26 Ağustos 2016 Cuma

Kırık Kalpler Reçetesi

En yoğun zamanlarımda bile bloga yazı girmeyi beceren ben, şimdi neden bu kadar saldım size söyleyeyim hemen.
Çünkü evde durmuyorum :)
Ama haftada bir kitap yorumu girmem lazım, yoksa çok birikiyor. Birikince de peşpeşe kitap yorumu girmek durumunda kalıyorum o zamanda dolandırıcı gibi gözüküyorum sanki onları peş peşe okumuşum, her gün bir kitap okumuşum gibi.
O zaman haftanın kitap yorumunu yazmaya başlayalım.

Kırık Kalpler Reçetesi bana Novella yayınlarından çok şık bir sunumla hediye geldi. Kitabı sınava odaklandığım için hemen okuyamayacağım diye arka kapak yazısını okudum.
Keşke okumasaydım aslında. Neden böyle dediğime değinmeden önce konusunu kısacık özetliyeyim.

Dante becerikli bir aşçıdır ve kendi yerini açmak istemektir. Abby'ye deliler gibi aşıktır ve evlenme teklif etmek üzeredir. Dante, Abby ile ilk buluştukları yerde romantik bir evlilik teklifi ederken Abby tarafından terk edilir.
Buradan gerisini, Abby ile nasıl tanıştıklarını Dante ile Abby'nin nasıl da uyumlu bir çift olduklarını geriye dönerek okuyoruz. Bu noktada arka kapak yazısını okuduğum için kızdım çünkü bu bitmiş bir hikayeydi ve belli ki Abby ile Dante beraber olmayacaklardı. Öyleyse neden onların hikayesini dinliyordum ki.
Ama şimdi düşünüyorum da ben olayları tahmin etmişim yoksa arka kapağın spoiler verdiği yok :)

Günümüz dünyasında da Dante kendine ait bir yer açmakla cebelleşmekte Abby'nin arkasından kahr olmakla meşguldur ve gittikçe de zayıflamaktadır.

Romanın bir de fantastik boyutu var ama oda sürpriz olsun.
Kısıtlı vaktime rağmen dayanamayıp başladım ancak azar azar okuyabiliyordum. Fakat bir gün sabah namazından sonra uyku tutmayınca kitabın kalan 200'den fazla sayfasını okumak suretiyle bitirdim.
Yani kitap akıcı. Kitap yazlık. Kitap ayrılık barındırsa da eğlenceli.
Dahası, yemekle aranız iyiyse, yemek yapmayı, yemeyi seviyorsanız, siz de yemeklerin iyileştirici gücü olduğuna inanıyorsanız, mutfak hikayelerini seviyorsanız, kitap tam size göre.

2 yorum :

söz sizin...