23 Temmuz 2015 Perşembe

Gece İle Şafak


Bu kitap daha çıkmadan evvel alıntılarını okuyordum.
Kitabın editörü, kitabın Fatma Erdek hayranlarınca merakla beklediğini biliyor, alıntılarla adeta ağzımıza bir parmak bal çalıyordu.
Bu Fatma Erdek kitabımın imzalı olması gibi bir hayalim vardı ama fuara yetişmemişti. Derken benim yoğun dönemim..
Hem Gece'ye hem Şafak'a yeni kavuştum sayılır.

Daha önce ufak tefek pavyonlarda assolistlik yapmış Gece, Çakırkeyif gece kulübünün sahibini dikkatini çekmeyi başarmıştır.
Şafak ise Çakırkeyif gece kulübü-mü desem artık pavyon mu?-nün sahibi Ayhan Çakır'ı bir saldırıda korumuş Ayhan Çakır'ın güvenini kazanmıştır.
Ve ikisinin yolları Çakırkeyif'te kesişir.
...
"Karşımda dikilme de, çıkayım şuradan!" dedi ters bir şekilde.
Adam belli belirsiz gülümsedi Gece'ye. Yana çekildi. Eliyle boş alanı işaret etti.
"Buyurun, hanımefendi"
Gece de ona gülümsedi karşılık olarak. Alaycıydı sesi ve edası...
"Hanımefendi mi? Allah iyiliğini versin senin, emi!"
...
Bu andan sonra kitabı elimden bırakamayacağımı da seveceğimi de biliyordum.
Arabesk bir konu gibi gelse de sürprizlerle dolu, temposu ve merak duygusu bir an için düşmeyen romantizmin de eksik olmadığı güzel bir Fatma Erdek kitabı.
Neredeyse her bir karakterin hikayesi ayrıca bir roman olacak sağlam bir hikaye.
Spoiler saymazsanız (sayacaksanız okumayın - uyarı uyarı!!) kitaba yönelik tek eleştirim sonundaki ayrılığın bana zorlama gelmesiydi. O kısım daha farklı olabilir ya da direkt o kısım olmayabilirdi. 

Kitabın ciltli olması da şahane!
Ephesus Yayınları okuyucusunu şımartmayı seviyor 

Diğer Fatma Erdek romanları yazılarım:
Sıradaki Fatma Erdek romanını merakla bekliyorum.

5 yorum :

  1. Ayyy okuduğum tek Fatma Erdek kitabı ve yazara hayran olmama yetti. Sırada Kara Kış Beyaz Düş var. Onu alacağım. (bi milyon kez söyledim ama :D :D :D)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Seyhan ,uzun zamandır Okunmayı beklenen Öksüzler trenini bitirdim. Kıtap tavsıyelerıne mutlaka bakıyorum .normalde ismi dram olduğundan Alıp okumazdım ama sen tavsıye edince aldım iyiki okumuşum. Şimdi gözümü yukarıdaki kitaba diktim ama önce gunduzsefası var yarım kalan :) iyiki daha çok yazmaya başladın bu aralar kışın hergun bloga bakıp üzülüyordum yıne yazmamış diye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ne kadar memnun oldum ^^
      kışın pek sık yazamadığım içim dolup taşıyor yazı yazmak için ama kolum rahatsız uzun süre bilgisayar başında oturamıyorum. kısa kısa artık Allah ne verdiyse.
      bu arada önerime kulak verip okuduğun kitapları bi fotoyla mailime yollarsan kitap kulübünde bahsederim, hoş olmaz mı ;)

      Sil
  3. Fatma Erdek daha önce hiç okumadım ama hiç olumsuz bir yorum görmedim hakkında.Bende merakla gece ile şafak'ı aldım.Yeşil deniz kabuğu bittiğinde başlıcam umarım hayal kırıklığına uğramam :)

    YanıtlaSil

söz sizin...