22 Şubat 2018 Perşembe

Şekerle İmtihanım

Şeker seviyorum arkadaşlar ben. Sadece şeker de değil çikolata, tuz.. bunları doruklarda seviyorum. Şekersizliğin moda, şekerin zehir sayıldığı günümüz şartlarında ağız tadıyla beslenmek ne kadar zor anlatabilir miyim size?
Deneyeceğim..

Şekere karşı mesafeliyim bu ara. O yüzden aslında bu şeker sevgisi konulu yazı çabaları.

Geçenlerde bir arkadaşıma gittim, kendi ve 3 yaşındaki kızı şekersiz çay içiyorlardı ve sofraya benim için şeker konmuştu. Zehra'nın, o üç yaşındaki ufaklığın sofradaki şekere bakışı beni derinden etkiledi. "Bu ne şimdi?!" der gibi bakıyor elim şekere uzanırken gözleriyle "yok artık çayına şeker mi atacaksın" diye adeta çığlık atıyordu. Annesi de fark etti ki "hani dedemiz de atıyor ya Zehracım" diye açıklamaya, beni ve kızını rahatlatmaya çalışıyordu.
Zehra, dedim, çokları uğraştı benle 'şekerli içme' diye ama hiç bu kadar etkilenmemiştim ve şekeri bırakacağım gerçekten, dedim.
O gün bugündür daha az çay içiyorum çünkü şekersiz tadı yok 😂😂

Aslında gerçekten denemek istiyorum çünkü ben devamlı yorgun ve halsizim. Beslenme şeklimin bununla bir alakası var mı bilmek istiyorum ve bir ara bu konuya eğileceğim.
Ve ben var ya kafaya koydum mu hepinizden daha fazla şeker düşmanı olabilirim.
Yalnız neden olayım?
Dışarı çıkıyorsanız sağlıklı beslenme çok zor. Ne yapayım arkadaşlarla buluşunca kebap yerine salatamı söyleyeyim, magnolia yerine chialı puding mi yiyeyim?
Ki ben dışarıda yemek yemeden ziyade dışarıda yeme fikrini, kahveden çok kahve içme fikrini seviyorum.

Gözlemlediğim ve çok güldüğüm iki şeyi yazmadan bitirmek istemiyorum.
1- Dikkat ettim tek başınıza sağlıklı beslenemiyorsunuz.
Hadi kızlar başlıyoruz bugün bunları yiyoruz (iki tane sap fotoğrafı paylaşır).
Ara öğünümde yoğurt dedim muhteşemdi. Siz kaçırmıyorsunuz değil mi?
Derdin ne ya neden hep beraber giriyoruz neden birden sağlıklı yaşam koçu kesildin?

2- Bugün diyette yarın altın gününde börekte.
Çok ciddi diyetteyim arkadaşlar (pazartesi sabah kahvaltısı olarak 3 ceviz paylaşılır). Salı gecesi 23.30 kebapçı bildirimi "sefamız olsun". Perşemde sporda.

Birinci maddeye ilişkin, zaten açılışı amacı bu olan hesapları kast etmiyorum, Komşu Ayşe Ablayı diyorum mesela 35 takipçisini gaza getirmeye çalışan masum fenomeni.
İkinci madde ise takip ettiğim yakinen tanıdığım hesapların %60'ı.

Yani tehlikenin farkında mısınız?
Şekeri bıraktığım an emdiğiniz şekeri burnunuzdan getiririm 😄

3 yorum :

  1. yorgunluk için D vitaminine baktırmanı öneririm.her kış yaşadığımdan ii bilirim :)

    YanıtlaSil
  2. İtiraf ediyorum ben bir şeker bağımlısıyım.

    YanıtlaSil
  3. Çay kaşığına düşman askeri muamelesi yapanlar var bir de Seyhan'cım :) İtiraf ediyorum ben de çayı ve kahveyi şekersiz içenlerdenim. Sadece dışarda sade kahve istediğimde orta kahve söylerim çünkü içilemeyecek kadar acı kahve getiriyorlar :) Şahsen ömür boyu şekeri hayatından çıkaranlara imrenmiyor değilim ; ama bunu başarmanın epey sağlam bir irade gerektirdiğini düşünüyorum.Öyle 21 gün şekersiz hayat falan çok uzak bana :) Bir anda mantar gibi biten falanca yiyeceğin mucizevi faydaları ürünlerine zaten hafif kıl oluyorum.Her sene bir şey icat ediyorlar. Ben henüz kilomu etkilemese de seçme, etiket okuma, porsiyon küçültme yöntemi kullanıyorum vicdanım da midem de mutlu oluyor. :)

    YanıtlaSil

söz sizin...