15 Ocak 2018 Pazartesi

Issız Kar Taneleri

Kimberley Freeman'ın bitmek bilmeyen 694 sayfalık son kitabının yorumunu sizlere sunmaktan gurur duyarım :)
Bitmek bilmemesinin sebebi benim ağır okumam, başka şeylerle ilgilenmekten okumaya az zaman ayırmam ve tabii birkaç kitabı hep beraber okumaya çalışmam.
Yoksa Freeman gene çok akıcı bir roman yazmış.

Bu romanda Freeman Rus bir aileyle tanıştırıyor bizi. Önemli karakterlerimizden ikisi annesini  küçük yaşta kaybetmiş ve babaları da karısı öldükten sonra kızlarını amcaları Ivan'a bırakıp bir daha onlarla iletişime geçmiyor. Kızlar amcalarının kızı Sofi ile kardeş gibi büyüyor. Kızlar büyüyüp genç kız olduklarında Rusya'dan bu yokluktan kurtulma planları yapıyorlar ve Sofi'nin zeki planı sayesinde kurtuluyorlar da. Ancak bu olayın lanetini hep peşlerinde hissediyorlar.
Kızlar hep düşledikleri masallara ulaşabilecek mi? Peki her masal mutlu sonla biter mi? Kitabı okuyup öğreniyoruz.
Kimberley Freeman genellikle ikili bir öykü anlatır ve çoğunlukla da iki zamanlıdır. Okurken günümüzden geçmişe gideriz, günümüz hikayesiyle birleşecek kısmı iple çekeriz. Ancak bu kitapta gelecekle açılsa da onunla kalıyor ve gelecek geçmiş şeklinde ilerlemiyor. Bir merak unsuru katmış kitaba tabii ama ondan sonra o kadar öncesinden başlıyor ki hikaye ve öyle olaylar oluyor ki, sizi sonuca götürmemek için çabalamış gibi geliyor.
Başlangıç kısmı olmasaydı da merakla okurdunuz halbuki.

Kimberley Freeman ile tanışma kitabı olmak için iyi bir tercih olmasa da, Freeman severlerin zevkle ve sıkılmadan okuyacakları kesin.
Keyifli okumalar.

Kimberley Freemen'ın diğer kitapları, sırasıyla:
Kır Çiçeği Tepesi
Deniz Feneri Koyu
Kor Adası
Zümrüt Şelaleleri
Esir Şarkılar Vadisi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

söz sizin...