21 Eylül 2018 Cuma

Edebiyat Ve Patates Turtası Derneği

Edebiyat ve Patates Turtası Derneğinden bahsedeceğim ama müsaadenizle öncesinde Something Borrowed'den bahsedeyim, aynı yanılgılara düşmeyin. Çünkü ben biliyorsunuz sadece sizin için izliyorum 😂

Nerede o eski filmer hakikaten ya!
Doksanlarda izlediğim romantik komediler nerede? Tükendi mi? NE?! Ben mi büyüdüm?! Sanmıyorum ama neyse haklı da olabilirsiniz.
Something Borrowed Türkçeye Ödünç Sevgili olarak çevrilmiş 2011 yapımı bir film. Türü için romantik komedi denmiş. John Krasinski, Kate Hudson ve Once upon a time dizisinin Pamuk Prensesi Ginnifer Goodwin oynuyor.


Yaşasın! dedim, Aranan kan bulundu. Bir hevesle izlemeye başladım ve sıkılmadım da aslında ama tabii umduğumu bulamadım. Bir de bilemiyorum en iyi arkadaşının sevgilisiyle yatmanın nesi romantik? Bir de John Krasinski'nin gereksiz mi gereksiz bir rolü varmış.
İlle de merak edenler için fragmanı izlesinler yeter derim.
Senaryo filme döndürülmeden evvel elime verilseydi, gerçekten harika bir filme çevirebilirdim ama artık çok geç.
Yine de John Krasinski izlemeye devam. Tutturacaksın John sana inanıyorum, gerekiyorsa kendin yaz adamım!

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society isimli filme gelirsek...


İkinci dünya savaşı ve nazileri görünce biraz bozuldum açıkçası çünkü samimiyetsiz bir günah çıkarma olarak görüyorum bunu ve ne yaparlarsa yapsınlar hoşuma gitmiyor.
Ama bu film öyle değil. Aslında bir kitaptan uyarlama. Ve kitaplarla alakalı.
İkinci dünya savaşı sıralarında hiçbir şeyleri yokken her şeylerini paylaşan bir grup insanın kitaplar sayesinde hayata tutunuşu, kitabın birinden çıkan bir adrese yazmaları ve o adresten de bir yazara ulaşmaları.. Yazarın bu grup karşısında çok etkilenip onlarla tanışmaya gitmesi de falan da filan.
Güzel etkileyici yalnız uzun bir film. İki saat kadar. İki saat olmasa daha güzel olurmuş. Benim gibi İngiliz dizilerini izleyenler için filmde oynayanların simaları oldukça tanıdık.
Bu filme müsaade var izleyebilirsiniz. 😂

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

söz sizin...