22 Ocak 2015 Perşembe

Lady Mary'nin Yeni Saç Modeli

Tabii benim için yeni saç modeli. Sizin için belki de eskidi.
Veya belki Lady Mary'i tanımıyorsunuz..
Yok yok bu ihtimal bu blog okuyucusu için oldukça zayıf bir ihtimal.

Sevgili kuzenim(bütün düşesler kuzendir) Düşes Mary Crawley'in çağa ayak uyduran saç modelini görünce sizinle paylaşmak istedim.
Evet, Downton Abbey'i daha yeni izleyebildim. Pişman değilim yine olsa yine bekletirim :)
Bu vesileyle şunu da belirtmek isterim ki; bu ara yazmak için vaktim var, yazacak/anlatacak çok şeyim var ama hevesim yok.
Neticede alışmış kudurmuştan beter değilmiş. Alışkanlıkları çok çabuk değişebiliyormuş insanın.

Lafı daha fazla uzatmadan önce, Mary'nin önceki saç modeline bakalım ki, ben çok beğenirdim, oldukça zarifti.
Ve şimdi değişen zamanla ve radikal bir kararla yeni saç modeli.

Ancak bu kadar zıt olabilirdi iki saç modeli ve ancak bu kadar güzel taşınırdı.
Bu küt saçlarla şapka takışı harikaydı, o görsellerden kullanacaktım ancak, ilk saç modeliyle de şapkaları harikaydı diyerek vazgeçtim.

Sizden, diziyi izleyenler izlemeyenler olarak yorum alayım, benim kuzenim diye mi hoşuma gidiyor yoksa cidden kadın taşıyor mu?

12 yorum :

  1. Lady Mary' nin bu saç modelini beğendim ;hem yakıştığı için hem taşıyabildiği için :) *Saçını kestirdiği sahnede kuaförün benzetmesi hoşuma gitmese de tespiti güzeldi.. O zamanda şimdi de kadınlar moda olduğu için kendilerine yakışmayanı yapabiliyorlar ;) ** Kontes 'in torununa yorumuna epey güldüğümü söylememe gerek yok heralde :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen kuaför tespiti çok yerinde ve çok fransızdı:)
      kontes bu sezon beni çok eğlendirdi yaa.. süper yazıyorlar sahnelerini ^^

      Sil
  2. Kontes bu sezon muhteşem ; herkese yetişiyor; herkese yardım ediyor; akıl veriyor.. Benim tek derdim bölüm sayısının az olması;tam havaya girmişken sezon bitiyor :( Tesellim ise Mr. Selfridge 'in 3. sezonunun başlamış olması;ben de az önce ilk bölümü izledim. Seyhan'cım sana da tekrar tavsiye ederim Mr. Selfridge 'i. Seyhan; Rose'un düğünü ve text for santa videoları hakkındaki yorumlarını da merakla bekliyorum.. :)) ^ ^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kontes cidden süperdi, bana mı öyle geliyor yoksa diyordum ben de. her bölüm muhakkak insanın hafızasına kazımak isteyeceği bir sözü/davranışı oluyordu.
      sezon kısalığı benim için tercih nedeni bu nedenle çok daha kıymetli oluyor.
      ingilizler bilir işiniii..
      rose un düğünü beklediğim gibi değildi ama o bölümler güzeldi yalnız mesaj içerikliydi sanki :/
      lord hollywood ise.. ah pekala yarın ki yazı olsun mu? ;)

      Sil
    2. Evet düğünde iki aile arasındaki farklılıklar üzerinden verilen mesajlar gözümden kaçmadı;hislerimde yalnız değilmişim. Ama bu sezon sosyal mesajlar çoğunluktaydı sanki; özellikle de Tom üzerinden sınıfsal farklılıkların kalkması ile ilgili epey mesaj verildi..Mesaj konusunda dikkatliler mi desem bilemedim ama;yabancı bir kaynakta Kontun köpeğini isminden ötürü,senaryoya uydurarak diziden çıkardıklarını okumuştum.** İngilizler gerçekten de dönem yapımlarında saç,makyaj,kostüm konusunda harikalar; o dönemi izleyene yaşatıyorlar.. o dönem savaşın da etkisiyle moda çok hızlı değişmiş; bunu orjinalliği bozmadan izleyiciye yansıtabilmeleri gerçekten takdir edilesi .. Lord Hollywood ?? yarın için harika olabilir :))

      Sil
    3. çok merak ediyorum fırsatım olsa hemen başlıycam da maalessef herhalde yaza kalacak ama bu sefer tüm sezonları bir seferde izleyip seni kıskandırcam :P

      Sil
    4. Yok şekerim kıskanmam :) Ben bu yaz önce Downton 'un da 4 sezonunu; ardından Mr. Selfridge 'in iki sezonunu bitirdim :p

      Sil
  3. Yani taşıyor ama ilki daha asil, daha zarif daha .....bir sürü güzel şey. Kuzenin diye torpil geçmişsin bence:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii ki kuzen torpili var ama diziyi izlediğin zaman geçen yılları ve o dönemin modasını yaşatması açısından doğru bir gelişmeydi. misal kısa saçlar günümüzde normalken ilk kestirenlere gösterilen şaşkınlığı görüyor sanki cidden o dönemdeymişsin gibi hissediyorsun.

      Sil
  4. Ben henüz o bölüme gelmedim epeydir bekletiyrm bende 5. Sezonm..Bende eskinin zarifliginden yanayim,renginde bir oynama yok değilmi? Buradan öyle görünyr da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renki belki bi tık daha koyudur. ya da belki ışıktandır ama sanki koyulaşmış.
      tamam zarifliğine diyecek bir şey yok da böyle radikal bir karar alması, saçlarını kestirip bir de yakıştırması..
      buradaki konumuz aslında bu :D

      Sil
  5. iki modeli de çok beğendim ben zira zerafeti tartışılamaz zaten o taşımasın da ben mi taşıyayım bu saçları :)

    YanıtlaSil

söz sizin...