27 Ekim 2013 Pazar

Tatlı Bela Kosova'da {Kitap Yorumu}

Sıkılmayın diye araya kitap yorumu serpiştiriyorum ama hepten alakasız olmasın:
Kosova'da Ne Okudum?

Kosova'ya gitmeden okuduğum kitap bitmek üzereydi ve ben onu yanıma alıp yol esnasında bitmesini göze alamadığım için yanıma 'Tatlı Bela'yı aldım. Nicedir rafta okunmayı bekliyor, biraz gezi ona da iyi gelir, diye düşündüm herhalde.


Bir, iyi kız - kötü çocuk hikayesi. Ama her nasılsa siz kıza gıcık olup serseriyi seviyorsunuz. Dahası iyi kızın kötü.. kötü demeyelim de, kötüye yakın kurtulmaya çalıştığı bir geçmişi var.
Çok eğlenceli bir kitap. Romantizm, partiler, kavgalar, dövüşler,sınavlar, dedikodular, romantizm...
Bir çırpıda okursunuz.
Yalnız kitabın yazım yanlışlarına çok takıldım. Gençlerin hayatına ilişkin olduğu için bu yanlışların bilerek kullanıldığını düşünsem de (öteki türlüsünü düşünmek dahi istemiyorum) hoşuma gitmedi.
Çünkü bir kitapta bu tür yanlışları görürseniz onları bir süre sonra doğru kabul etmez misiniz? Gençlerimizin, konuşma dilini geçtim, yazma dilinin daha fazla bozulmasına ihtiyaç yok zira.

"Tabii ki de" bu yanlış kullanımlardan biri mesela. Bunu ben yazabilirim, siz yazabilirsiniz ama bir kitapta olmaz! Olmamalı! Veya "Di mi?" bunları gördükçe şaşırdım kaldım.. Sen oraya 'Değil mi' yaz ben gerekirse 'di mi' diye okurum :/
Bütün bunlar Travis'ten hoşlanmama mani olmadı tabii :)
Unutmadan kitap Abby'nin ağzından anlatılıyor ve aynı olayların bir de Travis'in ağzından anlatıldığı ikinci bir kitap var. Aynı olayları tekrar okumak kulağa saçma gelse de Travis'in anlatıcı olduğu bir kitap.. Nasıl desem cezbedici :)


Arkası yarın...

12 yorum :

  1. bence çok güzel fikirmiş.olayla biraz da hatta çoğu zaman bakış açısıyla alakalı değil mi? yaptığımız yorumlara göre şekillenmiyor mu hayatlarımız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, bir şeyi yaparken neden yaptı ne der gibi baktı neler hissetti,
      çok güzel ama çok zor, bakalım hakkıyla çıkılmış mı işin içinden :)

      Sil
  2. Çok artistik bir kitap yorumu en son yataktaki poza bittim:)

    Kitabın 1. basımında ciddi yanlışlar var 2. basımda düzeltilmiş diye not düşülse de hala sorunlar mevcut. Bu kitabı bir türlü toparlayamadılar. O kadar öldüm bittim geberdim yorumu okudum da kimse yazım yanlış dememiş bu konudaki OKK dürütlüğümüze hayranım:) Neyse.

    Ben bu kadaaaaar abartılan bir yorum sürüsü sonrası okuduğum için ön yargılıydım, bir de grinin elli tonuna çok benzettim. istersen şu yazımı bir oku şekerim: http://pudratozu.blogspot.com/2013/09/okk-10-blog-tur-christian-greyin-kayp.html

    İkinci kitap çok çook iyi, tekrar aynı konuları okusak da Trey çok başka. Ve inan 2. kitap ile adama aşık olmamak imkansız! Hatta kızın bu kadar saçmalamasına da kız için izin verdiğini görüyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha okumadan bence travisin ağzından olan daha güzeldir diye düşünüyordum ki öyle demişsin.
      tavsiye edecek olsam ilkini değil okumadığım halde ikincisini tavsiye ederimdiye düşünüyordum ki ikisini okuduğun halde öyle demişsin.
      Christian hiç aklıma gelmemişti benim, ama kadınlar için cazip hale getirmek için iki yazar da aynı şeyi kullandığı için öyle bence.
      yazım yanlışları düzeldiyse çok mutlu oldum :D

      yalnız sen belki bilirsin bu kelebek nedir, ne alakadır :/

      Sil
  3. Çok ilginç kesinlikle bu kitabı okusam birde travisin ağzından okurdum bu tarz bir şey okumadım çünkü daha önce ve hep karşı tarafın ne hissettiğini merak ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatta direkt travisin ağzındanı beraber mi okusak naapsak? :D

      Sil
    2. sen bana kadında böyle anlatmıştı diye sürekli dipnotlar yollarsan neden olmasın :D

      Sil
  4. kosovaya gidersem ben de böyle bir odada kalmalıyımm :)) dicem ama yanımda bi ufak ayrıntı var :p ayyh. onu bırakıp gitmek lazım kii o da zor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size penthouse suit lazım
      ufak ayrıntını bana bırakıp gidebilirsin mesela. ya da nasılsa penthouse tutcaksınız ben de geleyim ufak ayrıntıyla ilgilenirim rehberlik yaparım :D

      Sil
    2. aa bak ikincisi süpeer :) ilkinde aklım kalır ikincisinde hem 3 kişi bakarız hem eğleniriz :) sen asıl mevlanaya falan gelmiyo musun? bak gelirsen ben burdayım :)

      Sil
    3. yaa biliyor musun bu sene de niyetimiz var bakalım nasip olur mu?
      bakarsın gelirim ;)

      Sil
  5. sonunda buldum şu yorumu :) gel gel ooh seneye barış da büyümüş bizim ev de daha derli toplu bir hale gelmiş olur inşallah :))

    YanıtlaSil

söz sizin...