30 Ocak 2014 Perşembe

Hıçkırık

Aslında sıradaki kitabım bu değildi ancak hazır Bolu'dan bahsetmişken, Bolu'ya giderken başladığım dönerken bitirdiğim kitabımdan bahsetmenin hoş olacağını düşündüm.

(Ve yine) aslında, başka kitap okuyordum ama yolda biter de yanıma başka kitap almadım diye sinir olabilirim diye.. ya da okuyamam midem bulanır sonra neden bu kitabı yük ettim diye sinir olurum diye.. yani illa ki sinir olmayayım diye yanıma hafif, küçük, varla yok arası, son siparişime son dakika eklenen kitabı, yani Kerime Nadir'in "Hıçkırık"ını aldım.

"Samanyolu"nu okurken düştüğüm hataya düşmeyerek önsözü okumadım. (Samanyolu kitabı yorumu için bir şey düşünüyorum da o yüzden henüz yazmadım - yazacağım)
Karakterleri canlandırırken, hayal dünyam etkilensin istemedim.

Çok uzatasım var galiba, kısa kesmeye çalıştıkça uzuyor yazı.
Hayır kitap cep boy ve 200 sayfa, ne kadar uzatabilirim ki yani.
Sus artık Seyhan!
Evlatlık geldiği evde öz çocuktan farksız büyütülen, kendisinden büyük evin kızına gizli aşk besleyen Kenan'ın içli, hassas öyküsü. Türk filmi tadında.
Kenan gibi karakterleri sevmiyorum ben. Ne kadar "hassas" gibi olursa olsun kitap boyunca ona kabahat buldum. Sevgileri bile yük, sevmesinler daha iyi ki ben kibar adam severim aslında..

Benim cep boylarla aram iyi biliyorsunuz.
Sonuç olarak bu kitabı da varlığını hissetmeden çantamda taşıdığım için mutluyum. Fiyatı da çok uygun. Yollarda okuyabilenler, böyle türk filmi tadında kitapları sevenler alsın atsın çantasına.

Filmini de izlemeli bir ara ;)

10 yorum :

  1. Ay ben aşk hikayelerini çok severim tabi abartılmışlar çok sarmaz beni ama masum olanlar kendi kendime güldürür beni. Öyle mi bu kitap, önerir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam da dediğim gibi bir kitap işte, türk filmlerindeki aşkı izlemeyi seviyorsan bu kitabı da okumayı seversin

      Sil
  2. 'Gibi' fazla :) Aynı isimli bir Türk filmi var biliyorsundur kesin. Ediz Hun, Hülya Koçyiğit.. Ve ben çok severim o filmi. Replikleri. Bu kitap sadeleştirilmiş versiyonu mu? 200 sayfa az geldi bana. Eski basımları vardı bir yakınım evinde. Onların Türkçesini anlamak güç olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kerime nadirin samanyolu uyarlamasında da ikisi oynuyormuş nedir ya hu ediz hunla hülya koçyiğitten başka kimse yok muymuş :)
      ben bilmem izlemedim filmini ama izlemeyi düşünüyorum.
      zorlasalar 100 sayfada olabilirmiş yani cep versiyon sonuçta.
      ancak sadeleştirilmiş mi bilemiyorum.

      Sil
  3. tam benlik desene :) Samanyolu'nun dizisini izlemiştim;Aydan Şener - Tolga Savacı oynamıştı
    çok sevmiştim,ama kitabını okumadım,hıçkırık'ı da eklemem lazım anlaşılan listeye :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa samanyolununn dizisi de mi varmış?
      sevgiler bendenn ..

      Sil
  4. önce samanyolu sonra da hıçkırık izlyelim ki iki tane hıçkırık var hıçkırık ve devam filmi niteliğinde son hıçkırık.detayları izlerken veririm sonra unutuyorsunuz :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izleyebilir miyiz gerçekten.
      lütfen lütfennnn ^^
      link bulalım.
      bakalım benle türk filmi izlemek nasıl :D

      Sil
  5. Ben bu kitabı yıllar önce okumuştum şimdi sende görünce aklıma geldi :) Kerime Nadir hep acı aşkları ve hayatları yazıyor, hatta ibret alınıcak hayatları.

    YanıtlaSil

söz sizin...