10 Ekim 2009 Cumartesi

The Little Women



Geçen gün tv de belki de rastladınız.
İlk izleyişim değil. Bu aralar pek tv de izlemiyorum ama takıldım ve sonuna kadar seyrettim.
Bu arada kitabınıda okumuştum. Yalnız kitabın hep sadeleştirilmiş hali mevcut ve bulduğum en uzun versiyon tek cilt. Aslında filmde kitabın nasıl bittiğinide öğrenmiş oluyoruz. Neyse..
1994 yapımı olan filmde, Winona Ryder'ın hiç değişmediğini görmek beni biraz kızdırdı açıkçası. 15 yıl geçmiş be kadın hala 15 yaşında gösteriyorsun!!
Neyse konumuz bu da değil aslında :)
Evet evet bir konumuz var: Giyelen kıyafetlere bayılmam!!
Joe March'in giydiği ceketi, eteği, elbisesi, mantosu... O kadar güzellerdi ki. Ahh keşke moda olsa tekrardan diye düşündüm..
Nette maalesef bulamadm resimlerini. Arşivimde bulunması iyi olurdu.
Ah keşke o moda geri gelse...

Bunu eve geldiğinde saniye kaybetmeden pijamalarını geçiren biri söylüyor!

9 yorum :

  1. Ben de denk geldim. Küçük kadınlar okuduğum ilk roman , ilk uzun kitaptı ve çok etkilemişti beni arada bir açar tekrar okurum :) Kıyafetler o kadar dikkatimi çekmemiş !

    YanıtlaSil
  2. ahahahhh ama eve gelince salaş giyinmenin yerini de hiç bişi tutmuyor:)

    YanıtlaSil
  3. Aicha, kıyafet dikkat çekilecek gibi değillerdi o sadelikleri hoşuma gitti zaten. eski filmlerde balolarda giyilenler zaten muhteşem ama bunlar durumu çok ii olmayan ailenin günlük kıyafetleriydi ve beni mest etti :) bi daha izlediğinde seyhan demişti dersin :)

    Stuven, ya böyle diyoruz ama o zmnda korseler, katkat elbiseler falan...

    YanıtlaSil
  4. seyhan bende geçen gece hastalandığımda izledim yatağımdan.Sanırım tekrarı falan dı ama bayıldım hatta nasıl olurda kaçırırın böylesi bi filmi dedim..

    YanıtlaSil
  5. Nalan, sıcacık bir film di mi? sende en uygun şekilde izlemişsin; hasta yatağında...
    geçmiş olsun bu arada ;)

    YanıtlaSil
  6. Hmm..Wiona Ryder'ın öyle bi durumu vardır gerçekten gıcık :) Ama bi kaç sene önce adı hırsızlık olayına karışmış hatta görüntülenmişti de eski sempatikliğini kaybetmişti biraz gözümde...

    YanıtlaSil
  7. Bilgecim, bende izlerken 'pis hırsız hiç değişmemişsin' diyordum :))
    ama biliyorsun onunki hastalık.. Allah şifa versin :)

    YanıtlaSil
  8. ben filmini zileyenlerden malesef değilim hatta filme uyarlandığını bile bilmiyordum.lise son da klasikleri okurken bu kitabıda okumuş hatta sonunu bağlayamamışlar ne kadar ortada kaldı diye isyan etmiştim..yıllar yılları kovaladı derkene günün birinde dizisi çekildiğini duydum deidm oyuncular içimi açmadı ama belki izlerim sonra baktım kanald eyvah reyting yaparsa cılkı çıkaracak bir kanal deidm ve hal buki içine ettiler hemde ne ediş ve reytingi varki artık kim izlemekteyse sevgilerimi yolluyorum bu saçmalama dizi devam etmekte bakalım küçük kadınlar kadınlığını geçtim annane olucaklar hala büyüyemedi gittiler...

    kitap uyarlamalarından nefret ettim artık bu kadar içine edilebilir..birde edebiyat grubu yazıyor denilmiyormöu yahu ne edebiliği rezilliği ayyuka çıktı dur diyen yok keşke dizilerede kota getirilse mesela 20 bölümden fazla dizi çekilemese ah ahh nerdeeee

    YanıtlaSil
  9. bizdeki küçük kadınlar sadeec ismini almış yoksa kitapla hiçbir alakası yok!
    bendwe bi hevesle bi kaç bölüm izlemiş dayanamayı bırakmıştım diziyi.. kitabının keşke ikinci cildide türkçeye çevrilmiş olsaydı..

    YanıtlaSil

söz sizin...