15 Ağustos 2016 Pazartesi

#KardeşŞart... Mı Acaba?!

Bu çok bilmiş internet annelerine biraz takığım açıkçası.
Asla eleştiri kabul etmeyen, her şeyin en iyisini bilen ve geride kalanlara kendi yaptığının en doğru olduğunu kabul ettirmeye çalışanlara tabii..

2. çocuğu yokken etrafın "ikinciyi düşünüyor musun?", sorularına bile tahammül edemeyen anneler, ikinciyi doğurdu mu yapıştırıyor etiketi #kardeşşart!
Hatta ne doğurması, hamilelikte başlıyor bu.
Ya bir dur, çocuk dünyaya gelsin, bir gözlemle cidden şart mı; nasıl kardeşiyle arası, doğru zaman mı, sen ikisiyle de başa çıkabiliyor musun, mutlu musun?
Yok daha bebek cenin, ama o etiket orada #kardeşşart
Neden? Çünkü bizimki doğurdu.
Herkes de onunla doğurmalı!

Ay tek çocuk mu? Bencil olur ayol #kardeşşart

Bu sosyal medya anneleri muhtemelen bu yaptıklarının farkında değiller. Ya da komşu teyzeden daha bilinçli(?) oldukları için kendinde bu hakkı görüyorlar.
E tabii canım, o size, arayı açma bak ikinci için, derken sizin kadar samimi olabilir mi?
Hiç #kardeşşart etiketinin sıcaklığını verir mi komşu teyze nasihati?

Sert çıkmayayım bak bir de empati kurayım, bunu yaptığı halde okuyan anneler bile bana hak versin.
Ben şimdi bekarım ya, nişanlanır nişanlanmaz birden #1kocaşart desem, facebook'ta yeni gelin sayfalarına üye olsam #sinekkadarkocamolsunbaşımda bulunsun desem...

Nasıl çirkin, nasıl irite edici, değil mi?
-Ben kendimi öyle hayal edince koptum gerçi ama neyse :))-

Heh işte dışarıdan baktığınızda anlayacaksınız bu #kardeşşart dayatmasının da çirkin durduğunu.

Belki o anne bir çocuğuyla mutlu, belki maddi durumunu düşünüp yapmıyor, belki ikincisi olmuyor, belki geleceğinden korkuyor, belki ilkinde zorlandı ve ikinciyi hiç düşünmüyor..
Yani demek istiyorum ki belki isteyerek belki de istemeyerek evlat sahibi olmuyor, olamıyor.
Kime ne?
Kesinlikle bize ne?!

Hasılı, Allah evlatlarınıza; sıhhatli, başarılı, huzurlu uzun bir ömür versin.
Dua edin, şükredin. Gösteriş yapmayın. Sosyal medya baskısı kurmayin.

10 yorum :

  1. Vallahi kuzum bu konuda sana katılıyorum. Yeni evlendim, çocuk ne zaman zırvalıkları başladı nitekim. Eminim biri yapsam ikinci ne zaman zırvalığı da ona eklenecek. Zira ne ekonomik olarak ne de eğitim ve tecrübe olarak kendimi şu anda yeterli hissetmiyorum. Ama yok, onlar doğurdular ya herkesin damızlık diye ortada dolanması gerekiyor. Yahu arkadaş herkesin aile felsefesi, aile planlaması kendine göredir. Bu yüzden ne burun sokulmalı ne de müdahale edilmelidir. Ve son bir tavsiyem, kimsenin dırdırı, kimsenin eleştirisi sizi yıldırmasın. Siz ne zaman çocuk sahibi olmayı istiyorsanız o zaman olun ve amacınızdan vazgeçmeyin. Aman be Seyhan'cım bu kadar da damarıma basılmaz ki, bayağı dolmuşum ;) hadi huzurla kal, Allah bütün kardeşleri birbirlerine çok görmesin ve analı babalı büyütsün ;)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsın. Helal olsun, tebrik ederim. Tam aklımdan geçenlere, karnımı ağrıtanlara dil olmuş. Öperim.

    YanıtlaSil
  3. yarayan kanam :D Sevıyorum seni. beni aramadığın için sana kızgın olsamda............. (yuzbınnokta)

    YanıtlaSil
  4. Yazina tamamen katilmakla birlikte birinci olmadan bile daha kardeş şart diyenlerdenim :)) daha yokken bunu dedim çünkü bir engel yoksa olabiliyorsa bir kardeşi olmalı. Anne babalar olarak biz göçüp gideceğiz ve birbirlerini miras birakacagiz onlarak düşünmüşümdür hep. Olur olmaz o ayri tabi. Ama cok bilmişlerden sayma beni olur mu :))

    YanıtlaSil
  5. İnstagram anneleri genellikle şu tarzda ; A nın annesi kalp kalp, B nin aşkısı aile ifadesi, evlilik tarihi kalp kalp :)) Bir de bunların içinde fütursuzca doğuranlar var, her seneye bir çocuk, çocuğu veren Allah nasibini de verir diye. Kızıyorum bu tiplere, iki gün sonra o çocukların geleceğini Nasıl inşa edeceksin. Bizim komşumuz var, 5 çocuklu! Allah nasibini verir diye doğurdu doğurdu şimdi çocukları bakması için kime postalasam derdinde, 2 yaşında olan kızlarını okutmayı düşünmeyip evlendirmeyi düşünen bir anne. Allah her isteyene çocuk vermesin bence, gerçekten anne gibi bakabileceklerini çocuk versin, yazık günah.

    YanıtlaSil
  6. Kız öpeceğim alnından :) bak bu konu var ya benim 10 yıllık çilem :) Efe doğdu peşine 2. çocuk baskıları başladı, çalışıyorum,maddi manevi durumumu soran olmadı... Şimdi bu çocuk 10 yaşına geldi ısrarlar tavan yaptı kısmet tabii olur olmaz bilemem ama; anneme dedim ki soranlara deki bizim kızın çocuğu olmuyormuş :)) sen de kurtul bende .
    Sosyal medya sahte yüzlerin lunaparkı bence, daha geçen gün bende bir yazı yazdım bu konu hakkında, iyice daraldım yani... sanal olacak ama bak gerçekten öpüyorum seni :)) sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ben tek çocuğum ve kardeş şart falan değil :-))))

    YanıtlaSil
  8. ahahhaaa haa bende seni oyle dusununce koptum hatta yorumumu unuttum 😂 zaten bu annelerin o komsu teyzelerden farki yok. sirf anne oldu diye ahkam kesmek nedir ya pembik gelinler bile daha sempatik 😆 o noktada bi yazi bekliyorum 😉

    YanıtlaSil
  9. hayatım boyunca okuduğum en anlamlı blog yazısı malesef insanlar başkalarının işine karışmayı çok seviyorlar nefret ediyorum o tip insanlardan allah uzak etsin böylelerinden bunların ağızlarına kürekle vurasım geliyorlar valla :)

    YanıtlaSil
  10. #sinekkadarkocamolsunbaşımdabulunsun etiketine çok güldüm. Çok haklı yazmışsın gerçekten. Bazı davranışlar mide bulandırıyo. O ne cıvıklık öyle. Çok duygularını ifade edesin varsa da içten bir dille yaz anlarız ama gösterişe ne gerek var. Olan var olmayan var...

    YanıtlaSil

söz sizin...