23 Şubat 2015 Pazartesi

Aşık Kim?

Ephesus Yayınevinden çıkan  son Vefa Enver kitabı.
Aslında daha evvel okumak isterdim ama kitabın kalınlığı benim vakitsizliğimle çakışınca; beklettim, beklettim, beklettim...
Sonra bir gece elime aldım..
Alış o alış, uyku muyku kalmadı bende.

Birbirinden gerek huy gerekse görünüş açısından oldukça farklı olan ikiz kardeşlerden Nehir, ikizi gölgesi altında ezilmiş, kendine güvensiz ama bir gün kendi masalının kahramanı olmayı hayal eden genç bir kızdır. Kendisinden başka herkes Nehir'in güzelliğinin ve farklılığının farkındadır.
Peki Nehir ne zaman kendi potansiyelini fark edecektir?
Kitabın konusu bu değil elbette bu olsa olsa karakter tanıtımında bir giriş olabilir.

Konuya çok değinmeden biraz bilgi ve/veya öneriler vereyim.

Öncelikle kitabın arka kapak yazısını okumayın! Sakın!
Çünkü kitabın başlarında Nehir birileriyle tanışacak. Tanıştığı kişilerden hangisi esas oğlan hemen belli olmuyor. O kısımda arkada kapağı okumadıysanız tahmin etme kısmı çok eğlenceli olacak.

Kitap eğlenceli ve sürükleyici. Kalınlığından korkup bunca zaman elime almamam yanlış kararmış çünkü bir çırpıda okuyuverdim. Romantik komedi film tadında.

Yalnız bu kitapların kapağı böyle olmak zorunda mı? Bir ben mi rahatsız oluyorum? Çok arabesk duruyorlar ve bence Vefa Enver kitaplarına pek yakışmıyor.
Ben olsam doksanlar kaset kapaklarını hatırlatan bu tarz kapaklar yerine "Çocuk da yapamadım Kariyer de" serisinde tercih edildiği gibi illüstrasyon tercih ederdim.

Bu türü seven kaçırmasın der, öperim :*

8 yorum :

  1. Hah tam olarak önyargı yapıp almama sebebim şu kapaklar !! Kalınlık ve zamansızlık yüzünden konsantre olamayıp harcadığım bir kitabım beni Ankara da bekliyor :/ Kısmet bakalım :) Sen sevmişsin bundan sonra biraz kapak olayını aşmaya çalışacağım sanki çok şey kaçırıyormuşum gibi hissettim :))

    YanıtlaSil
  2. Ay müthiş bir kitaba benziyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müthiş bir kitaptan ne beklediğine bağlı aslında beklentiyi arttırım bir hayal kırıklığı olmasını istemem. daha çok, eğlenceli hızla akıp giden romantik bir kitap desek daha doğru :D

      Sil
  3. Merhabalar bende kitap miminiz var cevaplarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  4. Ben de kitapları kapaklarına göre seçerim ve bu kapak "bizimla değilsın" tarzında :) ama sen sevdiysen okurum tabii ki :) kitap fuarı geliyor listeme bunu da ekliim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şımartmayın beniiii şımartmayınnnn :D

      Sil

söz sizin...