13 Temmuz 2018 Cuma

Koca Bir Tarih; Kraliçe Elizabeth


Merhaba ; ben İpek .
Fahriye Evcen’li Çalıkuşu dizisinin yorumları için interneti karıştırırken Seyhan’ı keşfettiğim günden beri ; Seyhan’ın takipçisiyim : ) Kendisiyle yüz yüze hiç konuşamasak da yazı yoluyla epey muhabbetimiz var .
Meghan ve Harry ‘nin düğünü sonrası Seyhan bana konuk yazarlık teklifinde bulunmuştu. Bir müddet kararsız kaldıktan sonra sizin için Kraliçe 2. Elizabeth ‘i seçtim; umarım beğenirsiniz sayın okur  J



              ‘’Majesteleri Birleşik Krallık  Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda, Kanada, Avustralya, Yeni   Zelanda ve Diğer 12  İngiliz Milletler Ülke Topluluğu Kraliçesi‘’

O adeta yaşayan bir tarih, seveni olduğu kadar sevmeyeni de var. Her ne kadar günümüzde yetkileri sembolik derecesinde sınırlandırılmış olsa da o dünyanın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı. Dünyanın en eski devletlerinden biri olan İngiltere’nin başı. Kuralcı, geleneklerine ölümüne bağlı İngiliz halkının biricik Kraliçesi. Neredeyse 1000 yıllık monarşi kurallarının mutlak savunucusu. Times Nehrindeki ve İngiltere’deki kuğuların tek sahibi.  Aynı zamanda anne, eş, kardeş, şimdilerde ise nine  J
Hadi gelin Elzabeth’i biraz yakından tanıyalım:
Kraliçe Elizabeth’in tam adı Elizabeth Alexandra Mary Windsor . Babası 6. George ,nam-ı diğer kekeme kral , annesi Kraliçe Elizabeth  Bowes -Lyon.  Kraliçe Elizabeth 21 Nisan 1926 yılında doğdu. Amcası 8. Edward aşkı için tahttan feragat edince babası kral oldu.(sonraları 8. Edward ‘ın Nazilerle işbirliği yaptığına dair söylentiler çıkmış ve ülkesindeki itibarı iyice azalmış. )  1952 yılında babası 6. George un vefatıyla kraliçe olan Elizabeth şu an büyük babaannesi  Kraliçe Victoria ‘nın da taht rekorunu kırmış durumda ve Birleşik Krallığın en uzun süre tahtta oturan hükümdarı aynı zamanda dünya üzerinde en uzun süre hükümdarlık süren kraliçe ünvanınını taşımaktadır . Taç giyme töreni tv den canlı yayınlanan, 2. Dünya Savaşı’nda kamyon şöförlüğü yapan Kraliçe ;atları ve corgi cinsi köpeklerini ve fotoğraf çekmeyi çok sevmektedir. Kraliçe’nin başrolünü Jenna Colleman’ın oynadığı Victoria dizisini sevdiği söylenmekte.( İzlemediyseniz  Victoria dizisini mutlaka izleyin; şimdi başlasanız yeni sezona kadar geçmiş 2 sezonu bitirirsiniz J )
 Kraliçe 21 nisan ve 9 haziran tarihlerinde  olmak üzere yılda iki kez doğum günü kutlamaktadır, (1748 de Kral 2. George un başlattığı bir gelenekle kral veya kraliçeler doğum günlerini resmi olarak haziranın 2. Haftası kutluyorlar )

26 yaşında Kraliçe olan  2. Elizabeth’in taç giyme töreninden : Kraliçe, Prens Philip , Kraliçe’nin annesi Elizabeth ve Prenses Margaret

Fotoğraf çekmeyi çok seven Elizabeth’in zaman zaman fotoğraf çektiği söyleniyor. Hatta Babası Kral George düğün hediyesi olarak Elizabeth’ e bir kamera hediye etmiş.

Kraliçe Elizabeth atları çok seviyor, özel yetiştirdiği atları olduğu bilinmekte. 


Kızı Anne ve torunu Zara ile birlikte


Kraliçe’nin kalabalık ortamlarda kolay farkedilebilmesi için renkli giyinmesi gerekiyor. Kraliçenin
şapkaları saç aksesuarları ve kıyafetleri oldukça meşhur. 

Yıl 1958..

Kraliçe Elizabeth ‘in taç giyme töreninde giydiği elbise.


Onu sık sık baş örtüyle görebiliyoruz, bu haliyle semt pazarına çıkmış teyzelere benziyor, çok doğal J


Annesi ve kardeşi Margaret ile olan bu fotoğrafı seviyorum ..
Ve bunu da..


Biz en çok Prens Charles ‘ı ve rahmetli Lady Diana’yı tanıyoruz; ama 1947 den beri Prens Philip ile evli olan Kraliçe’nin 4 çocuğu , 8 torunu ve 7 torun çocuğu mevcut. Kraliçe’nin soy ağacı :



Kraliçe ve Prensin düğün fotoğrafı, çift 71 yıldır evli, Kraliçe’nin 13 yaşından beri Philip’e aşık olduğu söyleniyor. Kendisi sevdiği adamla evlenirken, hayatındaki neredeyse herkesin evliliğinde monarşi kurallarının ve sevdiklerinin mutluluğu arasında kalması oldukça ilginç bir durum ( bakınız Prenses Margaret'ın hayatı,Diana-Charles-Camilla olayı ) 



Sarah Ferguson ve York Dükü Andrew

Wessex Kontu Edward ve eşi Kontes Sophie 

Prenses Anne ilk eşi Mark Philips 

Prenses Anne ve 2. Eşi Timothy Laurence 


Kraliçe 18 yaşındayken..

Kraliçe’nin 90. Yaş günü için çekilmiş resmi fotoğraf.



Kraliçe ve köpekleri

Kraliçe’nin 90. Yaş günü için hazırlanan 90 yıl 90 fotoğraf videosu :
Kraliçe at sürerken  :

Kraliyetten güncel haberler için resmi instagram adresi :

Kraliyet ailesinin arşiv koleksiyonu için ( Kraliçe’nin  geçmişten günümüze giydiği kıyafetler, kullandığı aksesuarlar, arşiv fotoğrafları, kraliyete ait sanat eserleri mevcut ) : https://www.instagram.com/royal_collection_trust/    


Hepimizden nefret ediyor olabilir mi?

Ve son olarak:

Kalbimizin kraliçesi ♥

Geleceğin consort kraliçesi.

Belki de geleceğin monark kraliçesi …

*Yazıdaki fotoğraflar kraliyet resmi web sitesi ve instagram adresinden alınmıştır.
Sürç-i lisan ettiysek ,affola, sevgilerle ..
Ve Seyhan’cım , bana güvenip sayfanı bana emanet ettiğin için teşekkür ederim 

3 yorum :

  1. o zaman ilk yorum yazını defalarca okuyan biri olarak benden gelsin :)
    öncelikle beni kırmadığın için teşekkür ediyorum sonrada sendeki potansiyeli gördüğüm için kendimi tebrik ediyorum. bence biraz daha zamanla bir blog yazılık değil bir blogluk yazı çıkardı senden.
    daha bunun dedikoduları var skandalları var.. var da var :)
    mesela şu ferguson.. yazmasak da bir ara kaynatalım bu konu hakkında.
    içimden bir yazı daha geçiyor keşke yazsan, ama söylemeyeceğim, çünkü bence sen o konuda yazman gerektiğini hissedeceksin ;)

    oyyy çok güzel oldu ya blogum şenlendi.
    ellerine sağlık!!

    YanıtlaSil
  2. Blogunu bana açtığın için asıl ben teşekkür ederim.Umarım okuyucuların da beğenir. Diana'nın ahını aldılar;ama eltisi Sarah'ın ne skandalları var ^^ diğer kraliyet aileleri ile ilgili yazmak için araştırmalara başladım;haklarında yazı yazmak giydikleri kıyafetlere bakıp geçmek kadar kolay değilmiş :) koca Avrupa kıtasındaki tek kraliçe Elizabeth, tek prens de Charles değil,biraz da diğer kraliyet ailelerini tanıyalım. Günlerdir Elizabeth torunu Hary'yi Meganla nasıl evlendirdi diye konuşuyoruz;ama Silvia ne yapsın taht varisi kızı spor hocasıyla, biricik oğlu ise geçmişte çıplak mankenlik yapan bir garsonla evlendi! ama sonuçta aşk kazandı herkes mutlu :)

    YanıtlaSil

söz sizin...