19 Mart 2018 Pazartesi

Şekersiz Beslenme Deneyimlerim

Şekeri bırakmış biri olarak bunu yazmaya hakkım olduğunu düşünüyorum.
Vay be Seyhan! Sen! Şekeri?! gibi sorularla yüklenmemenizi rica edeceğim çok hassas bir konu.
Şekersiz 15. günüm diyorum Seyhan abla sen daha geçen hafta başladın ne 15. günü?! diyorlar.
Sen her gün şeker yeyip nasıl şekersiz bilmem kaç diyebiliyorsun? diyorlar.
Çok üstüme geliniyor arkadaşlar, size gelmeyin 😂

Bu bildiğiniz şekersiz beslenme değil, bana göre şekersiz beslenme.
Çaya kahveye tövbe koymuyorum şeker.
Zaten içtiğim çay sayısı 5-6 bardaktan 2'ye, günde bir içtiğim kahve de içmesem de olura düştü. Gerçekten ama gerçekten başladığımdan beri hiç çikolata yemedim. Bir düşüneyim... yok yemedim gerçekten. (Çok fazla gerçekten dedim doğruluğundan şüpheleneceksiniz şimdi ama gerçekten diyorum.)
Dışarı çıkınca tatlı matlı yemiyorum, çaydan kahveden de bir lezzet alamadığım için o tatsız içeceklere para vermek istemiyorum. Resmen sosyal hayatım bitmek üzere 😂

Dışarıda tatlı yemesem de arada bir ev yapımı yiyorum, yalan yok. Bunu da şekersiz beslenmemi bozduğunu düşünmüyorum.
Yani bence eve misafir geldiğinde, misafirliğe gidildiğinde ikram edilen tatlıdan yememek de ayıp.
🙈
Bu on altı günde ya da tamam ya on gün olsun tamam, toplam yediğim tatlı, şeker -ki yok yemedim- pasta hepsini toplasanız benim önceki zamanlarda bir günde yediğim tatlı miktarıdır. Az bir şey değil bu. Bunu az bir şey gibi göstermenize izin vermeyeceğim, 21 günde de bitirmeyeceğim bu şeker diyetini.
Gerçi çayıma şeker atmak istiyorum, ya acaba tatlıyı kesip çaya mı şeker atsam ne yapsam. 😊

Bir de instagramda falan takip ediyorum şekersiz 3. gün diyorlar ertesi gün bi' bakıyorum güne gitmiş yüz çeşit tatlı çekmiş yemiş, aksam pasta yapmış, iki üç gün sonra tekrar şekersiz beslenme ile ilgili bir şey paylaşmış..
Benimki daha makul bence.
Çaya da ister atarım ister atmam.
Ay resmen kendimle kavga ediyorum biraz asabi yaptı şekersizlik beni galiba.

Neyse şekersiz ikinci günümden bir kareyle veda edeyim.
Kahvem şekersiz, tatlıyı da bitirmedim. Daha ne olsun.

3 yorum :

  1. tebriklerrrr :) ben güvenemiyorum kendime yaaa, çay kahveye şeker atmıyorum ama gün içinde abur cubur çikolata kek çok tüketiyorum. bırakırsam dengem bozulacakmış gibi geliyor :D

    YanıtlaSil
  2. Ben de şekeri bırakanlardanım. Bir süre sonra reçel vb herşey fazla şekerli gelmeye başlıyor. Bu da sağlık açısından iyi.

    YanıtlaSil
  3. Şekeri azaltma diyebiliriz o halde bu duruma:) Tatlıyla şekerle hiç aram yok ama herşeyin azı karar yahu, yaratılan her besinin mutlaka faydası olduğunu düşünüyorum, abartmamak şartıyla da tüketilmeli bence. Şimdi şeker yemeyerek strese girmek de sağlığa ne kadar faydalı tartışılır. İnsan tabiatı, yasaklanınca daha çok delmek istiyor, bünyeye bu durumu çaktırmadan durumu dengelemek lazım galiba. Bir de tarçın kullanmanın, özellikle içtiğin suya bir çay kaşığı tarçın katmanın tatlı isteğini ciddi şekilkde azalttığını duymuştum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

söz sizin...