1 Mayıs 2019 Çarşamba

Yolda Kitap Okumak ya da Okuyamamak..

Çok değil bundan birkaç yıl evvel bana hangi süper güce sahip olmak istersin diye sorulduğunda “yolculukta kitap okuyabilme” süper gücüne sahip olmak istediğimi söylerdim.
Bu benim için süper güç kategorisinde yer alabilecek bir özellikti yani. 

Evet bazısı için yolculuklarda ters oturmak gibi kitap okumak da sorun teşkil etmez. Ama bazımızın ise midesi öyle hassas ki ters koltuğa acaba otursam mı diye düşündüğünde midesi bulanır, saatine bakmak için eğildiğinde kusacak gibi olur. 
Ben işte o şanssız gruptaydım. Yolda boşa geçen zamanıma çok ama çok acıyordum.
Bakınız geçmiş zaman kullanıyorum. Nedeni belli; artık midem bulanmıyor 🎊 
Nerede duydum hatırlamıyorum, eskiden midesi bulandığı halde artık bulanmayan kimseler olduğunu öğrendim. Ben de kendimi yavaş yavaş buna alıştırabileceğime inandım. Mutlaka yanımda kitap taşımaya başladım bir kere. Ciddi söylüyorum önce birkaç satır sonra yarım sayfa.. hop midem bulanacak gibi oluyor kapat hemen kapat kaldır kafanı.. sonra sayfa tamamlamaya başladım hatta birkaç sayfa tamamlamayı başarıyordum. Ah ne büyük saadetti o ilk zamanlar. 3 sayfa + mide bulantısı. Sonra 5 sayfa ama hala midem bulanmadı..
Geçen gün Sakarya’ya gittik, otobüsle. Yol boyu okudum. Midem bulanmadı 🎊 
Zamanın kıymetini bilenler için çok anlamlı.
Ama hala mesajlaşamıyorum ya da sosyal medyada gezinemiyorum hemen midem bulanıyor. 
Olsun okuyorum ya. 
Bu benim süper gücüm.
Otobüste kitap okumak. 

😎  

6 yorum :

  1. Bende bu durum değişkenlik gösteriyor. Bazen iki satır bile okuyamıyorum yolda, bazen de saatlerce okuyabiliyorum. Size katılıyorum, okuyabilmek bir ayrıcalık.

    YanıtlaSil
  2. Kitap okuyanların en büyük sıkıntısı olsa gerek. Benim de genelde bulanmaz ama biraz şoföre de bağlı durum sarsıntılı kullanıyorsa fena. Bir de sesli kitap seçeneği var, okumaya imkan olmayan zamanlarda sesli kitap kurtarıcı olabiliyor. Ben geçen yaz Taht Oyunları'nın yarısındayken tatile çıkıyordum, kalın kitabı da yanımda taşımak istemediğimden ekitap olarak okuyup, otobüs yolculuğunda da sesli kitap olarak dinlemiştim. Play kitaplar uygulamasının kendinden sesli okutma özelliği var. Tavsiye edebilirim. 😊

    YanıtlaSil
  3. Ben de bazen çok rahatsız oluyorum bazen de hiç olmuyorum .
    Sevgilerimle
    Asel

    YanıtlaSil
  4. maalesef kitap okumayı çok seven biri olarak hareket halindeki araçta kitap okuyamıyorum,hatta telefona gelen mesajı bile okuyamıyorum bazen..

    YanıtlaSil
  5. Aaa aynı ben :)
    Trafiğin ve arabanın durumuna göre mide bulantım değişiyor. Büyük arabalar çok sarsmadığı için midem bulanmıyor. Otobüslerde tepemde birileri dikilmiyorsa ve araba hareket etmeden kitaba başladıysam sorun yok ama başı kaldırıp geçen giden kalabalığı gördüğüm an bir şeyler kopuyor.

    YanıtlaSil
  6. Ben bütün yolculuk boyunca okurum. Şükür ki öyle bir sorunum yok:)

    YanıtlaSil

söz sizin...