11 Kasım 2016 Cuma

Saatleri Geri Almama Saçmalığı

Hatırlıyorum, her saatleri ileri veya geri aldığımızda birileri 'niye geri alıyoruz ki, niye ileri alıyoruz ki?'diye saçmalıyorlardı.
Onların gazıyla yaz saati uygulamasında kalsa hep ne olur ki?, dediğim zamanları hatırlıyorum. Halbuki ben, kış mevsimini de erken kararan havaları da pek severim. Ama hesap edemediğim bir şey varmış. Şimdi o kadar iyi anlıyorum ki..
Keşke daha evvel de tecrübem olsaydı belki bu kadar sinirlenmezdim böylece, ancak ilk yılımda kış saati uygulamasına geçilmemesinin acısını dibine kadar hissediyorum.


İnsanlar evden, hala namazı kılıp çıkıyorlarsa bile, çok yakında evden çıkıp iş yerilerine vardıktan sonra kılacaklar sabah namazlarını. Namaz kılıyorlarsa veya iş yerleri müsaitse tabii.
Ama varmak istediğim noktayı görebiliyor musunuz?

Aralık ayında neredeyse sekiz buçukta hava aydınlanacak ki, bu yedide derse giren öğrenciler ilk iki derslerini karanlıkta işleyecek, üçüncü derste anca ayılmaya başlayacaklar, demek.
Hocaları ise ilk iki ders, kendi hayattan bezmişken, öğrencileri uyandırmaya, ders işlemeye ve akıl sağlığını korumaya çalışacak demek.

Siz de kendi hayatınızdan örnek verebilirsiniz tabii, ancak ben de kendi hayatımdan bir örnekle derdimi anlatmaya çabaladım.
Özellikle eğitim sektörü için saatleri geri almamak korkunç bir hata. Bütün okullar dokuzda ders başı yapmıyor malum.

Ha bir de şu var, bugünlerde hava yedi buçuk gibi aydınlanmaya başlıyor. (Tam aydınlanma demiyorum aydınlanmaya başlıyor.) Ama sokak lambaları daha yedi olmadan, etraf zifiri karanlıkken sönüyor. Bu hangi muhteşem zekanın(!) ürünü bilemiyorum ama herhalde evden çıkmıyor kendisi.
Yolda görseniz küçücük çocuklar, gençler sokaklar da oluyor, durağa varırken okula giderken korkuyorlar mı, kendilerini güvende hissediyor mı?, diye düşünmeden edemiyorum.

Neyse ya sinirleniyorum yazdıkça.
Altıda yollara düşen çocuklarımı düşünüp üzülüyorum. Allah'a emanet olsunlar.

10 yorum :

  1. Evet ya Seyhan sabah uyanmak zor oluyordu özellikle çocuklar için şimdi daha da zor :(

    YanıtlaSil
  2. SONUNA KADAR KATILIYORUM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER HAKKINDAKİ TESPİTLERİNİZE...
    benim kendi tespitim de sabahın karanlığında işe-okula artık her nereye ise evden çıkıp akşamın karanlığında eve dönenlerin hiçbirinin yeterli derecede güneş göremeyeceği ve özellikle de bu yüzden d vitamini aksikliği çekecekleri...bu da gelişim bozuklukları,depresyon,hemik hastalıkları ve bağışıklık problemlerini tetikler kiii; en büyük korkum d vitaminiyle illişkilendirildiği için kanseri tetiklemesi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kış mevsimin de o d vit degerlerimi hep düşer ki benim yazın bile düşük oluyor, en azından sabahçı öğlenci olduklarında çocuklar alabiliyor ancak, tüm gün olunca o da sıkıntı

      Sil
  3. Söylediklerinde çok haklısın. Ben belediyeye şikayet ettim, sokak lambalarını sabah erken söndürmemeleri konusunda. Saatlerin geri alınmaması çok saçma oldu bana göre. Seneye eski sisteme döneriz diye ümit ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte duyarlı bir vatandaş, geçen korkunç tipli çocuk para istiyordu o karanlıkta bekleyen öğrenciler için yine tedirgin oldum, ışıkları yak kardeşim bari ışıklar yansın.

      Sil
  4. Okula giden çocuğum olmadığı için durumun vehametini geçenlerde hava zifiri karanlıkken ders başlangıç zilini duyunca anladım. Eğitimcilerin ve öğrencilerin halini düşünemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten öğrenciler için çok zor, öğretmenler de hıncını çocuklardan çıkarmıyorsa yine iyi tabii bi de o var.

      Sil
  5. Saatlerin geri alınmaması nedeniyle başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere hepimiz mağdur olduk. Ben hastanede çalışıyorum;mesaim 8 de başlıyor ve Çanakkale için güneşin doğuşu 7:51! diğer illeri düşünemiyorum..üstelik daha kasım ayındayız :(( Umarım gelecek sene bu hata tekrarlanmaz.. Aslında çok geç değil isteseler şu an bile değiştirilebilir ama .. :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o şimdi 7.51 aralıkta 8.40 falan olacak, o zaman benim yedide derse başlayan çocuklarımı düşün :( aklı sıcak yatağında,hoca masal anlatırken :)

      Sil

söz sizin...