3 Aralık 2015 Perşembe

Korkma Ben Varım

Murat Menteş her kitapta beni abandone etmeyi başaran  bir yazar.
Bu kitapta fikrim değişti mi?
Hayır!
Önceki okuduklarımdan sonra ne yazdıysam aynı şeyler geçerli.
Edebiyat dahisi.

Hikayenin ilerleyişi absürt olabilir -tabii bu absürtlüğü hayal etmek dahi bence ayrı bir istidat- Ama en güzel aşk sözleri, en romantik jestler yine bu absürtlüğün arasından çıkıyor.
Yazmak isterse en şahane aşk romanını -ki sanıyorum bunu hakaret kabul eder kendisi:)- en sağlam dramayı yazabilir bu adam.
Araya serpiştirdiği şeylerden öyle etkileniyorum ki..
Bu yüzden pür dikkat okuyorum; aman espriyi kaçırmayayım göndermeyi yakalayayım, diye.
Böyle yazmak isterdim...

Hala okuduğum ilk kitabı Ruhi Mücerret'i tek geçerim ama hiç Murat Menteş okumamış ve okumak isteyenlere Dublörün Dilemması ile başlayıp, sonra Korkma Ben Varım'ı okumalarını, Ruhi Mücerret ile zirvede, acaba bir sonraki romanında neler olacak diye beklemelerini tavsiye ve teşvik ederim.

9 yorum :

  1. Ben Ruhi Mücerret'i okumuş ve kelimelerle dans edişine hayran olmuş,hayal gücünü çok kıskanmıştım şahsen.Absürt ile olsa onu kurgulamak ,kurgularken araya doğru tespitler sıkıştırmak büyük beceri bence.Ön yargı ile başlamıştım o kitaba tarzım değil diye ama sonra iyi ki okumuşum dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de diyorum iyi ki okumuşum yıkmışım ön yargımı. favorim artık.

      Sil
  2. Ayyy okumalıyım. Bu yorumdan sonra merakım tavan yaptı:)

    YanıtlaSil
  3. Seyhan bense tam tersi şekilde düşünüyorum, Ruhi Mücerret iyiydi ama ben de Korkma Ben varım'la başlamıştım ve tahmin edersimn ki Türk edebiyatında ilk defa böyle bir yazarla karşılaşmanın heyecanıyla dolup taşmıştım. Çok sevdim Dublorün Dilemması'nı da ama Ruhi Mücerret o ikisine yetişemedi. Belki konuyu sevmedim ama evet bence o bir edebiyat dahisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beklenti mi artıyor ne sonraki kitaplara karşı.
      çünkü ilk ruhi yi okuyan diğerlerine karşı benim gibi.
      bakınız bir sonraki yorum :D

      Sil
  4. Ruhi Mücerret, Dublörün Dilemması, Korkma Ben Varım sıralamasıyla okumuştum. Ruhi Mücerret benim için efsaneydi. Eğer doğru sıralamayla okusaydım fikrim değişir miydi? Sanmıyorum. Çünkü öyle bir gidiyor ki, Ruhi Mücerret ile zirve yapıyor. Ve bence kesinlikle alanında bir numara Murat Menteş. Ben de onun kafasından istiyorum dediğim çok olmuştur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı sıralamayla okumuşuz :))
      ben de hep onu merak ediyorum farklı sıralamayla okuduğumda fikrim değişir miydi merak ediyorum. ben emin değilim aldığım yorumlardan kelli değişebilirdi gibime geliyor.

      Sil
  5. doyamadımgillerden Ruhi mücerretne severim ne severim :)

    YanıtlaSil

söz sizin...