6 Aralık 2015 Pazar

Kösem Sultan

**Blogda yeni dönem; konuk bir yazarım var artık. 
Kendisi arkadaş kontenjanından. 
Bundan kelli pazar günleri tv programları/dizileri hakkında Kezban'ın görüşlerini okuyabilirsiniz.
İlk konu olarak Kösem Sultan adlı benim hiç izlemeyeceğim bir diziyi seçmiş.
Kendisine köşesinde başarılar dilerim ^.^

İlk yazı konumuz,"ecdadımızı yanlış tanıtıyorlar Osmanlı bu değil" yorumlarıyla tepki çeken aynı zamanda tarihi t.v. dizilerinden takip edip dizide kullanılan her aksesuarı, kıyafeti moda diye
edinmek isteyen kişilerce ilgiyle beklenen "Muhteşem Yüzyıl Kösem".

Ben Muhteşem Yüzyılın sıkı bir takipçisiydim (her ne kadar Meryem Uzerli'den sonra ilgim azalsa da). Kösemi de bu beklentiyle izledim. Ancak ilk yapımın üzerinde bir şey göremedim. Ne oyunculuk ne de senaryo adına.

Oyunculardan başlamak gerekirse Sultan Ahmet rolünde Ekin Koç başarılı, aynı şekilde Anastasia rolündeki Yunanlı oyuncu da. 
Fakat Hülya Avşar için aynı şeyi söylemek zor.Yıllarca magazin basınında gördüğümüz yüzü, böyle bir rolde inandırıcılığını yitirmiş.
Yine aynı şekilde Mete Horozoğlu yeniçeri ağası rolünde dizinin kötü performanslarından.
İyilere gelince Aslıhan Gürbüz (Halime Sultan) ve Nadir Sarıbacak(Bülbül Ağa) başarılı oyunculuklarıyla dikkat çekenler.

Ayrıca dizideki kostüm, mücevher ve aksesuarlar da çok güzel. Kösem Sultan'ın ekrandaki yolu açık gibi. Her ne kadar total reytingleri düşük olsa da AB grubunda birinci. 
Belki de bu sebeple Beren Saat diziye erken dahil olabilirmiş.

I. Ahmet erken yaşta vefat etmesine rağmen Kösem Sultan uzun yıllar valide sultan olarak etkili olmaya devam etmiş. Yani reytingleri iyi giderse uzun yıllar devam edebilir, malzeme çok.
Kezban_Londrada bildirdi

10 yorum :

  1. ben pek izlemedim ama gördüğüm kadarıyla eehhhh'likti seyhanım. yazık olmuş bence.

    YanıtlaSil
  2. Aynen katılıyorum Aslıhan Gürbüzün rolü gerçekten çok iyi:)

    YanıtlaSil
  3. herşey ancak bu kadar yanlış anlatılabilir 12 yaşında başa geçen I. Ahmed'i 18 yaşında yaptılar o da en az yani o yaşta sünnet olmamış göründü mecburen :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ciddi miii :))
      bileydim izlerdim euheuheuh :P

      Sil
  4. Ecdadımıza attıkları iftiraların hesabını bakalım nasıl verecekler ve bunu izleyen insanların çoğu Osmanlı'dan nefret ettikleri gibi bunlara da inanıyorlar.Dizi de amacına ulaşmış oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence daha da kötüsü senin benim gibi osmanlıdan nefret etmeyen tarihi bilen insanlarında oturup ayıla bayıla izlemesi.
      buna bir anlam veremiyorum hatta kızıyorum da. diğerleri zaten dizisi olsa ne olmasa ne aynı mal.

      Sil

söz sizin...