21 Ağustos 2011 Pazar

İş Hayatım Son Bulsun İstiyorum

Ben işe girdiğimde insanlar ne kadar süre dayanacağıma dair bahse girdiler söylemiş miydim size?

Çünkü ben, yapamazmışım, beceremezmişim, anlamazmışım, salakmışım(bunu ben ekledim :)
Yapabiliyorum. Beceriyorum. Anlıyorum ama harbi salağım.

Çünkü ben zaten hayal ettiğim hayatı yaşıyormuşum.

İstiyorum ki pazar günü 12'lerde kalkayım.

Bir yandan rapor hazırlarken, bir yandan iftara ne kadar kaldı, aman yemeğim yanmasın aman çamarşır makinesi biter bitmez çamaşırları asayım aman ütüler kalsın yarın gece yatmam ütülerim diye düşünmeyeyim istiyorum.

Şu yarım kitaplarımı bitireyim, yeni kitaplara geçeyim istiyorum.

İki aydır izlemediğim için fişi bile takılı olmayan televizyonu patlatana kadar izleyeyim istiyorum.

Annemle uzun uzun konuşayım istiyorum.

Ayaklarım yere bastığında sızlamasın istiyorum.

Bu depresif halim gitsin, manik halim gelsin istiyorum.

Fotograf makinemin şarjını kontrol edip boynuma asıp iğrenç fotograflar çekmek istiyorum.

Ayı pençelerine dönen ellerime manikür yaptırayım istiyorum.

Blog blog gezeyim, her bloga yorum bırakayım istiyorum. Bir önceki posta gelen yorumlara cevap yazayım istiyorum.

Bilmiyorum belki eve iş getirdiğim için böyle hissediyorum belki de ben hayatımın bu kısmında sona yaklaşıyorum..
Hımm bilemiyorum. Siz ne dersiniz?
Ya beni destekleyen şeyler söyleyin ya da sonsuza kadar susun :)


Dersaadet, ne iş yaptığımı merak ediyordun.
Gördüğün gibi ameleyim ben:)

37 yorum :

  1. Daha iş hayatına adım atmış sayılmam, sadece son 3 aydır bir yerde staj yapıyorum ama fark ettiğim şey şu; insan çalışmaya başladığı an yaşlanıverecek gibi! Zaman o kadar çabuk geçiyor ki! Aman yarebbim!

    YanıtlaSil
  2. şekerim ne yapacaksın evde şikayet ettiğin halin evde hiç bişey yapmadan tv seyretmekten daha iyidir inan bana,bende 2 çocuk var biliyon ben tam tersi ev hayatını boşuyorum kendi başıma iş açıyorum dükkan sahibi olmaya çalışıyorum neden bir işe yaramak yada vs.vs. vs. uzar gider,çalışmak gibisi yok sakın yapma:))hadi kaçtım öptm by:)

    YanıtlaSil
  3. oğğ bu kısmı da atlattın mı bundan sonraki hiçbir iş zorluğu seni yıldıramaz. canım benim bir yaşamı, alışkanlıklarını değiştiriyorsun kolay mı?

    YanıtlaSil
  4. hayal ettiğin şeyleri yaşayacaksan eğer hiç bir şeyin önemi yok. zaten bence bu dünyada insanın kendi hayalleri uğruna vazgeçmemesi gereken hiç bir şey olmamalı sonuçta bi daha gelmicez dünyaya di mi :) hakkında hayırlısı olsun dilerim... boşver gitsin hatta koyver gitsin :)

    YanıtlaSil
  5. artik ben de cok merak ediyorum, seyhan meslegini aciklayan su kadar kisi variz diyen bir grup mu kursak nedir :P

    o degil de ben de calismaya basliycam eylul un basinda, bu anlattigin kisilik ve istekler bana da uyuyor, korkuyorum ben de hemen bikicam diye:)

    YanıtlaSil
  6. neeeee ne ne ne ne neee ??? sakın diyorummm :)))

    YanıtlaSil
  7. Bebeğim ya çık sanki sen mi kurtaracaksın şirketi. :) Bizim sana daha çok ihtiyacımız var. Sen zaten meşgul bir insansın. Çalışmak gibi saçma sapan uğraşlarla vaktini harcama :)

    YanıtlaSil
  8. oy oy
    tek değilsin asla:)
    en büyük destekçin benim..
    seni ben anlarım!!!
    İsteklerimiz o kadar aynı ki..
    benden sana sonsuz destek....

    YanıtlaSil
  9. Unuttun mu ben bir mababirim. Cevabınla sonsuza kadar yetinmeyebilirim. Ki şu an o moddayım:)) Bu arada hepimiz ameleyiz:)) Yalnız değilsin. İşin her ne ise, korkma, yılma, devam et. Sadece evdeki işler için abilerini dürtükle:)) İsyan çıkar evde isyannnnn... O zaman rahata erersin:)

    YanıtlaSil
  10. işini söyle sana tavsiyemi söyliyim :))

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, duygularıma tercüman oldunuz, ben de aynı şeylerden yakınıyorum uzun zamandır. Çalışmak yaşayacak zaman bırakmıyor malesef. Hafta tatili 2 gün zorunlu olmalı diyorum ben. Kesinlikle yasalaşmalı. Çalışmak zorunda olmasam bir gün işte durmaz beni mutlu eden herşeyle geçirirdim tüm vaktimi. Bu benim için bugün mümkün değil belki bir gün diye sabrediyorum şimdilik. Umut...

    YanıtlaSil
  12. sana işi bırak ve benim köşeyi dönemi bekle demiştim değil mi :) maaş vercm sen sadece blog yaz demiştim :) hatta dün senin bu duruma daha fazla ızin vermeyeceğini düşündüm. Kal evinde. Yorum yap. Kitap oku. Fotoğraf çek. Annenle konuş ve bir telefonun olduğunu hatırlayip mesajlarıma daha kısa sürede cevap ver :)

    YanıtlaSil
  13. Mutlu ve huzurlu olduğun durum olman gereken durumdur.. hepsi bu !
    Bi tanecik hayatımız var diy mi ama?

    Not: Hem evde (senin tabirinle) ayıcıklar varken, bi ayı pençesi daha fazla gelebilir :P

    YanıtlaSil
  14. Seyhanım sen varya sen hepsini ama hepsini yaparsın,ama tabi hiçbirini hiçbirimiz aynı anda yapamıyoruz malesef :(

    YanıtlaSil
  15. Şekerim maddi anlamda çalışma zorunluğun yoksa bak keyfine derim ..Tecrübeyle sabittir tabir-i caizse manyak gibi çalıştım elimde kalan bir sürü hastalık...:((kaç yıl oldu eski sağlığıma kavuşmayı bırak hastalıklarla yaşamak zorunda kalıyorsun maalesef..Yat uyu gez toz canın ne şekilde istiyorsa öyle yaşa...Çabuk yaşlanıyor insan iş ev çocuk vsvsvsvsvs söylemesi bile yoruyor:))Hayat kısa ...mucuxxx

    YanıtlaSil
  16. Ya kuşum bana ilk işten bahsettiğinde böyle zararlı fikirleri kim sokuyor kafana demiştim hatırlıyomusun ? Bi bildiğimiz var da konuşuyoruz bebeğim ya.Ama insanoğlu yaşamadan anlamıyor işte.Biz de bu sürede baya bi posttan mahrum kalıyoruz işte.Neyse neyse..terlikciklerle koşuşturup durma sokaklarda da gel katıl aramıza yeniden birer kitap kurdu Garfıelcik olarak devam edip gidelim yaşantımıza :)) Öpüyorum seni reçelcim :))

    YanıtlaSil
  17. Seyhan biri işi bırakıcam dediğinde yada işte şu kadar okudum yüksek yaptım bıdı bıdı anlatıp çocuk doğacak işten çıkıp evde ona bakıcam dediğinde gırtlaklayasım geliyor. Yapma şekerim, bak çocuklu çalışıyorum :) Ütüler duruyor, eve misafir gelecekse temizlik yapılıyor. Tozun boyu bir karış oluyor ayrılıyor muyum? hayır. Azıcık sabır 1 yılı devirdikten sonra konuşalım :D

    Şaka bir yana iş hayatının insanı diri tuttuğuna inanıyorum. Senin canın tembellik yapmak istiyor anlaşılan ;)

    YanıtlaSil
  18. çalışmak iyidir yine de :)

    YanıtlaSil
  19. iş hayatı zor be Seyhanımmm, çok zooorrr! :)))

    YanıtlaSil
  20. İnan ki ben de benzer şeyler istiyorum. Ve bütün çalışan kadınlar galiba. Mesela spor yapmak istiyorum, misafir kabul edebilmek, onlar için tarifleri karıştırmak, uzun zaman dar zaman endişesi olmadan istediklerimi seçebilmek istiyorum. Çarşıya daha sık çıkıp babamın dükkanına eskisi gibi sık uğramak istiyorum. Yanından geçerken herhangi bir mağazaya girip rastgele kurcalamak istiyorum. Sabah markete gidip taze sebze bulabilmek istiyorum.
    Aslında işten çıkmak da istemiyorum; yıllık izin de idare eder bence, ya da etsin, etmeli :)

    YanıtlaSil
  21. aklima gelen tek destek cümlesi her ne kadar klasik olsa da: "çalisan demir paslanmaz!!" =)

    daha bugün sabah düsündüm ben de, eger çalismasaydim diye. Eger çalismasaydim bir evlat edinirdim diye iç geçirdim :) ama benim vaktim yokken olmaz ki böyle bisey (evlat derken bir köpek yavrusu). Yani herkesin bir hayali var... :S

    YanıtlaSil
  22. Kendine bu kadar acımasız davranma belki çalışmak istediğin iş o değildir ama evde oturmak ev işi yapmak yemek yapmak inan kıymet görmüyor ve bir müddet sonra işe yaramaz hissediyorsun kendini.En azından dışarda çalıştığın işin karşılığını az da olsa alıyorsun.Evde çalış dur didin dur ne para veren ne de el sağlıklığı dileyen.Kendine acımayı bırak ama daha zevk alacağın bir iş bulabilirsin ayrıca o senin çalışamayacağını düşünen insanlarada fırsatını verme.

    YanıtlaSil
  23. seyhan evde oturup bunları mı yapıcaksın?
    üstelık tv sağlığa zararlı. bak bizim hala tv yok.

    ayrıca daha ne kadar oldu?
    otur oturdugun aman calış calıştıgın yerde, tepemi attırma.

    ne güzel işin var, paranı kazan, lens al kendine daha da iğrenc fotograflar cek.
    deli etme beni.

    birde beni düşün, sen en azından iş çıkışı eve gidiyorsun.

    alla alaaaaa :)

    YanıtlaSil
  24. o güzel zihnini sana ait olmayan bir meslekteki iş yaşantısıyla köreltmemelisin.hayatımız öyle yada böyle ilerliyor günler geçiyor ,her geçen gün daha da az zamanımız kalıyor.çokk mecbur değilsen neden başkalarının işini yaparak vaktini öldürüyorsun..bencede senin zaten imrenilecek bir ''kişilik yaşantın'' var..:)

    YanıtlaSil
  25. gitmek mi zor..kalmak mı zor :)).. en az senin anlattığın kadar yoğun iş hayatımdan kurtulunca günışığında dışarıda olmak nasıl bir duyguymuş,arkadaşlarımla akşamları buluşabilmek nasıl bir hismiş,cumartesi öğleden sonra alışverişe gidebilmek ya da saate bakmadan sabaha kadar kitabın heyecanına kendimi kaptırmak ne güzelmiş gibi salakça heyecanlar yaşadım...mecburiyetin yoksa hayat bu acılar için fazla kısa derim...ama çalışmak zorundaysan susar kaçarım :))) www.trendyandfriendly.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. İş sorunlarından söz edince bir arkadaşım şöyle der çalışmak eğlenceli olsa üstüne para vermezlerdi diye.

    istisna işler dışında zevk veren iş yok güzel ülkemizde,hepimiz birbirimize iş hayatını zehir ediyoruz olmadı kendimize zehir ediyoruz.

    hayırlısı canım.. gerçi senin bıkkınlığın işten ziyade,iş yüzünden zamansızlık,eski hayatı özlemek üzerine olmuş

    YanıtlaSil
  27. Ben sonsuza kadar susuyorum:))

    YanıtlaSil
  28. "Seyhan'dan Hayata Dair Güzellikler" yazıyordu oysa..=(
    Tamam şaka. İş hayatının son bulmasını istemeyen birinin var olduğuna inanmam zaten ama boş boş otur. Nereye kadar?

    YanıtlaSil
  29. inşallah geçecek herşey ve güzel olacak. herkes hayatının bi döneminde böyle olumsuz şeyler yaşar ve hemen geçer. sonra bunları benmi yaşadım deyip güler geçersin :))

    YanıtlaSil
  30. birde üstüne koca ve çocuk olsaydı ;) birde böylesini düşün :D

    YanıtlaSil
  31. Seyhancım sen emekli hayatı yaşıyordun benim gibi :) ah ben de bi iş bulsam kısa zamanda, aynı dertten muzdarip olsam. emeklilik hayalleri kursam :p sahi kaç sene var senin emekliliğe?

    tamam tamam sustum kafama birşey fırlatılmadan :)

    YanıtlaSil
  32. bahara katılıyorum.. koca ve çocuk (lar) gelene kadar bırakma derim..ama o yapmak isteyipte yapamadıklarını yapmaya çalış be güzelim..halimden şikayet etmiyorum çok şükür ama 4 yıldır evdeyim..ilk çocuğumun doğumuna 15 gün kalana kadar çalıştım..şimdi özlüyorum o günleri..bişeyler yapmak için ayarlar yapıyorum bakalım 2 çocukla ne yapıcam... senle durumum aynı değil ama anladın dimi beni..:)

    YanıtlaSil
  33. bende bende bende diyecektim ki sana bende öyle olmanı istiyorum şeklinde :)) son paragrafı okuyunca vazgeçtim :) ama iç sesimi de bil. yine de kısa zamanda bırakacağını düşünmeme rağmen çok başarılı oldun. birde içindeki ifalh olmazz tembeli susturursan tamamdırr . yalnız ilerleyen dönemlerde " koca ve çocuk" yoksa baharın dediği gibi daha pis oluyo. balta ve sap hesabı . sap var balta yok !!! :)))

    YanıtlaSil
  34. bu kedicikte kimin sen pek sevmezdin :)

    YanıtlaSil
  35. Ameleysen ve eve iş götürüyorsan kesin projecisin. inşaat mühendisi yada mimar. aynı şeyler bizdede var çünkü.Anlıyorum seni ama ne yaparsın ekmek parası :)

    YanıtlaSil
  36. iş hayatı zor, zor da...çalışmadan evde oturmak daha kötü, bir işe yaramamak sadece kendi evine bir faydan olması hiç hoş bir duygu değil. işi bırakmanızı asla önermem.tamam ameleyiz tüm çalışanlar biliyorum ama yine de çalışmak daha güzel.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  37. Bayagi yogun calisiyorsun allah kolaylik versin ama iyi yonunden bak. Oyle cok issiz var ki senin yerinde olmak icin neler yapacak insanlar var. Boyle dusun ve icini rahatlat:)

    YanıtlaSil

söz sizin...