4 Ağustos 2017 Cuma

The Crown

Dizinin ikinci sezonu yüklenmeden bu diziden de bahsedeyim.
Dönem dizilerini/filmlerini seviyorum, seviyorsun, seviyor.
İngiliz kraliyet ailesi işin içinde olunca daha da ilgi çekici oluyor.
Bu kez yakın tarihimizden, kral ya da prenslerden değil Kraliçeden bahsedeceğiz.
II. Elizabeth'ten!
Hala yaşıyor.
Aman maşallah diyeyim de ölür mölür kenafir gözlü Seyhan etti demesinler.
Laf aramızda kraliçe tam 91 yaşında!

Önemli uyarı.
Bu diziden sonra ciddi bir kraliçe sevdası sarıyor dört bir yanınızı.
Elizabeth'in babası kekeme Kralmış bu arada. Ben bunların hikayesini az çok, bölük pörçük biliyorum ama böyle dizilerle oturuyor yerine.
Kekeme Kral diye bilinen IV. George, abisi  Edward'ın tahtan sevgilisi uğruna çekilmesi üzerine gönülsüz bir şekilde kral olmuştu. (Bunun da güzel bir filmi var, link vereyim; Zoraki Kral )
Kralın iki kızı var ve işte Kraliçe Elizabeth kralın büyük kızı.
Krala değinmemin bir nedeni var. Ben bu sevdiği kadın uğruna tahttan vazgeçen Edward'ın hikayesini çok merak ediyorum. Dizide de çok kötü gösterilmiş. Yani eminim biri bize yansız bir şekilde bu hikayeyi anlatsa var ya bayılırız, vay be her şeyden vazgeçmiş falan deriz, ama ingilizler pek sevmiyor herhalde.

Dizi yorumuna tam olarak gelemiyorum ama şunu da demem lazım, kraliçenin kardeşi Prenses Margaret' a bayıldım. Bana benziyor 😂😂😂😂 Düşestim prenses oldum 😂
Esprili ve asi bir karakter. Tamam aslında bana benzemiyor ben disiplinli ve kuralcı biriyim benden olsa olsa kraliçe olur😂😂 Ay biri beni sustursun, alçak gönüllülük yapacakken ağzımdan kibirli sözler çıkıyor😂

Diziyi izlerken Prenses Margaret'ın hayatını da okudum. Ay o kadar üzüldüm ki. Bana bir de spoiler oldu tabii. 2002'de vefat ettiğini öğrenince de sanki yeni ölmüş gibi üzüldüm.

Tekrar Elizabeth'e dönersek, kraliçeyi Claire Foy canlandırıyor.
Kraliçe bir harika!
Kıyafetler muazzam. Sadece kıyafetler için bile izlenir cidden 😊 O kalabalığın içinde nasıl da yalnız, nasıl da güçlü durmaya çalışıyor. Etkileyici.
Bir de taç giyme sahnesi var. Mü-kem-mel!
Sonra bulabildiğim eski görüntüleri de izledim. cidden çok başarılı.
Kraliçenin kocasına uyuz oldum, hala ölmemiş ya. Kraliçenin kocasını oynayan adam da, adı neydi, Matt Smith, cuk oturmuş.

Kraliçe onu kırmamaya özen gösterse de, kocası çok kere onu zor durumda bırakıyor.
Bu arada, çocukları kraliyet ailesine uygun olarak Kraliçe'nin soyadını alıyor. Bu da güzel işleniyor dizide.

Ben bu diziyi izleyeli çok uzun zaman oldu he! Neredeyse size bölüm bölüm anlatacağım ama :)
Durdursanıza beni. Seyhan tamam izleyeceğiz desenize.
Neyse kolum ağrıdı.
Yazmayı bırakıyorum.
İkinci sezon gelse de izlesek.

6 yorum :

  1. Kenafir gözlü Seyhan,ne güldüm be :D Ben bu diziyi izlerim abla,teşekkürler ^_^

    YanıtlaSil
  2. sabırsızlıkla bekliyorum 2. sezonu.. ben prens philipp'i olduğundan çok daha kötü gösterdiklerini düşünüyorum çünkü görevine bağlı ve ingilizlerin de oldukça sevdiği bir figür kendisi 94 yaşında olmasına rağmen resmi görevlerinden daha yeni ayrıldı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmem ben phillipi burada tanıdığımdan tanıdığım kadarıyla uyuz olduğumdan.. bilemiyorumm..
      :)
      ben de merakla bekliyorum, çok kısa ya dizileri püff..

      Sil
  3. İngilizlerin deyimiyle ''God save the Queen ''..aylarca merakla beklediğim bir dizi '' The Crown'' du. Diğeri de Victorya tabiki. Clarie Foy 'u daha önce '' Wolf Hall '' adlı mini dizide Henry Tudor 'un eşi Kraliçe Anne Boleyn rolünde izlemiştim.Kraliçe rolüne cuk oturmuş. Benim The Crown 'un ilk sezonunda favori sahnelerim Kral George 'un Elizabeth'e düğün hediyesi olarak kamera hediye etmesi;Edward ve Elizabeth'in hükümdarlık hakkında konuşmaları ; Elizabeth'in annesi ile okulda aldığı eğitimi sorgulaması ; gerçek hayatta sevmesem de Winston Churchill 'in bazı sahneleri, özellikle Elzabeth'in karşısına başbakan olarak ilk çıktığında Victorya'ya yapılan atıf :) neyse çok fazla spoiler vermeyeyim :)
    İngilizler Edward 'ın tahttan feragat etmesini bir tür vatan hainliği / vatanı sevmemek gibi görüyorlar sanırım. Sadece onun hayatını anlatan bir film/dizi hoş olabilirdi.Hatta filmde belki ufak bir Türkiye sahnesi olurdu ; Edward kısa süren hükümdarlık döneminde Türkiye'yi ziyaret etmiş,Atatürkle fotoğrafları var. Edwars'ın dizide Elizabeth'in taç giyme törenini tv den neşeyle izledikten sonra köşesine çekilp gayda çaldığı sahnede vatan sevgisi ve özlemi güzel yansıltılmıştı aslında. vee Margaret gerçekten hüzünlü bir hikayesi var; fakat vekillik ettiği bölüm şahaneydi :)) Prens Philip biraz sivri bir karakter olmuş ; ama zamanla durulacağını ve törpüleneceğini düşünüyorum.Ataerkil bir düzenin hakim olduğu bir dönemde Elizabeth'in tahta geçmesiyle bir anda karısının gölgesinde kalıyor. Mesleğinden; hobilerinden feragat ediyor; çocuklarına soyadını bile veremiyor. Ailesi üzerinde neredeyse hiç söz hakkı kalmıyor. Hırçın olması zaman zaman elizabethle didişmesi çok normal bence.. Ayy zaman çabuk geçsin; 2. sezon gelsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süpersin, post gibi yorum olmuş.
      konuk yazarlık yapmak istersen kapım her zaman açık ;)
      benim en sevdiğim sahne ise babannesiyle konuşma sahnesiyle, ne kadar az gülersen falan o kadar iyi olur gibilerinden bir şey söylüyordu.
      bir de yine babannesi kraliçeleri açıklıyordu hizmetçisine mi acaba?
      elizabeth the queen
      annesi mother queen
      kendi de queen mary.
      evet benimkiler bunlar ama taç giyme bölümü ayrıca harikaydı.

      Sil

söz sizin...