21 Kasım 2020 Cumartesi

Sizin İçin Micheal Fagan'ı Seçtim


Micheal Fagan kim mi? 
Birkaç dakika öncesine kadar ben de bilmiyordum. 
1980'lerin başında Londra'da Buckingham Palace'ın demir parmaklıklarını aşıp su borusundan tırmanarak kraliçenin odasına kadar girmeyi başaran, dahası sonunda Kraliçe Elizabeth ile konuşan biri Micheal Fagan.

The Crown dördüncü sezon çok güzel ilerliyor. Çünkü hem Diana, hem de Demir Lady Margaret Thatcher var.
4. sezon 5. bölümde ise Micheal Fagan'ın kraliçeye derdini anlatmasını işlemişler.
Diyalog ne kadar gerçeği yansıtıyor bilmiyorum ama burada yer vereceğim sahne dışında birçok sahne hoşuma gitti. Mesela camı kırarak içeri girdiğinden eli kanıyor Fagan'ın Kraliçe banyosunu gösteriyor banyoda elini suya tuttuktan sonra havluyla kurulamıyor elini Fagan. Kan bulaşmasın diye, tuvalet kağıdıyla kuruluyor elini. 
İkinci ise tuvalette diş fırçasını fark ediyor ve tuvaletten çıkıp kraliçeye, dünyanın en zengin kadınısın ama diş fırçan elektrikli bile değil, diyor.
Üçüncü sevdiğim kısmı ise ekran görüntüsü olarak paylaşıyorum:



- Şimdi de akıl hastası olduğumu söylüyorlar. Değilim. Sadece fakirim.

Bölümün sonunda Micheal Fagan hakkında bilgi verdiler. Ceza almamış 3 yıl akıl hastanesinde kalmış, ve hala Londra'da yaşıyormuş. Bu bölümü izleyince ne hissetti acaba?

1 yorum :

  1. Ben genel olarak 4. sezonu beğendim.5. sezon çok daha çarpıcı olacak. Oyuncular zaten müthiş, gelecek sezon bu kadroyu görememek üzücü olacak belki küçük bir geçmiş sahnesinde görürüz ? Zaten bildiğimiz şeyleri göstermek yerine , daha az bilinen kısımları göstermeyi tercih etmişler. Eğer Fagan'ı direkt Kraliçe'nin odasında görseydik bu kadar inandırıcı olmazdı bence ,öncesinde Fagan'ın çaresizliği çok güzel işlenmişti.
    Sezonun diğer bölümlerine kısaca değinirsek geyik avı üzerinden Diana'nın Kraliyete av olması çok ince işlenmişti..
    ** Diana-Charles-Camilla ne kimse tek başına suçlu ne de tek başına kimse masum..
    Beni dikkatimi çeken sahneler şunlardı. Thatcher'ın Kraliçe'den başbakanlık görevini alırken, bir sahne vardı, kabinesine hiç kadın bakan almaması ile ilgili o sahne çok dikkat çekiciydi. Bir de görevi bırakırken ki görüşmeleri tabi. Sonra Kraliçe'ye açıkca çocuklarından birini diğerine üstün tuttuğunu söylediği sahne ve sonrasında Elizabeth'in tüm çocukları ile görüşmesi.. Charles' in evinde Camilla ve Diana'nın eşyalarının değiştiği sahne.. (herkes her şeyi biliyor ve susuyor.. ) Camilla'nın tv de Dianayı izledikten sonra Charles' a söyledikleri.. (bugün kraliyetle ilgili yorum/haber yapan instagram sayfalarında insanların düşüncelerini Camilla'nın ağzından söyletmişler ) Balmoral de çekilen kısımlardaki doğa manzaraları , kraliyet ailesinin kendi gibi olmadıkları için Thatcherları küçümsemesi. (gerçekte bu kadar görgü kurallarından bihaber olamazlar sanırım )ve şu an unuttuğum birkaç sahne daha var.

    YanıtlaSil

söz sizin...