30 Temmuz 2021 Cuma

Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır 2

 Ahmet Şerif İzgören, çok sevilen videoları defalarca izlense doyulmayan, güler yüzlü, çalışkan ülkesini çok sever bir yazar, akademisyen. Kitaplarındaki dil konuşur gibi çok akıcı, çoğunu bir oturuşta okuyabilirsiniz belki ve sonra döner tekrar bakarsınız.
Paylaşım dünyasında, kitaplarında yazdıkları şeylere, videolarda, instagramda, twitterda rastlamak mümkün. Bu kitabın ilkini mesela; "Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır"ı bu aralar okusanız birçok yer çok tanıdık gelecektir, daha önce okumuş ya da dinlemiş olmanız muhtemeldir. Ama bu kitabın ne kadar ihtiyacımız olan gerçekleri söylediğini değiştirmez.


Neden böyle başladım. Çünkü ikinci kitabın başında Ahmet Şerif İzgören diyor ki, bu kitapla önceki arasında neredeyse 20 yıl var. O kitap için öyle güzel dönüşler aldım ki ikincisi için kendimi borçlu hissettim. Bunu yazarkende daha önce bir yerde bahsetmediğim, yazmadığım konular olmasına dikkat ettim.
Gerçekten de öyle. Ha bence ana temamız olan çalışmak, vazgeçmemek, başkaları için yaşamamak aynı. Tabii ki bu sosyal medya, ekran başında geçirdiğimiz süreler de eklenecekti.
Neyse Ahmet Şerif İzgören'in daha önce bahsetmediği, kitabı okuyacaklar için tekrar olmayacak yazılarını okuyacaksınız bu kitapta. Ama tutup bir sene sonra okursanız ve yoo bunu ben bir yerde okumuştum/görmüştüm/duymuştum.. e o da geç kalmışsınız demektir :)

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinde, okuma süremizin iyice azaldığı şu günlerde, kendinizi iyi hissettirecek ferahlatacak bir kitap önerisiydi.
Dikkate almanız dileğiyle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

söz sizin...