7 Şubat 2016 Pazar

En Sevdiğim Haber Kanalının En Sevdiğim Programları

*Blogda Konuk yazar günü.
Diğer yazılar da ilginizi çekebilir.
Göz atmak için tıklayınız.

Türkiye, en fazla haber kanalının olduğu ülkeymiş. E hal böyle olunca sevdiğin, sevmediğin, az sevdiğin v.s şeklinde kategorize edebiliyorsun.

Ben de 1996'da kurulduğundan beri takip ederim NTV'yi. 
Bence sadece habercilikte değil, kültür yaşam programlarıyla da öncü. İşte bu programlara benim de severek takip ettiğim üç örnek.

İlki tabii ki  Vedat Milor'un sunduğu "TADI DAMAĞIMDA". 

Ekranda izlediğimiz en güvenilir yemek programı, öyle ki Vedat Milor'un gidip tattığı lezzetleri denemek isteyen ciddi bir kitle var (ben ve Seyhan gibi). 
Bazen bir esnaf lokantasına, bazen de çok lüks bir restorana gidiyor ama her zaman en iyileri sunuyor. Bir de ağzını şapırdatmasa :).. 
Yine de bence o ülkemizin tek gurmesi. Program cuma akşamları ekranda. 

İkincisi Saffet Emre Tonguç'un sunduğu "PAHA BİÇİLMEZ İSTANBUL". 

İstanbul'un eski semtlerini tarihi ve hikayesiyle birlikte anlatıldığı program, yaşadığımız şehrin gördüğümüz ama bilmediğimiz  taraflarıyla tanıştırıyor. İzledikçe programın isminin ne kadar isabetli olduğunu göreceksiniz. Tabii Saffet Emre Tonguç'un kibar ve naif sunumu da paha biçilmez. Program cuma akşamları ekranda. Tekrarı da pazar sabahları.

Üçüncüsü de NTV'nin uzun soluklu programlarından "MAKAM FARKI". 

Programı duayen gazeteci Mehmet Barlas ve başarılı haberci Oğuz Haksever birlikte sunuyor.  
İki ismin de derin Türk Sanat Müziği bilgisi hayran olunası. 
Bizim jenerasyon için ağır ve alaturka bulunsa da, geçmişten günümüze en iyi eserlere yer veriliyor programda. İki ismin keyifli sohbeti de cabası.  
Makam Farkı her cumartesi NTV'de.

Haber kanalları sadece birbirine tahammül bile edemeyenlerin olduğu tartışma programlarından ibaret değil, çok iyi kültür yaşam programları da var.  Genelde birbirlerini taklit etseler bile...

3 yorum :

  1. Vedat Milor ' u ben de severek takip ediyorum. Samimi, doğal. Bir de Gülay Afşar'ın sunduğu Gece Gündüz'ü severek izliyorum. Yekta Kopan da kendine has bir tarzla sunuyordu. O'nu da çok beğenirdim :)

    YanıtlaSil

söz sizin...