk meselesi tabii ben Amerikan sinemasını toptan reddetmiyorum zaten. Ama şu da var Amerikalıların imkanları daha iyi o yüzden daha iyi işler çıkarabiliyorlar :D Bence sen Seyhanın önerdiği filmlerden başla. Seveceğin bir şey illaki çıkacaktır :)

    Seyhan: Süper romantik bir dizi var sırada senin için ama son bölümün alt yazısının çıkmasını bekliyorum :D

    YanıtlaSil
  21. TRT de yayınlanan kore dizilerine bayılıyorum ama en çok tarihi olanlara song il qook u da bayılıyorum doğrusu , yeni dizisi var ama hala yayınlanmadı hayırlısı inşallah yayınlanır : )

    YanıtlaSil
  22. Ben Kim Ki-Duk'un Boş Ev ve Rüya filmlerini seyrettim ve çok beğendim. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  23. Mine, trt dekiler çok güzel oluyormuş bende hep izlemek sitiyorum ama saat kısıtlamasına uyamıyorum izleyeceğim saatleri kendim seçmeye alışkınım sanki :)

    Yeşim, bende boş evi izlemek sitiyoruma aslında tüm kötü eleştirilere rağmen :) senin yorumun gaz verdi şimdi bana ;)

    YanıtlaSil
  24. Burada da karşıma çıktı :)
    En sevdiğim Kore dizisi.
    Bayılıyorum, kaç kere seyrettiğimi hatırlamıyorum.
    Çok güzeldi.
    Bittiğinde üzüldüm ve kahve aşkıyla dolup taştım.
    Herkes bu güzel diziyi izlemeyi :)

    YanıtlaSil
  25. bu ara,üstünden pekde geçmemesine rağmen, tekrar izleyesim geliyor ama amerikan yapımlarına da yer vermek istiyorum tabii :))
    Lee, yorumun için teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  26. bayıldım bayıldım yorumlaşmalarınıza :) üç senedir ben de deli gibi Kore yle ilgileniyorum.. yaşın zevkin adın dilin ırkın ne olursa olsun doğru şeyleri seçersen beğenmemen imkansız bu küçük insanları..hiç birimizin beceremediği doğallıkta sevimliler..ayrıca bi arkadaş en başlarda bi yorum yapmış old boy ve boş evle ilgili ama kendisinin çok iyi düzeyde seyirci olduğundan bahsediyo.. boş ev özellikle sanatsal bir filmdir matrx yada alacakaranlık gibi bilimkurguya dayalı zeka gerektirmeyen boş şeyler değil..

    çabanızı bin kez daha takdir ediyorum !! kore dizilerini korelilerini filmlerini yemeklerini kültürlerini gerçekten çok sevyrm :D
    ayrıca coffee prince demişken! muhteşem!

    YanıtlaSil

  27. Duygucum, sen benden çok daha sıkı bir kore takipçisindir eminim ben yavaş yavaş ilerliyorum ama seviyorum yaa. eksikleriyle seviyorum:)

    yalnız amerikan yapımlarına alışkın olan insanların alışamamasını gayet ii anlıyorum yavaşdan girelim kanlarına korkutmayalım izledikleri şeyleri eleştirmeyelim zevk meselesi sonuçta :)
    yine beklerim;)

    YanıtlaSil
  28. birkaç gün önce kpss geçti artık dizi ve film izleme zamanı dedim dizileri araştırdım,harika bir fragmanla karşılaştım adı coffei house ah dedim işte budru coffei prince den sonra yan ürün bir dizisi de olsa izlenir azıcık çakma nostalji lazım kore vitamini eksilmiş bünyeme..neyse ben dondurmamı içeceğimi hazırladım geçtim pc başına ve ne göreyim ilk bölümden vasat bir dizi tek başrol oyuncusunun oppa karizması için bile katlanamayacağım bir dizi şahsen..taklitler asıllarını yaşatırmış hakkaten açtım dvd lertimi aslını izleyip hasretleştim

    YanıtlaSil
  29. seyhan eski bi postuna yorum yapıyorum ama bloğunu yeni izlemeye başladım filmkolik, dizikolik, kitapkolik vs bi insan olarak gördüğümden kendimi; beğendim de :)
    yorumlarında matrix-alacakaranlık muhabbetine katıldığımı da belirtmeden geçemicem
    ayrıca güney kore dizilerini ve sinemasını çok severim tv deki düşlerimin prensiyle tanıştım ve bidaha bırakamadım sana izlemediysen eğer my girl dizisini önermek isterim kesinlikle bayılacaksın

    YanıtlaSil

söz sizin...