6 Ocak 2016 Çarşamba

Munchies Pancake

Yeni yerler keşfetmeyi, bir yerde bir şey meşhursa gidip tatmayı seviyorum malumunuz.
Blogda istediğim her yeri yazamasam da igde çoğunlukla gittiğim yerleri paylaşıyorum.
Burada da genelde sevdiklerime değiniyorum ama, sadece sevdiğin yerler olur mu sevmediklerini de yazmalısın, dedi fikirlerine güvendiğim bir arkadaşım.
O zaman en sevmediğimden başlıyayım, dedim ben de.

Uzun zaman önce gitmiştim buraya.
Bir instagram fiyaskosu idi.

Ben değil bir arkadaşım görmüş, çok popülermiş, kapısında kuyruk oluyormuş, biz de gitmeliymişiz.

Allah Allah bir pancake ne kadar lezzetli olabilir ki? Kapıda kuyruk olacak kadar?
Ben zaten çok iddialıyım biliyorsunuz pancakete.
Biz gittik kapıda kuyruk muyruk yok ama olsa da şaşırmam minicik bir dükkan iki kişi girdi mi üçüncü mecburen bekleyecek.
Oturduk birileri ilgilensin diye bekliyoruz, yoğunluk yok he, bön bön bakıyorlar hayatımda bu kadar suratsız çalışanlar görmedim. Karadenizde gemileri mi batmıştı, sevgilisinden mi ayrılmıştı (hepsi birden) bilmiyorum artık. Ne bir menü ne bir şey içeride tahtaya bir şeyler karalamışlar ama biz dışarıda oturuyoruz, bilgilendirme yok. Pancake yiycez, dedik başka ne var bilmiyoruz ve öğrenemiyoruz da işte.
Neyse iki kişilik Pancake tabağımız geldi.


İşte o zaman anladım insanlar buranın anca sunumuna vurulabilirdi. Sırf bu sunum yüzündendi iltifatlar. Sırf o tabaklar çekilsindi, instagrama konulsundu, diye katlanılıyordu herhalde bu suratsız çalışanlara.
Zira pancake, pancake yani. Herkesin yapabileceği tarifi ben zaten vermiştim. Tadında ekstra şahanelik yok.
İki kişi 60 TL ödedik ki bu geçen yıldı. Geçen yıl dediğim 2014 sonbaharı. İnşallah daha da artmıştır fiyatı ki sırf popüler diye gidenlerin şöyle benim gibi burnu sürtülsün :) Hatta aranızda yine de gitmek isteyenler varsa mekan modada. :)

Geçen gün önünden geçtim buranın ama inanın öyle gıcık olmuşum ki dikkatli bakmadım. Belki büyütmüşlerdir. Belki elemanlar değişmiştir. Bilemiyorum.
Aranızda müdavimleri var mı? Varsa da kusura bakmasın artık anlattıklarımda eksik var fazla yok.:/

17 yorum :

  1. izmirde yaşıyorum ama bu mekanı bende istanbulda gidince mutlaka gitmeliyim diye gidilecekler listeme eklemiştim:) aslında tahmin ediyordum sonucun böyle olacağını ama bu yazıyı okumam çok iyi oldu ben izmirde o paraya harika kahvaltılar yaparım hemde kaç kere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay aynen yaa..
      nedir yani bilmesek yutturcaklar o pancakeleri bize :D

      Sil
  2. Ah sorma seyhan öyle bir açıyla çekip öyle ballandırıyolar ki dayanamayıp gittim bir kaç yere resmen para tuzağı. Görüntü var tat yok .

    YanıtlaSil
  3. Benim de en gıcık olduğum şeydir ,çalışanların suratsız olması . Ne olur sanki gülümseniz ya da oturduğumda gelseniz . . .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç yani.
      ben senin asık suratını çekmek zorunda mıyım :/

      Sil
  4. Munchies'e gitmedim ama ben de bubu konseptte bir yere Fenerbahçe'de gittim. Hafta içi gitmiştik, kimse yoktu. İki kişilik menü 50 lira bir de sınırsız çay var. Biz iki kişi bir menü paylaştık, eşim yemedi sadece 1 çay içti. Ve eşimden o çayın da parasını aldılar. Hani almasalar da tuhaf ama insan diyor ki ya hafta içi şurda 50 lira para veriyoruz. Menü harici bir bardak çay seni fakirleştirdi mi? Allahtan suratsız tipler değillerdi ama işte bazen de bazı yerler insanı bağlamayı beceremiyor.

    Pancake meselesine gelince. Bu nedir yahu? Saçmalığın daniskası değil mi? Aşırı pahalı gerçekten de. Para verdiğine de değmez. Sıra beklediğinize falan hiç değmez bence. Evde kır iki yumurta yap en alasını. Dediğin gibi orda check in yapmak, IG'ye foto koymak için bu çabalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bazısı bu ufak hesaplarıyla insanı deli ediyor senin zaten sınırsız çay hakkın var ne kadar çay içebilirsin ki,bir de bunu hesap edip parasını alıyorlar.
      benim bir yerim olsa pancake ikramım olur:))))

      Sil
  5. Eleman karakter, dükkanın sunduğu ve fiyatı insanın yüzü gibidir. Yani burası insan olsa ne içi ne dışı bi işe yaramaz denilecek biri olurdu herhalde. 60lira insana en çok o elemanların suratsızlığından dolayı koyar adama. O yazdıklarınla seni çok iyi anlıyor ve kendimi senin yerine koyabiliyorum. Boşver gitmiş,görmüş oldun. O parayı da, evin ve kendi yaptıklarının değerini birkez daha anlamış olmana say ;)
    Sağlıklı mutlu bir sene dilerim Seyhan'cım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle değil mi?
      ben gittim siz gitmeyin diye çok insana da anlattım ve dediğin gbi o suratsızlıkları yerine sıcak bir ortam olsaydı belki de çok farklı bir yazı olacaktı burada.
      sevgiler canımmmm iyi senelerr^^

      Sil
  6. Ne büyük hayal kırıklığıydı ya Seyhan'cım valla ben önünden bile geçmedim bir daha. Zaten o kadar tantana etmeseler farkedilecek bir yer bile değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma ya sanki altından pancake yapıyorlardı onlara bize de verin diye yalvarıyorduk, öyle bir edalar havalar. öküzler!

      Sil
  7. instagramda belli dönem belli şeyler moda oluyor ve bu moda oldukça abartılmış bir yapaylık içeriyor bence. pankek gibi evde yapılabilecek basit bir yiyeceğe sırf sunum ve mekan için fahiş fiyat ödemek büyük israf :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ahh her şeyimiz israf olmuş bu da normalleşmiş, halbuki olacak şey mi?
      kalitesiyle markalaşmış yerler bile yok atık sırf sosyal medya şişirmesi..

      Sil
  8. aaaaaa ben de uzun zamandır sosyal medyada burayı görüp merak ediyorum. gitmeyi çok istiyordum. bu yazıdan sonra hiiç gideceğimi sanmıyorum. Çok teşekkür ederim kendi adıma. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa valla sevindim. ben sana daha güzel mekanlar bulurum boşver burayı :)

      Sil
  9. İzmir'de de açıldı geçenlerde krepçi-kahvaltıcı bir mekan. Adını da buradan duyurayım ki gitmek isteyenler iki kere düşünsün - Cafe Woodstock
    Servisin geç gelmesi, menüde olan krep sayısının azıcık olması, tuzlu yiyeceklerin yetersizliği, tatlıların çok olması, çayın çok geç gelmesi...daha ne saysam bilemedim. Sonradan krep isteyince Allahtan getirdiler ücretsiz olarak ama bu servisin geç gelmesinin telafisiydi diye düşünüyorum, çünkü ilave krepler ücretliydi menüde yazana göre.
    Oradan çıkınca gidip bi yerlerde adam gibi kahvaltı edelim diye düşünüyorduk.
    Sırf instagramdaki abartı beğeniler sayesinde pazar sabahımız kötü geçmişti.

    YanıtlaSil

söz sizin...