28 Şubat 2019 Perşembe

Bohemian Rhapsody

Bu film için iki kere sinemaya gittim ama izleyemeden döndüm.
İlk gittiğimde artık haftalardır gösterimde olduğundan küçük bir salona almışlardı filmi ve sadece ön sıralarda boş yer vardı. İki saat sonunda benim zaten gözlerim şişmiş oluyor asla ön koltuklarda film izleyemem.
Sonraki gittiğimde de seanslar değişmişti çok geç saatte vardı girememiştim filme.
Geçen bu filmi izlediğimde ise, sinemada izlemek varmış, diye söylendim.
Sevdiğimiz şarkılar işin içinde olduğundan konser tadında olurdu mutlaka (ki evde rahat yatağınıza kurulmuş izlemek de oldukça keyifliydi.)


İngiltere'de yaşayan Pakistanlı Farrokh Bulsara'nın Queen Grubunun solisti Freddie Mercury oluşunu anlatan, o muhteşem şarkıların çıkış hikayeleriyle müzik ziyafeti de veren bir filmden bahsediyorum.
Freddie Mercury rolüyle genç aktör Rami Malek'in Oscarı da kazandığını ekleyelim.
Diğer adayları izlemedim ama gerçekten bizimki çok iyiydi! Çok!

Oyunculuklar, senaryo, o, bu, şu bir yana, filmin beni etkileyen yanı şu oldu. Her ne kadar sonra aksini iddia eden yazılar okusam da filmde anlatıldığına göre Freddie'nin ekstra 4 kesici dişi var ve bu ona sesinin farklı olmasını sağlıyor. Daha güçlü mü birçok perdeden(?) söyleyebilmesini mi ne.
Görünüş olarak ise pek estetik değil. Ona rağmen o kadar kendinden emin, o kadar özgüveni yüksek ki, insanı acayip etkiliyor. Ünlü olduktan sonra da dişlerini yaptırmıyor, bu konu hakkında soru soran muhabiri de rezil ediyor.
(daha sonra okuduklarım ise, aslında oldukça utangaç olduğu, röportaj vermekten kaçındığı, dişlerinin görünüşünü hiç beğenmediği halde sesini etkiler korkusuyla yaptırmadığı)
Sahnedeki o kendinden emin halleri, kıyafet seçimleri ve dişleri..
Ne nedenle olursa olsun o dişleri yaptırmayışı, günümüzde yirmili yaşlarını süren ancak deli gibi estetikli fenomenleri düşündürdü.
Fenomenler! İnsanlar onları seviyor, neredeyse hiçbir şey yapmadan yığınla para kazanıyorlar ancak ne kadar güvensizler anlayabiliyor musunuz siz de? Hiçbir şeyleri yok elbette görüntüleri harika olmalı. Elbette kusursuz olmalılar. Çünkü bir yetenek satın alamazlar ama dış görünüşlerini modaya uygun şekillendirebilirler.

Filmeden kopmayalım ve bağlayalım.
Ve tabii her şaşalı hayatın arkasında acılarla dolu bir arka plan da düşündüren anlar vardı filmde.
Bir filmden çok daha fazlasıydı benim için.
Gençler izlesin ve ders alsın isterim.

2 yorum :

  1. Tavsiye için teşekkürler.
    Oscar alan oyuncular ciddiden çok farklı

    YanıtlaSil
  2. Tavsiye için sağol.merak ettim
    Sevgilerimle
    Asel

    YanıtlaSil

söz sizin...