27 Ekim 2016 Perşembe

Şeftali Kokan Sırlar

Görüntüsü iştah kabartan bir seri olan şeftali serisini tamamladıktan sonra ikinci kitabı okumaya başladım. Birle ikinin arası oldukça açıldı ama en azından ikiyle üçün arası pek açılmaz, dedim.

Birinci kitap için yorumum şurada: Şeftali kokan bir yaz

Şeftali Kokan Bir Yaz beklediğim gibi olmasa da sevmiştim. Tutukluk vardı kitapta sanki ama pek konduramıyordum.
Kitap bittiğinde gerçekten karakterleri özlediğimi hissetmiştim. Dolayısıyla ikinci kitabın akıp gideceğini ve daha çok seveceğimi düşünüyordum, ne de olsa o ilk kitaptı haliyle giriş kısmı biraz yavaş olabilirdi ama bu gelişme kısmıydı.
Yorumumun nereye gideceğini anlaşıldı mı acaba?

İkinci kitapta çok sıkıldım.

Kitaba ismini veren sırlar sizi boğuyor dahası bir türlü öğrenemiyorsunuz; ortada bir sır mı var size mi öyle geliyor, diye bir belirsizliğin içinde sinir olarak okuyorsunuz.
Tamam sırlar olsun ama onu önce çözmeye çalışalım, sonra biz öğrenelim derken diğerlerinin öğrenmesini bekleyelim...

İlk kitapta, kitaptaki tutukluluğun çeviri kaynaklı olabileceğinden olabileceğini düşünmüştüm ama yok ya bence yazar bu kadar yazabilmiş :)
Allah'tan bu yorumu okumayacak, yoksa bana neler derdi kim bilir :)
Serinin üçüncü kitabı da bende var, ve itiraf etmeliyim ki çok şahane duruyorlar rafta, masada, her yerde.. Üçüncüsünü okuma şevkim kırıldı ama. Maalesef.
Yine de diğer kitaplara nazaran daha ince. Şimdi değilse de arayı fazla açmadan okumam lazım.

2 yorum :

  1. Ben yalnışlıkla üçüncü kitaba giriş yapmıştım :) Hatta tam o sırada seninle konuştuk üçüncü kitap güzel başlıyor gibiydi hoşuma gitmişti hatta.Sonra yine yorumun sayesinde farkettim ki yalnış kitaba giriş yapmışım :D İkinci kitap şu anda 200lerde ve elime bir türlü alamıyorum :I

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. kitap konusunda beni heveslendir bu yorumun :D

      Sil

söz sizin...